Ayder'de taşıma karla 'Kar Festivali';

Ayder'de taşıma karla 'Kar Festivali'

Bu yıl 15.'si düzenlenen Ayder Kar Festivali’nin açılış programına katılan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve protokol üyeleriyle birlikte festival alanını gezerek yapılan hazırlıkları inceledi....

Festival alanını gezen Vali Çeber ve beraberindekilerle birlikte kardan yapılan yöre mimarisinin tasvir edildiği heykelleri inceleyerek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Resim

KAR OLMADAN KAR FESTİVALİ

Vali Kemal Çeber, Ayder yaylasının ülkemizin en önemli turizm  destinasyonlarında biri olduğunu belirterek, “Bu yıl Kar Festivali’nin  15'incisini düzenliyoruz. Biz, kar olmadan kar festivali nasıl yapılır onu gösteriyoruz. Bol kar olsa festivalini herkes yapar ama kar yokken festivali sadece Rizeliler yapar. Tulum ve kemençe başlayınca eğlenmemizi, doğanın tadını çıkarmamızı karsızlık da etkilemez” dedi.

Resim

KARSIZ KAR FESTİVALİ NASIL YAPILIR DÜNYAYA GÖSTERİYORUZ

Çeber, her yıl festivalin bir öncekinden keyifli geçtiğini belirterek, "Bu sene kar biraz az ama onun alternatiflerini hazırladık" ifadesini kullandı.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise kar yağmasını beklediklerini ifade ederek, “Burada da kar olmadan kar şenliği nasıl yapılır diye bütün dünyaya gösteriyoruz. Rizeliler bu konuda beceriklidir. Daha çok kar bekliyoruz. Kar olsa daha güzel olur” diye konuştu.

Resim

TAŞIMA KARLA FESTİVAL

Yaylada yeterli kar olmayınca Galerdüzü mevkiinden kamyonlarla taşınan karla, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Edi ve 6 öğrencisinin yaptığı Zil Kale, ev ve kemer köprü gibi yöre mimarisinin tasvir edildiği heykeller ilgi gördü.

Bazı katılımcılar yağmura rağmen mangal yaptı, horon oynadı, naylonla az miktardaki karda kaymaya çalıştı. Festivalde, kadınlar ve erkekler kategorisinde kar üstünde halat çekme yarışı da yapıldı.

Festival, yarın gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum