Arama
Arama Sonuçları
"Değil 23 yıl bir ömür geçse de aziz hatırası unutulmayacak"
İl Emniyet Müdürü Gaffar Okan’a düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Sepetçi’nin ailesini ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Değil 23 yıl bir ömür geçse de aziz hatırası unutulmayacak" dedi.
İskambo pekmezi coğrafi işaret yolunda
Şirvan Ormanbağı köyündeki pekmez etkinliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "İskambo pekmezi yıllık 90 ton üretim kapasitesine sahip olup, coğrafi işaret başvurusu tamamlanmak üzere" dedi.
Mersin'den Gaziantep'e 2 saat 15 dakikada gidilecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Adana-Gaziantep arasında toplam uzunluğu 310,5 km olan Hızlı Tren Hattı projesini inceledi. Vali Pehlivan, "Mevcut durumda 361 km olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası hızlı tren projesinin tamamlanması ile 310,5 km’ye düşecek ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek" dedi.
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Bakan Yerlikaya, 16 valiyle bir araya geldi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni atanan 16 valiyle bir araya geldi.
Köylerdeki talepleri dinleyip, çalışmaları denetledi
Batman Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, bir günde 6 köyü ziyaret ederek, hem talepleri dinledi hem de çalışmaları denetledi.
Sevilen Vali Abdullah Erin, göreve başladı
Şanlıurfa’da daha önce görev yapan, başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Vali Abdullah Erin, atandığı Isparta'da görevine başladı. Vali Erin, "Isparta'nın güzelliklerine güzellik katmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Şehirdeki bütün taraflarla iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi.
"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"
Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Şenlikte birlik ve beraberlik mesajları verdi
Akyayla köyünde düzenlenen köy şenliğine katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Kadın vali sayısı 4 oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile kadın vali sayısı 4'e yükseldi.
Bakan Yerlikaya, ataması yapılan valileri tebrik etti
Valiler Kararnamesi ile ilgili mesaj yayımlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Vali olarak yeni atamaları gerçekleşen mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Aziz milletimizin emrinde, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Abdulaziz AYDIN
Bolu Valisi
Isparta Valiliği'ne atanan Vali Abdullah Erin'den ilk yorum:
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Isparta Valiliği'ne Abdullah Erin atandı. Atama kararıyla ilgili mesaj yayımlayan Erin, "Aziz milletimize ve yüce devletimize sadakatle hizmet etmek için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacağımı bir kez daha ifade ediyorum" dedi.
Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı
Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutladıklarını ifade eden Kaymakam Ercan Kayabaşı, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, onların bıraktığı bu kutlu mirasa sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
"Kan vermek; kalp krizi riskini azaltır"
Kızılay kan bağış TIR’ını ziyaret eden ve kan bağışında bulunan Çanakkale Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, "Kan vermek; kan hücrelerini yeniler, kalp krizi riskini azaltır" dedi ve herkesi kan bağışına davet etti.
"Her kural, bir hayatı korur"
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, kentte motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek, "Unutmayalım! Her kural, bir hayatı korur" dedi.
"TransAnatolia ilimize enerji verdi"
Van Valisi Ozan Balcı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan ve finali Van’da yapılan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün ödül törenine katıldı. Törende konuşan Vali Balcı, "TransAnatolia Rally Raid’in finişini Van’da yapmak bizi çok mutlu etti. Bu etkinlik ilimize enerji verdi" dedi.
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
Narin'in cansız bedeni bulundu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür kayıp olan Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.
"Diyarbakır ve Şanlıurfa arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın başkanlığında Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şıldak, iki il arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.
"Sivas pehlivanlar diyarıdır"
55. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı izleyen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "İlimiz pehlivanlar diyarı olarak anılmaktadır. Sivas, güreş sporunda 2 bin 298 lisanslı sporcuyu geleceğe yeni şampiyonlar hazırlamak için yetiştirmektedir" dedi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov, Ahıska Türkleri'nin evlerine misafir oldular.
"Yollar, dağlar aşılır, yeter ki gönüller bir olsun"
Haydaroğlu ve Söğüt mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinleyen Malatya'nın Hekimhan Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, "Yollar, dağlar aşılır, yeter ki gönüller bir olsun" dedi.
"Biga'nın eşsiz güzelliğini ülkemize tanıtacağız"
Çanakkale'nin Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Parion Antik Kenti kazılarının 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Kayabaşı, "Yakın zamanda Parion ile ilgili ciddi tanıtım çalışmaları yaparak, Biga ilçemizin bu eşsiz güzelliği ve değerini ülkemize tanıtacağız" dedi.
Tercan'ın yeni kaymakamı ilçe halkının takdirini topladı
Erzincan’ın Tercan ilçesine atanan Kaymakam Neslihan Kısa Duman, göreve başlar başlamaz ilçe halkının gönlünü fethetti. Sürekli sahada olan Kaymakam Duman, halkın da takdirini kazandı.
Bakan Yerlikaya, POMEM Mezuniyet Törenine katıldı
30'uncu Dönem POMEM Mezuniyet Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kahraman polislerimiz: Bu kutsal görevinizi ifa ederken rehberiniz hukuk, referansınız insan hakları olacaktır. Ve her zaman vicdanınıza kulak vereceksiniz" dedi.
"Arı gibi çalışkan esnafımızla buluştuk"
Pervari ilçesini ziyaret eden Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Bugün Pervari'de, arı gibi çalışkan hemşehrilerimizle, esnaf kardeşlerimizle buluştuk. Her birinin samimi sohbeti bizlere güç verdi" dedi.