Bu sefer de çocuklar için dönerci oldu;

Bu sefer de çocuklar için dönerci oldu

Bazen çadırda bazen kepçede bazen de itfaiye aracı üzerinde çalışmaları koordine eden Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, bu sefer de çocuklar için döner tezgahının başına geçti....


KAYMAKAMLIK KOORDİNESİNDE GEREKENLER YAPILIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde olan depremler Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde de etkisini göstermişti. Herhangi bir arama kurtarma faaliyetine ihtiyaç duyulmayan ilçede büyük bir hızla normal hayata dönüş sağlanmış durumda. Hasar tespit ekipleri sahada. Tarımsal zararlar tespit edilip askıya çıkarıldı. 70 mahallede eşya ve iş yeri zararları tespit edildi. Ayrıca kaymakamlık koordinesinde Hilvan Belediyesi’ne bağlı ekiplerce de acil yıkılması gereken yapılıyor, yıkılıyor, enkazlar kaldırılıyor.


NORMAL HAYATA DÖNÜLÜYOR

Normal hayata dönüşün en önemli belirtilerinden biri olan eğitim öğretim faaliyetleri de Hilvan’da başlamış durumda. İlçe Kaymakamı Coşkun DOĞAN, milli eğitim müdürü ve diğer yetkililerle beraber bugün depremden etkilenen mahallelerde bulunan okulları, öğretmenleri ve öğrencileri ziyaret etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü Hoşin Mahallesi'nde İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Doğan, öğrencilere depremden korkulmaması gerektiğini, aksine depremle yaşamaya alışık olunması hususunda bilgiler verdi.


MALİYETİ PROTOKOL CEBİNDEN KARŞILADI

Eğitimde uyum haftası nedeniyle çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Hoşin İmam Hatip Ortaokulu'nda Kaymakam Doğan'a daire amirleri de eşlik etti. Çocuklarla değişik oyunlarda bir araya gelen protokol ayrıca çocuklara dağıtılan tavuk dönerin maliyetini üstlendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Kaymakam Doğan, "Normal hayata dönüşün en güzel resmini okulları ziyaret ederek görebiliriz. Biz de bugün daire amiri arkadaşlarla depremden en fazla etkilenen mahallelerden biri olan Hoşin'deyiz. Çocuklarla çok güzel vakit geçirdik. Daire amiri arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Çocuklara dağıtılan dönerin maliyetini hep beraber cebimizden karşılayacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum