Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam traktörle fasulye hasadı yaptı
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, coğrafi işaretli Kelkit şeker fasulyesi hasadına katıldı. Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Algın, daha sonra da traktöre binerek, fasülye hasat etti.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
Düzce Bıçağı tescillendi
Çelik malzeme kullanılarak tasarlanan ve Düzce'ye özdeşleşmiş olan Düzce Bıçağı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi ile tescillendi.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Munzur balı tescillendi
Tunceli Munzur balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi aldı.
Karayaka kuzusu coğrafi işaret aldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen toplantıda birlik üyeleri ile bir araya geldi.
‘Türkiye’nin Tam Ortası’ ve ‘Yiğitler Şehri Yozgat’ tescillendi
Yıllardır tartışılan ve komşu iller arasında tatlı bir rekabetin konusu olan ‘Türkiye’nin Tam Ortası’ tartışması yeni bir boyut kazandı. ‘Türkiye'nin Tam Ortası’ ve ‘Yiğitler Şehri Yozgat’, Patent Kurumunca tescillendi.
Batman'ın Kozluk Domatesi tescillendi
Batman'ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Vali Ekrem Canalp, tescil belgesinin Batman'a hayırlı olmasını temenni etti.
12. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX Antalya’da Başladı
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, TOBB’un desteğiyle bu yıl 12’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, ziyaretçilerine kapılarını açtı. Açılışa Antalya, Bilecik, Burdur, Çorum, Düzce ve Isparta valileri katıldı.
Kömürçukuru’ndan Mehmetçiğe bağış
Hatay Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Mehmetçik için kendi aralarında 31 bin lira para toplayan Kömürçukuru köyü sakinlerini örnek davranışları nedeniyle tebrik etti.
Türk Patent ve Marka Kurumu'nda Durak dönemi
Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı'na önemli yatırımlara imza atan BEBKA (Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak atandı. Başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Durak, “Bundan sonra tüm ülkemiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Suruç narı, artık AB tescilli
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde üretilen coğrafi işaretli “Suruç narı”, Avrupa Birliği (AB) nezdinde de tescil edildi. Suruç narı, AB coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.
Çiftçilere gacer tohumu dağıttı
Kayseri Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, glütensiz olması nedeniyle ilginin her geçen arttığı ve patenti ilçeye ait olan gacer buğday tohumunun dağıtımına katıldı.
Amasya Cevizli Ballı Baklavası’na coğrafi işaret
Amasya Valiliği öncülüğünde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından coğrafi işareti tescil edilen Amasya’ya özgü Amasya Cevizli Ballı Baklavası’nın Coğrafi İşaret Tanıtım Programı gerçekleştirildi.
Suruç 3. Nar Festivali'ne hazırlanıyor
Şanlıurfa Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş, Suruç 3. Nar Festivali'nin 23 Eylül Cuma günü başlayacağını, Suruçluların 3 gün boyunca unutamayacakları bir festival yaşayacaklarını söyledi.
Yarım asırlık Ürgüp Bağ Bozumu Festivali başladı
Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl 50.'si düzenlenen Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in katılımı ile start aldı.
‘Anneler hep var olacak, terör yok olacak’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan ailelerin 4'üncü yılında kentte onlarla bir araya geldi. Bakan Soylu, "Son 3 yılda Amerika senatosu PKK ve PYD'ye 2 milyar dolar resmi yardım yapmıştır. HDP, PKK ile birlikte Amerika uşağıdır" dedi.
‘Doğamıza zarar vermeyecek kadar turist gelsin’
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize gastronomisinin tanıtılması adına en önemli festivallerden biri olan GastroRize Festivalinin açılış programına katıldı. Vali Çeber, “Biz Rize’de her tarafın turistle dolmasını istemiyoruz. Doğamıza zarar vermeyecek kadar turist gelsin” dedi.
Kastamonu Kestane Balı tescillendi
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliğince başvurusu yapılan ve 3 yıl süren incelemeler sonucunda şifa kaynağı Kastamonu Kestane Balı, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.
Çaltı Sarımsağı artık bir marka
Isparta Valisi Aydın Baruş, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan alınan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'ni Çaltı Köyü Muhtarı Ramazan Çetinkaya’ya verdi. Vali, bu belgenin alınmasının köyde üretilen sarımsağın pazarlanması açısından bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Coğrafi işaretle tescillenen ‘Sivas Pastırması’ için tanıtım atağı
Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alan Sivas Pastırması için tanıtım atağına geçildi. Sivas Valiliği himayesinde, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret Borsası ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile organize edilen 'Sivas Pastırması Tanıtım Etkinliği' bugün başladı.
Şanlıurfa’da 4 bin 400 robot yarışıyor!
Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 12 kategoride düzenlenen yarışmada 4 bin 397 robot yarıştırılıyor.
Miahaber marka ve logo tescilli!
Miahaber, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ‘Marka Tescil Belgesi’ aldı.
“Şal Şapik” ilk ihracatını yapıyor!
Şırnak’ta doğal tiftikten üretilip, kök boya ile renklendirilen “şal şapik” kumaşının ihracatında ilk sipariş Irak’tan geldi. Şırnak Vali Ali Hamza Pehlivan, “şal şapik” kumaşının ulusal ve uluslararası arenada yerini alacağını kaydetti.