Erzincan’da ‘Deprem ve Yaşamak’ paneli;

Erzincan’da ‘Deprem ve Yaşamak’ paneli

‘Deprem ve Yaşamak’ panelinde konuşan Erzincan Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, hangi meslek dalında olursa olsun yapılan tüm işlerin dürüstçe yapılmasının önemini vurguladı....

Resim

DEPREME DAYANIKLI YAPILAŞMA VURGUSU

Erzincan Belediyesi ve Erzincan Kent Konseyi işbirliği ile Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Vali Vekili M. Deniz Arabacı, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Ekinci, Erzincan Eski Milletvekili Tevhit Karakaya, Kent Konseyi Başkanı Hikmet Köksal, akademisyenler, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda sırasıyla Erzincan Kent Konseyi Başkanı Hikmet Köksal, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman, birer konuşma yaparak, deprem bilinci, depremlere dayanıklı yapılaşma ve kent imarının önemine değindi.

Resim

TÜM İŞLER DÜRÜSTÇE YAPILMALI

Daha sonra Vali Vekili M. Deniz Arabacı bir konuşma yaparak, hangi meslek dalında olursa olsun yapılan tüm işlerin dürüstçe yapılmasının önemine değindi.

Arabacı, “Erzincan’ımız depremlere en hazır illerden biri olarak görünse de muhakkak eksiklerimiz de mevcut. Bilim insanlarımızın bu konuda tespit ettikleri eksiklikler noktasında da tüm kurumlarımız el birliğiyle gerekli iyileştirmeleri yapacağız” dedi.

Resim

Yapılan konuşmaların ardından Levent Baydaş'ın moderatörlüğünde devam eden "Deprem ve Yaşamak" konulu panelde; EBYÜ Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, Acil Tıp Uzmanı ve AKUT Kurucu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Feridun Çelikmen ve Acil Tıp Uzmanı, Afet ve Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik tarafından, 6 Şubat'ta ve son yıllarda yaşanan depremlerden örnekler verilerek kendi uzmanlık alanları ile ilgili olarak sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum