Arama
Arama Sonuçları
Özbekistan Fahri Konsolosluğu Trabzon’da açıldı
Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılan Vali Aziz Yıldırım, "Türkiye ile Özbekistan tarihi ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki kardeş ülkedir" dedi.
Vali, sınır kapısında vatandaşların sorununu dinledi
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Habur Sınır Kapısında vatandaşlar ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
Çin Büyükelçisi, Rize çayına hayran kaldı
Rize'yi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sbaobin Liu, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi. Vali Baydaş, Büyükelçi Liu’ya Rize’de üretilen çeşitli çayları ikram etti. Büyükelçi Liu, tüm çay çeşitlerini çok beğendiğini belirterek, "Tadına baktığım bütün çaylara 100 puan verdim" dedi.
Vali Yardımcısı Dölek, Bişkek Büyükelçiliği'ne atandı
Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Bişkek Büyükelçiliği'ne İçişleri Müşaviri olarak atandı.
AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı
Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı.
Göçmenlerin ülkelerine dönmesi için temaslarda bulundu
Afganistan'a giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’de düzensiz göçmen konumundaki Afganistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için temaslarda bulundu.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
Vali Şahin'den Rusya Başkonsolosluğuna taziye ziyareti
Antalya Valisi Hulusi Şahin Moskova'daki Crocus City Hall konser salonu saldırısı münasebetiyle Rusya Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik'e taziye ziyaretinde bulundu.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
Ahmed Tayyib Kahraman
Pazaryeri Kaymakamı
Macaristan Büyükelçisi Çorum'a geldi
Macaristan Ankara Büyükelçisi Victor Matis, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.
"Pırlanta gibi gençlerimiz geçmişinden güç alacak"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi” kapsamında düzenlenen “Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov” paneline katıldı. Vali Makas, "Pırlanta gibi gençlerimiz, geçmişinden güç alacak ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek" dedi.
"Genç şefler Beyoğlu’nun kalbinde yetişiyor"
İstanbul'un Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, "Gastronomi hızla gelişen bir alan ve Beyoğlu gastronominin merkezi. Genç şefler Beyoğlu’nun kalbinde yetişiyor" dedi.
Güney Kore’den Adıyaman eğitimine destek
Türkiye Cumhuriyeti ile Kore Cumhuriyeti arasındaki Hibe Anlaşması ile Adıyaman eğitimine 308 bin dolarlık destek sağlanacak.
Tanrı Dağları’ndan Toroslar’a kardeşlik türküleri yankılandı
Kırgızistan’ın bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı ve Cengiz Aytmatov’un doğumunun 95. yıl dönümüne ithafen düzenlenen Kırgızistan Kültür Günleri, Antalya’da kapanış konseriyle sona erdi.
BAE Ankara Büyükelçiliği Gölbaşı'nda sınıf kurdu
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçiliği tarafından Deniz Feneri Derneği'nin desteğiyle Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki Şehit Mikdat Sümer Ortaokulu ve Gazi İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler için bilgisayar sınıfı kuruldu.
AFAD, Afganistan’a 19. İyilik Treni’ni uğurladı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 26 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan 19. "İyilik Treni" Afganistan'a uğurlandı.
Halil İbrahim Köroğlu
Refahiye Kaymakamı
Diplomatları Soğanlı’da balon turuyla ağırladı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Türkiye Cumhuriyeti - Paraguay diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları kapsamında 13 Büyükelçi ve 10 Konsolos olmak üzere toplam 23 kişilik diplomat ekibini Soğanlı’da ağırladı.
“Hak ve adaletten ayrılmayacağız”
3 yıldan fazla süren adaylık sürecinin ardından kura heyecanı yaşayan 108. dönem kaymakamları adına konuşan dönem birincisi Ahmet Tayyib Kahraman, “Bu kutlu vazifeye artık hazırız. Hak ve adaletten ayrılmayacağız. Milletimizin hizmetkarı olmaya söz veriyoruz” dedi.
Mehmet İlidi
İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı
Mustafa Yılmaz
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri
Pazarkule Gümrük Kapısı yenilenen yüzüyle hizmette
Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan ve yenileme çalışmaları tamamlanarak yeni yüzüyle hizmet vermeye başlayan Pazarkule Gümrük kapısının açılışı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşti.
Ukraynalı yetim çocukların misafirliklerinin 1. yıl dönümü
Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Kemer’de misafir edilen Ukraynalı yetim çocukların Kemer’de bulunmalarının 1. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Savaşsız Çocukluk” projesi Teşekkür Günü etkinliğine katıldı.
“Batı Trakya bizimdir, biz Rumeli'yiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil olmadığını belirterek, "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.
Oğuz Cem Murat
Ereğli Kaymakamı
Anıl Alkal
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü
Muhammet Şükrü Pekpak
İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü
Osman Şahin
İmamoğlu Kaymakamı