Hatay’ın ana vatana katılışının 84. yıldönümü kutlu olsun!;

Hatay’ın ana vatana katılışının 84. yıldönümü kutlu olsun!

Kadim medeniyetlere beşiklik etmiş, binlerce yıllık geçmişe sahip Hatay’ın 23 Temmuz 1939’da ana vatana katılışının 84. yıldönümü kutlu olsun!...

Resim

TÜRK TARİHİNİN HER ZAMAN BİR PARÇASI OLACAK

Bir mesaj yayınlayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “İçinde bulunduğumuz coğrafyanın en gözde yerlerinin başında gelen Hatay; tarihi, sosyo-kültürel yapısı, jeopolitik konumu bakımından ülkemizin göz bebeğidir. Bu bakımdan kendi kaderine asla bırakılmamış ve bırakılmayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Kırk Asırlık Türk Yurdu” düşman eline bırakılamazdı” dedi.

Hatay’ın savaşla değil, tamamen diplomatik başarı ile yeniden topraklarımıza katıldığını hatırlatan Vali Masatlı, “Hatay'ın yeniden Türkiye'ye katılma süreci 5 Temmuz 1938’de başladı. Hatay Millet Meclisi, 29 Haziran 1939'da oy birliği ile Türkiye'ye katılma kararı aldı. 23 Temmuz 1939'da Pazar günü saat 11.40'ta yapılan Ana vatana katılış töreninde, Antakya'da kışladan Fransız bayrağı indirilerek Türk Bayrağı çekildi. Böylece, Türkiye'nin 67'nci Vilayeti kurulmuş oldu” ifadesini kullandı.

Vali Masatlı, “Tüm dünyada barışın ve hoş görünün şehri olarak adlandırılan Hatay, millî bir davaya yönelik bakış açısıyla; tek başına bir devlet olmaktansa, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bir ili olmayı tercih eden bu aziz şehrin insanları, şanlı ve şerefli tarihiyle Türk tarihinin de her daim bir parçası olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum