Arama
Arama Sonuçları
Mersin'den Gaziantep'e 2 saat 15 dakikada gidilecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Adana-Gaziantep arasında toplam uzunluğu 310,5 km olan Hızlı Tren Hattı projesini inceledi. Vali Pehlivan, "Mevcut durumda 361 km olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası hızlı tren projesinin tamamlanması ile 310,5 km’ye düşecek ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek" dedi.
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
"Batman artık göç alan il konumuna geldi"
Batman Valisi Ekrem Canalp, kente yapılan yatırımlar sayesinde Batman'ın bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Batman artık göç veren bir ilden, göç alan il konumuna geldi" dedi.
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Büyük Palandöken Tabyası gün yüzüne çıkarılacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin verdiği talimatların ardından kentte bulunan tabyalar gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda 1888-1896 yılları arasında yapılan Büyük Palandöken Tabyası'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başladı.
Çelik Kubbe’nin gurur kaynağı SİPER Ürün-2 atışı başarıyla yapıldı
Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü SİPER Ürün-2 sistemi, Sinop'ta atışını başarıyla gerçekleştirdi.
"15 milyonluk projeyi Ardahan'a kazandırdık"
Hayvan pazarını ziyaret eden ve talepleri dinleyen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, "İlimizin tarım ve hayvancılığına katma değer katmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında 15 milyon değerindeki yeni bir projeyi ilimize kazandırdık" dedi.
"Köy evlerimiz muhteşem bir mimarı ile inşa edildi"
Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan ve yerleşime açılan köy evlerinde vatandaşları ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Geleneksel köy yaşamına uygun muhteşem bir mimarı ile inşa edilen köy evlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
BİGEP kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Tören öncesi bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulanmaya başlanan BİGEP’in bu yıl daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını kaydetti.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Vali Pehlivan, 9 bin yıllık höyükte inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nde bulunan Yumuktepe Höyüğü kazı alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Hatay'ın lezzet çarşısında sona gelindi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde açılışına sayılı günler kalan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.
"Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım"
Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik tarafından kendisine fahri hemşehrilik beratı verilen Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, "Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım, çok teşekkür ediyorum" dedi.
Muhammed Serkan Şahin
Haliliye Kaymakamı
Sinoplu üreticilere makine desteği yapıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan himayelerinde yürütülen proje kapsamında Durağan ilçesindeki çiftçiler ve üreticilere makine desteğinde bulunuldu.
"Depremden etkilenen her köyümüzü modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz"
Besni ilçesine bağlı Burunçayır köyünü ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Depremden etkilenen her bir köyümüzü devletimizin güçlü desteği ile modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz" dedi.
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
"Amacımız, Hakkâri’yi daha modern bir şehir haline getirmek"
Hakkari Valisi Ali Çelik, Karşıyaka Mahallesi'ndeki yol çalışmalarını yerinde inceledi. Hakkari genelinde bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Vali Çelik, "Amacımız, Hakkâri’yi daha yaşanılabilir ve modern bir şehir haline getirmek" dedi.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Kaymakam, üreticiden alınan domates fiyatlarına sitem etti
Domates üreticilerinin sorunlarına dikkat çeken Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, "Fiyatlar çok kötü, 2 TL. Fabrikalara, sözleşmelerine uymanın iş ahlakının bir gereği olduğunu hatırlatıyoruz" dedi.
"Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi geri kazanacağız"
Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatında artık sona yaklaştıklarını ifade eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi toplumumuza geri kazandıracağız" dedi.
Ortak kültür organizasyonu için iş birliği
Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro, Bilecik'te düzenlenen 'Söğüt Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri' ile 'Hun-Türk Kurultayı' için 'Ortak Kültür Organizasyon İş Birliği Sözleşmesi' imzaladı.
"Köylerimizi afetlere karşı güçlü yapılarla inşa ediyoruz"
Çelikhan ilçesinde yapım çalışmaları devam eden köy evlerini inceleyen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Köylerimizi afetlere karşı güçlü ve dirençli yapılarla yeniden inşa ediyoruz" dedi.
Sinop'ta ilk kez ekilen karabuğdayın hasadı yapıldı
Sinop'ta ilk kez ekimi yapılan karabuğdayın hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve Karabuğdaylı Sinop Mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz" dedi.
"Olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız"
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, "Depreme Hazır Bir Hakkari" için yapılan eğitimler ile çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi. Vali Çelik, "Gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olmak, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Vali Erol, işçilerle birlikte fındık topladı
Ordu’nun sahil kesiminde başlayan fındık hasadına katılan Vali Muammer Erol, işçilerle birlikte fındık topladı.
Edirne'de en çok harcama ulaştırma ve haberleşmeye yapıldı
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, "İl genelinde 305 projenin 68 tanesi bitirildi, 171'i devam ediyor, 66 proje ise ihale ve proje aşamasında. Dönem sonu itibariyle en çok harcama 895 milyon TL ile ulaştırma-haberleşme sektöründedir" dedi.
"Kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan mutluluk duyuyorum"
2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı Tokat Valisi Abdullah Köklü başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köklü, "Tokat’a atanmaktan ve kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.