Arama
Arama Sonuçları
"Başbağlar, insanlığın öldürüldüğü yerdir"
5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Başbağlar, insanların öldürüldüğü yer değil, insanlığın öldürüldüğü yerdir" dedi.
‘Hizmetkar Devlet’ Anlayışıyla Bir Valilik Efsanesi: Recep Yazıcıoğlu
Yeni Şafak Gazetesi’nden Nuriye Çakmak Çelik, 8 Eylül 2003 günü 55 yaşında vefat eden ‘efsane vali’ Recep Yazıcıoğlu’nu yazdı. Çelik, Yazıcıoğlu’nun her zaman ‘Hizmetkar Devlet’ anlayışıyla çalıştığını, vefatının ardından yıllar geçmesine rağmen kendisi için mücadele ettiği halk tarafından da unutulmadığını belirtti.
Şehitler Köyü Başbağlar, yeni yoluna kavuşuyor
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Salim Saltaş ve beraberindeki heyet ile birlikte Kemaliye Başbağlar Köyü grup köy yolundaki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.
29 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar Katliamı
Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 29'uncu yıl dönümünde köyde düzenlenen törenle anıldı. Erzincan Valisi Mehmet Makas, "Madımak'ta canlarımıza kıyan kimse, Başbağlar'da kurşunu sıkan ve içimizi kanatan kim ise bu milletin ferdi olmaz, olamaz" dedi.