Arama
Arama Sonuçları
Ahşaptan yapılan lojman inşaatında sona yaklaşıldı
Orman İşletme Müdürlüğü Lojman inşaatında inceleme yapan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Ahşaptan yapılan ve depreme son derece dayanıklı olan lojmanımız yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak" dedi.
700 yıllık kültürel miras için düğmeye basıldı
Osman Gazi’nin evinin olduğu kayıtlarda belirtilen alanda inceleme yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına tarihimize uygun bir şekilde tekrar bazı yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi.
İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi.
"Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette"
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz" dedi.
"Kum zambaklarına zarar vermenin cezası 387 bin lira"
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, koruma altındaki kum zambaklarının çiçek açması dolayısıyla Çıralı Sahili'nde inceleme yaptı. Kaymakam Solmaz, "Kum zambaklarına zarar vermenin cezası artırıldı, 387 bin liralık cezası var" dedi.
Edirne'nin asırlık eserleri ihya ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte yer alan tarihi alanlarda inceleme yaptı. Vali Sezer, 3 noktada ihya çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Vali Yavuz, sabah saatlerinde sahayı denetledi
Sabah saatlerinde sahada denetleme yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Orta hasarlı iken güçlendirme müracaatı yapılmayan binaların yıkımı hızla devam ediyor. Bugün itibariyle yıkılması gereken orta hasarlı binaların yüzde 40’ını yıktık. Çalışmalar sürüyor" dedi.
İbrahim AKIN
Konya Valisi
Kaymakam, Sorkun Şelaleleri'nde teftiş yaptı
Sinop Gerze Kaymakamı Deniz Arabacı, Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı ve güzergahında yapılan yol çalışmalarını inceledi. Kaymakam Arabacı, daha sonra da vatandaşların taleplerini dinledi.
Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.
Artvin'de sağanak yağış hayatı felç etti
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kıyı kesimlerinde etkili olan yoğun sağanak yağıştan dolayı etkilenen Arhavi ilçesine giderek, bölgede incelemelerde bulundu. Vali Ünsal, "Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz" dedi.
Deprem konutları yüzde 90 tamamlandı
Kadirli ilçesindeki deprem konutlarını inceleyen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Yapımı devam eden 32 konutun inşaatı yüzde 90 tamamlandı" dedi.
Vali Karadeniz, patlamada hayatını kaybeden işçinin cenazesine katıldı
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, makarna fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden fabrika çalışanı Mesut Şimay'ın cenaze törenine katıldı. Vali Karadeniz, acılı aileye baş sağlığı diledi.
Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in makam aracını askeriye girişinde kontrol ettiren ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinden alınan Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Van'daki işsizlik son bulacak
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "İstihdam konusunda önemli adımlar atıyoruz. İlimizin işsizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağız. Hedefimiz tekstilde 50 bin istihdam sağlamak" dedi.
MİA Haber'in detaylarını yazdığı 'teğmen' haberi gündem oldu
Bazı yerel basın organlarında çarpıtılarak verilen Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in makam aracının kontrol edilmesi konusunu MİA Haber, tüm detaylarıyla ele alınca konu ulusal basının da gündemine girdi. Böylelikle Kaymakam Oğuz Yiğit'in haklılığı da anlaşıldı.
3 köyü ziyaret edip, vatandaşın taleplerini dinledi
Sivas Ulaş Kaymakamı Emre Zafer, ilçeye bağlı 3 köyü ziyaret etti. Köylerde inceleme yapan Kaymakam Zafer, vatandaşların da taleplerini dinledi.
"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, soğan tarlasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı. Kaymakam Öztürk, "İlçemizde tarım faaliyetlerinin gelişmesi için her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı
Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Bakan ve Vali, nükleer santral inşaatını denetledi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında inceleme yaptı.
Kaymakamın aracını kontrol eden teğmen hakkında soruşturma açıldı
Bolu'nun Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in, İlçe Jandarma Karakolu’nu ziyareti sırasında makam aracının altına ayna tutarak araç altı kontrolü yapan Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli’nin görevden alınma gerekçesinin hukuka uygun olduğu ve astın üstünü denetleme gibi bir yetkisinin olmadığı belirtildi.
Diyarbakır Valisi, Narin hakkında açıklama yaptı
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin detayları açıkladı. Vali Zorluoğlu, "Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.
Vali, sınır kapısında vatandaşların sorununu dinledi
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Habur Sınır Kapısında vatandaşlar ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Vali Pehlivan, 9 bin yıllık höyükte inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nde bulunan Yumuktepe Höyüğü kazı alanını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?
İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?" konusunun çok merak edildiğini belirterek, "İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız" dedi.
Hatay'ın lezzet çarşısında sona gelindi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi’nde açılışına sayılı günler kalan Antakya Gastronomi Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.
Sahada yıkım çalışmalarını denetledi
Yıkımı devam eden binalarda inceleme yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Hemşehrilerimizin yıkımları desteklemesi ve yardımcı olmasıyla daha hızlı bir şekilde inşa çalışmalarına başlayacağız" dedi.