Arama
Arama Sonuçları
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, soğan tarlasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı. Kaymakam Öztürk, "İlçemizde tarım faaliyetlerinin gelişmesi için her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
Vali, traktöre binerek hasat yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, traktöre binerek yer fıstığı hasadı yaptı.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
Devlet-asker-millet Eruh’ta terörü lanetledi
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, terör örgütü PKK’nın saldırılarına başlaması ile ilk şehit olan jandarma onbaşı Süleyman Aydın anısına yapılan saat kulesi önünde halkla buluştu.
“Köylüye pazar yasağı haberleri doğru değil”
Kastamonu Valiliği, köylü vatandaşlara pazar yasağı getirildiğine yönelik haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bu haberlerin doğru olmadığını belirten Valilik, denetimlerin il dışından getirilen sahte ürünlere yönelik olduğu, çiftçilerin köylerinden getirdiği ürünlere yönelik olmadığını kaydetti.
"Tüm umudumuz ve yarınlarımız gençlerimizdir"
34 lisenin temsilci öğrencileriyle bir araya gelen Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Tüm umudumuz ve yarınlarımız olan gençlerimiz için devletimiz her türlü imkanı seferber etmiştir" dedi.
Vali Çeber, kaynak makinesinin başına geçti
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, GESOB Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kaynak makinesinin başına geçen Vali Çeber espri yaparak, "Ben de kaynak işinde baya iyiyim bu arada" dedi.
"Sizin FETÖ'cü taktikleriniz bize işlemez"
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, hakkında çıkan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Uslu, "Sizin FETÖ'cü taktikleriniz, algı operasyonlarınız bize işlemez. Ama avukatımız hukuken gerekeni yapacak" dedi.
"Bildiğini öğret, bilmediğini öğren"
Iğdır Valisi Ercan Turan, Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursları ziyaret etti. Kurslarda yapılan ürünleri tek tek inceleyen Vali Turan, "Bildiğini öğret, bilmediğini öğren" diyerek gayretlerinden dolayı kadınlara teşekkür etti.
867 projeye 541 milyon lira hibe verildi
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Vali Mehmet Ali Özkan'a bilgilendirme sunumu yaptı. Türker, 867 projeye 541,30 milyon lira hibe sağlandığını belirtti.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Çevreye duyarlı yeşil sanayinin temelleri atılıyor
Edirne’den sonra İpsala’da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapacak firmalarla yapılan protokollere Vali Yunus Sezer ve firma sahipleri tarafından ilk imzalar atıldı. İpsala OSB’de temeller ise 2024 yılının ilk aylarında atılacak.
Yeni Rehberlik ve Etüt Merkezi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezine ait ek binanın teras katında kurulan Rehberlik ve Etüt Merkezinin açılışına katıldı.
Asırlık cami kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı
Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Hüseyin Hoca köyünde bulunan asırlık Hüseyin Hoca Köyü Sahil Cami’sinin restorasyonu tamamlandı. Tarihi cami, kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı.
Hedef ikili eğitimi sona erdirmek
Konyaaltı Altınova Mahallesi’nde inşa edilen Özpınarlar Tenzille Sert Ortaokulu’nun açılış törenine katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Devletimiz tarafından yapılan her bir okula bir tane de hayırseverlerimiz ekliyor. Antalya’da 50 kadar okula daha ihtiyacımız var” dedi.
Türkiye'nin en büyük serası Adana'da olacak
Karataş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inceleme yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "4 bin 100 dekar alan üzerine kurulacak olan bu yapı faaliyete geçince yılda 100 bin ton sebze üretimi yapılacak. Burası Türkiye'nin en büyük sera kümelenmesi olacak" dedi.
Türkiye'nin en büyük bahçesini gezdi
8 bin 650 dekar arazi üzerine kurulan ve Türkiye’nin en büyük elma bahçesi olan Engin Tarım’a ait bahçede inceleme yapan Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, yetiştirilen ürün çeşitleri hakkında da bilgi aldı.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
Nar hasadına katkıda bulundu
Türkiye'nin önemli nar ekşisi üretim merkezlerinden olan Oğuzeli’nde nar hasadına katılan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, üreticilere bereketli bir sezon diledi.
Dünyanın en büyük çiftliğinde buzağı besledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dünyanın en büyük çiftliği olan TİGEM’e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Şıldak, bir buzağıyı da elleriyle besledi.
Başkentte Erzurum rüzgârı esti
Erzurum Valiliği öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Erzurum iktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) koordinasyonunda organize edilen ‘Ankara’da Erzurum Günleri’ Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor.
Önce sökümünü sonra hasadını yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Arslanlı Köyünde düzenlenen etkinlikte traktörle Osmaniye yer fıstığı hasadı yaptı.
Kalaycı ustası ile bakır işledi
Esnafları ziyaret ederek hayırlı işler’ dileyen Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, kalaycı esnafı ile birlikte bakır işlemeciliği yaptı.
Gaziantep’i havadan inceledi
Gaziantep’i helikopterle havadan inceleyen Vali Kemal Çeber, “Hayatı normale hep birlikte döndüreceğiz inşallah” dedi.