Arama
Arama Sonuçları
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
MİA Haber'in detaylarını yazdığı 'teğmen' haberi gündem oldu
Bazı yerel basın organlarında çarpıtılarak verilen Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in makam aracının kontrol edilmesi konusunu MİA Haber, tüm detaylarıyla ele alınca konu ulusal basının da gündemine girdi. Böylelikle Kaymakam Oğuz Yiğit'in haklılığı da anlaşıldı.
Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarına geçit yok
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kentte yapılan 167 denetimin ardından 96 kaçak maden ocağının kapatıldığı, 61 ton kaçak kömür ele geçirildiğini belirtti.
Kaymakamın aracını kontrol eden teğmen hakkında soruşturma açıldı
Bolu'nun Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in, İlçe Jandarma Karakolu’nu ziyareti sırasında makam aracının altına ayna tutarak araç altı kontrolü yapan Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli’nin görevden alınma gerekçesinin hukuka uygun olduğu ve astın üstünü denetleme gibi bir yetkisinin olmadığı belirtildi.
Muhammed Serkan Şahin
Haliliye Kaymakamı
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
"Empati yoksunlarına karşı denetimlerimiz devam edecek"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentin huzurunun her zaman birinci öncelikleri olduğunu belirterek, "Vatandaşımızın huzurunuzu bozan, empati yoksunu, abartı egzozlu araç kullananlara yönelik denetimlerimiz gece gündüz devam edecek" dedi.
Kaymakam Köken, hayvan bakımevini inceledi
Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Geçici Hayvan Bakımevinde inceleme yaptı. Kaymakam Köken, yeni hayvan bakımevi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu
Murat Zorluoğlu
Diyarbakır Valisi
1 haftada 2 milyon 786 bin araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 20-27 Haziran'da 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiğini, toplam 433 bin 207 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
İş ve işlemlerde azami özen istedi
Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı II. Dönem Toplantısı, kurul üyelerinin katılımı ile Vali Mehmet Makas başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Vali Akkoyun talimat verdi, Turizm Denetim Komisyonu kuruldu
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla kurulan Turizm Denetim Komisyonu, denetimlerine başladı.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı
Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı. Açılışta konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımızın adli süreçlerde yararlarının gözetilmesi ve korunmasının sağlanması amacıyla hizmete giren Bursa Çocuk Adalet Merkezi şehrimize hayırlı olsun" dedi.
Seçimlerin güvenliği için gerekli tedbirler alındı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında alınacak tedbirlerin değerlendirildiği Seçim Güvenliği Toplantısı’na başkanlık yaptı.
Genç kaymakam, ‘riskli yapı kavramı'nı yazdı
111. Dönem Kaymakam Adayı ve Kocaeli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emre Açar, yayınladığı 3 makalenin ardından bir yandan yüksek lisans eğitimine bir yandan deprem bölgesindeki görevine devam ederken edindiği izlenimler ile akademik araştırmaları sonucu yeni bir makale kaleme aldı. Birçok akademisyenin akademik çalışmalarının yer aldığı Adalet Akademisi Dergisi’nin 57. sayısında genç Mülki İdare Amirinin “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Kavramı” başlıklı makalesi yayımlandı.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Erciş'te Atık Getirme Merkezi kuruluyor
Van'ın Erciş ilçesinde "Atık Getirme Merkezi” kuruluyor. Geri dönüşümün yapılacağı proje alanını ziyaret eden Kaymakam Murat Karaloğlu, alanda inceleme yaptı.
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Siirt’te Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimlerinin Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.
“Tüm kurumlar birlikte hareket etmeli”
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl İdare Şube Başkanları toplantısına başkanlık yaptı. Vali Ünsal, "Bizler, devletimiz nezdinde vatandaşlarımıza hizmet etmekle sorumlu kişileriz” dedi.
MİT’ten MOSSAD’a sert uyarı
İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
Vali Pehlivan: Şiddete sıfır tolerans
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede, 'Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır" dedi.
Sağlıksız sakatata el konuldu
Adana Valiliği, hijyen şartlarını sağlamadan sakatat temizliği yapan bir işletmenin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine işletmeyi denetleyerek 300 kg sakatata el koydu.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
Ordu'da gerçeğini aratmayan tatbikat
Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilen Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatına katıldı. Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanında yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.