Arama
Arama Sonuçları
Vali Özkan, Konya'ya veda etti
Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği'ne atanan Konya Valisi Vahdettin Özkan, törenle kente veda etti. Vali Özkan, "Konya’ya hizmet etmek benim için büyük bir şerefti" dedi.
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
Üzümün anavatanında ilk kuru üzüm satışı yapıldı
Üzümün anavatanında 2024-2025 sezonunun ilk kuru üzüm satışının sembolik bir açık artırmayla gerçekleştirildiğini belirten Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yeni sezon hayırlı, bol ve bereketli olsun" dedi.
Antalya'nın simgesi Hadrian Kapısı'nda çalışmalar başladı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin kalbinde yer alan ve Roma İmparatoru Hadrianus’un ziyareti anısına M.S. 130’da inşa edilen Hadrian Kapısında, bakım ve iyileştirme çalışmasının başladığını belirtti.
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Kış oyunlarının sembol tesislerini denetledi
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın sembol tesislerinden biri olan Kiremitlik Tepe Kayakla Atlama Kuleleri’ni inceleyen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Hıdırellez şenliklerinde halk oyunları oynadı
Çerkeşli köyünde düzenlenen Hıdırellez şenliklerine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, vatandaşlarla birlikte halk oyunları oynadı.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
"Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır"
Mâverâünnehir temasıyla düzenlenen VII. Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu'na katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
90 yıl sonra yeniden: Turistik Tuz Ekspresi
Çankırı'da 1934 yılında başlayan "Tenezzüh (Gezinti) Treni" seferleri, "Turistik Tuz Ekspresi" ile yeniden canlanıyor.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
"Bu tür etkinliklerin anlamı çok büyük"
6. Lale Festivali'ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür" dedi.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
Baharlar, umutlar ve tohumlar birlikte yeşerecek
Tokat Valisi Numan Hatipoglu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Tohum Takas Etkinliğine katıldı.
“Gri listeden çıkış için üstümüze düşeni yapıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri listeden çıkışın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bu konu hakkında özel olarak çalışıyor. İçişleri Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda büyük yol kat ettik. İnşallah ülkemizin haziran ayında gri listeden çıkmasını bekliyoruz." dedi.
100 bin bardak çay ikram edilecek
Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonuyla “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla 02-05 Mayıs tarihleri arasında Ankara Başkent Millet Bahçesinde düzenlenecek Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı Vali İhsan Selim başkanlığında gerçekleştirildi.
Kars, EMITT Fuarı'na damga vurdu
6-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kars standına "Kış Turizmi Dalında En İyi Stant" ödülü verildi.
Mülkiye çaycı Recep amcasını kaybetti
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin hocalar katında uzun yıllar çaycılık yapan Recep Erdoğan vefat etti. Mülkiye, “Recep amcaya rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm Mülkiye camiasına başsağlığı dileriz” dedi. Recep Amca'nın cenazesi bugün saat 15.00"te Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.
1,5 yaşında şehit edilen Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
Depremde yıkılan asırlık kümbet restore ediliyor
2011'deki Van depreminde yıkılan Kara Yusuf (Zortul) Kümbeti aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılıyor. Asırlık kümbette başlatılan restorasyon çalışmalarının inceleyen Vali Ozan Balcı, "Kültür varlıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
66 projeye 16 milyon destek verilecek
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 'Uzman Eller' Projesi'nin bilgilendirme ve tanıtım toplantısına katıldı. Uzman Eller ile 66 projeye, 16 milyon 500 bin TL destek verileceği açıklandı.
Eğitimlerini aksatmayan öğrencilere TOGG turu
Kırklareli Valiliği, eğitimlerini aksatmayan ilkokul öğrencilerini TOGG aracılıyla gezdirdi.
100 komando 100 fidan ile 100. yılda ölümsüzlere yürüdü
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Valilik öncülüğünde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “100 Komando /Özel Harekat 100 Fidan ile 100. Yılda Ölümsüzlere Yürüyor” programına katıldı.
“Hizmet aşkımıza yoldaşlık ediyorsunuz”
İlçe ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, “Hizmet aşkımıza yoldaşlık ettiğiniz için her birinize ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
20 Urfa Ceylanı doğaya bırakıldı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yetiştirilen 20 Urfa Ceylanı doğaya salındı.
Arkeolojik kazı alanlarını inceledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık 200 kilometrelik alan içerisinde bulunan tarih öncesi dönemdeki insanların yaşamlarına dair önemli bilgiler veren arkeolojik kazı alanlarında incelemelerde bulundu.
İsim değişikliğini mezunlar derneği istedi
15 Temmuz Lisesi’nin isminin eski adı olan Düzce Lisesi’ne dönüştürülmesi tartışma konusu oldu. Valilik, isim değişikliği isteğinin lisenin mezunlar derneğinden geldiğini, 15 Temmuz Şehitlerinin adları ve hatıralarının ismin nakledildiği ‘15 Temmuz Şehitleri Orta Okulu’nda yaşatıldığını açıkladı.
İş garantili tır şoförü yetiştirilecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla, Mersin Valiliği himaye ve koordinatörlüğünde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İşkur İl Müdürlüğü ve Mersin Mer- Port Lojistik Şirketinin ortaklığı ile “Lojistiğin Kalbi Mersin” projesi imza töreni gerçekleştirildi.