Erzincan Cem’de birlik oldu;

Erzincan Cem’de birlik oldu

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümü kapsamında Ulalar Cemevinde Hızır - Birlik Cemi düzenlendi....

Resim

Düzenlenen cem törenine Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Ömer Özbay, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Ulalar Cemevi Başkanı Emir Ali Can, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cem töreninde Alevi Dedesi Ahmet Uğurlu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı birer konuşma yaparak, tutulan oruçların, yapılan duaların ve paylaşılan lokmaların Hak katında kabulünü niyaz etti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği konuşmalarda, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunda canlarını siper eden kahraman ecdat rahmet minnet ve şükranla yad edildi.

Resim

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Vali Vekili ve diğer konuşmacılar, kardeşliğin şehri Erzincan'da tüm vatandaşların deprem bölgesinin yaralarının sarılması için adeta sefer olduğunu belirtti.

Gülbenkler ve deyişlerin söylenmesiyle devam eden Hızır - Birlik Cemi, semah dönülmesi ve duaların edilmesi ile sona erdi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum