Arama
Arama Sonuçları
Özel kıyafetleri giyip, bal hasadına katıldı
Kayseri'nin Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, coğrafi işaretli Özvatan Çiçek Balı'nın hasadına katıldı. Özel kıyafetlerini giyen Kaymakam Kurt, arı kovanlarından bal hasat etti.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
"Arıcılık ile Siirt'imiz bereketleniyor"
Arı kovanı dağıtım programına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Arıcılık ile Siirt'imiz bereketlenmeye devam ediyor. Hedefimiz; bal üretiminde Türkiye’de ilk 5, arı kovanı sayısında da ilk 10'a girmek" dedi.
Yılın ilk narenciye balını hasat etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’Narenciye Balı Hasat Şenliği'ne katıldı. Arıcı maskesi giyerek kovanlarda sağım yapan Vali Pehlivan, kavanozlara bal doldurdu.
Vali, kovan sözünü yerine getirdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2023 yılında düzenlenen Bal Yarışması'nda dereceye giren üreticilere kovan sözü vermişti. Sözünü tutan Vali Usta, üreticilere kovan dağıttı.
"Bu kovanlar Made in Batman"
Geleneksel Kara Kovan dağıtım törenine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Dağıtmış olduğumuz kovanlar özellikli kovanlardır. Çünkü kelimenin tam anlamıyla Made in Batman. Burada üretildi, burada tasarlandı" dedi.
“Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir”
Üreticilere tohum ve arıcılık malzemesi dağıtan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarımıza ekip olarak devam ediyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarılara benzer sonuçları, tarım alanında da elde edeceğiz inşallah” dedi.
Kaymakam desteğiyle okuyan Sebila, mühendis oldu
Yıllar önce Elazığ Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan’ın destekleriyle okula giden Sebila Çolak inşaat mühendisi oldu.
"Arıcılara desteğimizi esirgemememiz gerekiyor"
Batman Valisi Ekrem Canalp, 524 çiftçiye 4 bin adet polen tuzaklı fenni kovanı dağıtıldığını belirterek, "Arıcılıkla uğraşan üreticilerimize desteğimizi esirgemememiz gerekiyor" dedi.
Valilikten bal üreticilerine kovan desteği
Batman’da arıcılığın geliştirilmesi için hayata geçirilen “Arıcılık Geliştirme Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda; 2024 yılı ocak ayında 290 adet kara kovanın arıcılara dağıtılması kararlaştırıldı.
DSİ işçileriyle çay sohbeti
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Dereiçi mevkiinde DSİ işçileriyle bir araya gelerek demli çay eşliğinde sohbet etti.
Bal üreticilerine kovan desteği
Bitlis Güroymak Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle 16 arıcıya 480 kovanın dağıtım törenine katılarak, bal üreticilerine bereketli kazançlar diledi.
Arılı Kovan Destek Projesi’nde ilk hasat
Kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesinde Arılı Kovan Destek Projesinde ilk hasat yapıldı.
Dünya Kahvaltı Günü
Van'da kahvaltı kültürünü tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Dünya Kahvaltı Günü' etkinliği', tarihi Van Kalesinde yoğun bir katılımla yapıldı.
Üreticilere dağıtılan kovanlar meslek lisesinden
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için meslek lisesine yaptırılan kovanları vatandaşlara teslim etti.
Arı yetiştiricilerine 279 ton şeker
Osmaniye’de arı yetiştiricilerine, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen programda, ilkbahar beslemesi için toplamda 278 Ton 750 kg şeker dağıtıldı. Programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Osmaniye Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu ve arı yetiştiricileri katıldı.
683 vatandaşın daha gönlünü ve duasını aldı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Eski Valilik binasında düzenli olarak her hafta yaptığı “Halk Günü” toplantısını, bu hafta da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
Arıcılara 22 milyon liralık kovan desteği
Mardin Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği sağladığı ‘Mardin Kırsalda Üretim Ve İstihdam İçin Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında arılı kovan, boş kovan ve arıcılık ekipmanlarının dağıtımı başladı.
Ömer Faruk Özdemir
Midyat Kaymakamı
Arıcılara hibe ilaç desteği
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Bolaman Havzası Projesi kapsamında Kabataş ilçesindeki arıcılara %100 hibe destekli Varroa ilaç dağıtımı programına katıldı.
Musa Ayyıldız
Varto Kaymakamı
Vali Sonel, Mercan’ın küpe takma hayalini gerçeğe dönüştürdü
Ordu Valisi Tuncay Sonel, mikrotia (doğuştan kulak yokluğu, bozukluğu) hastası 11 yaşındaki Mercan Kovan’ın küpe takabilme hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Vali yardımcısı 2023 depreminin destanını yazdı
Güncel olayları büyük bir incelikle mısralara döken ve yazdığı şiirleri ilgiyle okunan Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını 51 dörtlükte destana dönüştürdü.
Vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de etkisini önemli derecede hissettirdi. 04:17’de yaşanan ilk depremin ardından Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 04:30 itibariyle Hilvan sokaklarındaydı.
Aziz Yıldırım
Trabzon Valisi
Arıcılık kursunu tamamlayan üreticilere kovan
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Arı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Kovan Dağıtım Töreni’ne katıldı.
Dargeçit’te kadınlar bal üreterek ekonomiye katılıyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, “Dargeçit ilçemizde arıcılık faaliyetinin gelişmesi için 50 aileye 30'ar kovan dağıtımını yapıp geri bildirimleri aldık. 18 tarımsal projeye 50 milyonun üzerinde tarımsal destek sağladık” dedi.
Vatandaş meraya arpa ekince hasadı kaymakamlık yaptı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde devlete ait meraya arpa eken vatandaşı, amcaları Kaymakamlığa şikayet etti. Kan akmaması için devreye Kaymakam Coşkun Doğan girdi. Arpa kaymakamlık tarafından hasat edilerek emanete alındı. Gelirinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor.
Arıcılara hibe kovan dağıttı
Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, yüzde 70 hibe destekli arıcılık destekleri programı kapsamında 25 arıcıya 625 arı kovanı, 25 güneş paneli, 25 arıcı çadırı ve 25 mini buzdolabı dağıttı.
Arıcılara 1.341 kovan dağıtıldı
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan ''Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında bin 341 adet kovan dağıtımı yapıldı.