Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa için 40 milyon lira bütçe ayrıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl içinde kazı çalışmaları için Şanlıurfa’ya 40 milyon TL tutarında bütçe ayırdığını ve bütçe kapsamında kazı çalışmalarının büyük hız kazandığını ifade etti. Vali Şıldak, Bakanlık tarafından sağlanacak ödeneklerle Göbeklitepe ve Karahantepe’ye üstyapı tesislerinin kazandırılacağını söyledi.
Kaymakam, çalışmalar için sahada keşif yaptı
Ağrı'nın Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali, 5 köyü ziyaret ederek, köylerde yapılacak çalışmalarla ilgili sahada keşif yaptı.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
“Vatan koruması emin ve korkusuz ellerde”
Amanos Dağlarına hakim tepeye konuşlandırılan keşif ve gözetleme kulesi Sancaktepe’yi ziyaret eden Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, özel harekat polislerine kolaylıklar diledi.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
Genç girişimler keşifte
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ‘Genç Girişimciler Keşifte’ projesi kapsamında ASELSAN Hassas Optik Fabrikası’nı ortaokul öğrencileriyle birlikte gezdi.
Cudi Gabar'da roket sesleri yerine raket sesleri
Şırnak Valisi Osman Bilgin, Cudi - Gabar’da, Şehit Aybüke Yalçın-1 Petrol Kuyu Sahasında, 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasının açılışını gerçekleştirerek gösteri maçında milli sporcular ile bir araya geldi.
“Erdoğan davamızın lideri, biz neferleriyiz”
Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında sıkıntılar olduğuna yönelik iddialar ortaya atılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan davamızın lideridir. Biz, davamızın neferleriyiz” dedi.
Çadırlarda 1,5 milyon, konteynerlerde 50 bin depremzede barınıyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde, 332 çadır kent ile 209 konteyner kentin kurulumu yapıldı.
Genç girişimciler keşifte
Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan 'Genç Girişimciler Keşifte' projesi kapsamında Yavuz Selim Ortaokulundan gelen öğrenciler, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile birlikte ESTAŞ Eksantrik San. Tic. AŞ Kam Mili Fabrikası'nı gezdi.
Harran Kalesi’ndeki arkeolojik kazılara destek sürecek
Şanlıurfa Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Harran Kalesi’ndeki kazı çalışmalarına katıldı. Gültekin, kaymakamlığın kazı çalışmalarına desteğinin süreceğini belirtti.
Biçerle ot biçen Vali: Çiftçiye tam destek vereceğiz
Türkiye-İran sınır hattındaki hudut karakollarını ziyaret ederken yolda tarlasında ot biçen çiftçinin yanına giden Vali Dr. Ozan Balcı biçerle ot biçti.
Şehit aileleri ve gaziler, GAP gezisinde unutamayacakları anlar biriktirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, kentteki şehit aileleri ve gazileri GAP turuna gönderdi. 6 grup halinde uçak ve otobüslerle unutamayacakları bir gezi yaşayan şehit yakını ve gaziler, Vali Sonel’i ziyaret ederek teşekkür etti.
Vali Balcı, traktörle korunga hasadı yaptı
Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Saray ilçesinde çiftçilerle birlikte korunga hasadı yaptı. Çiftçilerin traktörünü kullanan Vali Balcı, "Tarıma, üretime ve çiftçiye dost bir Vali olarak ifade ediyorum. Her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanındayız" dedi.
Van’da 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi ile 10 milyon koyun dağıtılacak
Van Valisi Ozan Balcı, hayvancılığın geliştirilmesi adına Van'da büyük bir projeye imza atıyor. Vali Balcı, “1 yıl içerisinde 10 bin aileye 100’er koyundan bir milyon koyun vereceğiz. 5 yıl içerisinde 5 milyon, 10 yıl içerisinde 10 milyon koyuna ulaşacağız” dedi.
Galataport'taki Göbeklitepe, ziyaretçilerini Şanlıurfa'ya çağırıyor
Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğünde Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport'ta sanatseverlerle buluşan "Back to Realverse: Göbeklitepe" sergisi, görenleri kendine hayran bırakıyor. 12 Haziran’a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenlerde, Göbeklitepe'yi yerinde görme isteği uyanıyor.