Arama
Arama Sonuçları
"Keşke Evliya Çelebi, bu mağarayı görseydi"
Ayancık İnaltı Mağarası'nı gezen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Evliya Çelebi, İnaltı Mağara'sını keşke görseydi, onun anlatımıyla mağaramızın tasvirini okumak isterdim. İnaltı Mağarası, mistik ve gizemli görüntüsü ile gelen ziyaretçilerini büyülüyor" dedi.
İlk defa sinemaya gittiler
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesinde okuyan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan yaklaşık 40 öğrenciyi Erzincan merkezde ağırlayarak, öğrencilerin isteğini yerine getirdi.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında şehitler anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Türkiye genelindeki il ve ilçelerde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz’in zenginliklerini keşfedecek
“Karaelmas Turizm Ekspresi”, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde info seferiyle yola çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu öncülüğünde gerçekleşen info turuna; Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkilileri, Tur Operatörleri, TURSAB Yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları ve Sosyal Medya İçerik üreticileri katıldı.
"İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanları keşfedin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, insanlık tarihine ışık tutan neolitik dönem yapılarının Şanlıurfa'da bulunduğunu belirterek, "İnsanlık tarihini şekillendiren gizemli mekanların keşfine katılmak üzere 2024’te Şanlıurfa’ya davetlisiniz" dedi.
Masalsı Soğanlı Vadisi ışıl ışıl oldu
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Soğanlı Vadisi, yapılan çalışmalarla gece de ışıl ışıl oldu. Vali Gökmen Çiçek, "Soğanlı Vadisi, her zaman çok güzeldi ve şimdi daha gizemli, daha büyüleyici ve daha masalsı…" dedi.
“Hayata Başlarken” projesi umut oluyor
Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen "Hayata Başlarken" adlı proje kapsamında hazırlanan programa katıldı.
Köylülerin sıkıntılarını dinledi
Köy ziyaretlerine devam eden Karabük Eflani Kaymakamı Gizem Tokur, Çengeller ve Bedil köylerine misafir oldu. Köylüleri hanelerinde ziyaret eden Kaymakam Tokur, sıkıntılarını dinledi.
“Rabbim geldiğimiz ve gideceğimiz yeri unutturmasın!”
111. dönem kaymakam adaylarından bugün ilk kaymakamlık görevine başlayan kaymakam vekilleri, “Makam senin, unvan senin, şan senin. Sen utandırma Rabbim” diye dua etti.
Eflani’de şiddetli yağış sele neden oldu
Karabük Eflani Kaymakamı Gizem Tokur, ilçeye bağlı Tabaklar Mahallesi ve Bostancı Köyünde sağanak yağıştan dolayı etkilenen bölgelerde inceleme yaptı.
Akıllı Saat Projesi ile kaybolanlara hızlı ulaşılacak
Geçen hafta İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ve Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Ergin Yılmaz tarafından Erzincan Valisi Mehmet Makas'a tanıtımı yapılan Akıllı Saat Projesi kapsamında, akıllı saatlerin dağıtımına başlandı.
“Elif ve Arkadaşları Kapadokya’da”
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Elif ve Arkadaşları Kapadokya’da” çizgi filminin özel gösterimini misafir depremzede öğrencilerle birlikte izledi.
Gizem TOKUR
Eflani Kaymakamı
Ünye Kalesi’ndeki restorasyonu inceledi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, bazı kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak üzere Ünye ilçesine gitti.
İki kaymakam hayatını birleştirdi
Karabük Yenice Kaymakamı Gizem Yandımata ile Kastamonu Pınarbaşı Kaymakamı Serkan Tokur dünya evine girdi.
Siirt’te fıstık gibi festival
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, bu yıl 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ‘Siirt Fıstık Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
8. Frig Ultra Maratonu başlıyor
9 ülkeden yaklaşık bin katılımcıyla, muhteşem doğası ve kadim tarihiyle dikkat çeken Frigya’da bu yıl 8. kez düzenlenecek ve hafta sonu yapılacak Frig Ultra Maratonu öncesi Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.
Vali’nin en özel şahitliği
Kırıkkale Valiliğince hayata geçirilen "Huzur Köy" projesi kapsamında 3 aylık rehabilitasyon sürecini tamamlayıp uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtulan Musa Pek, hayatını Gizem Nur Altan ile birleştirdi. 17 yıl uyuşturucu kullandıktan sonra temiz bir hayata başlayan Pek, hem iş hem de eş sahibi oldu. Genç çiftin nikah şahitliğini 'en özel şahitliğim' diyen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yaptı.
Perre Antik Kenti’nde gizemli merdiven!
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kommagene medeniyetinin 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinde 2020 yılında başlatılan ve etap etap devam eden kazı çalışmalarının 2022 yılındaki ilk kazı çalışmalarına katıldı. Çuhadar, "450 metre kazılmasına rağmen üç yıldır sonuna ulaşamadığımız, Sonsuzluk Merdiveni dediğimiz gizemli merdivenin sırrını bu yıl çözmek istiyoruz" dedi.
Şanlıurfa kültürü ve yöresel lezzetleri ile İstanbul'a taşındı!
12 bin yıllık Göbeklitepe ile adını dünyaya duyuran Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri ve kültürü “Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ ile İstanbul’a taşındı. Büyük bir başarıyla çiğ köfte yoğuran Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Yenikapı’da açılışını yaptığı ve 12 Haziran’a kadar açık kalacak tanıtım günlerine herkesi davet etti. Açılışın sürprizi ise ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses oldu.
Gizem BAYGUŞ
Çilimli Kaymakam V.