Arama
Arama Sonuçları
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
Elazığ’daki Ahıska Türklerini bayramda yalnız bırakmadılar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve il protokolü ile birlikte Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ndeki Ahıska Türkleriyle bayramlaştı.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
1,5 yaşında şehit edilen Türkan bebek dualarla anıldı
Bulgaristan'da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne'de anma töreni düzenlendi.
“Kimse vatanını isteyerek terk etmiyor”
10 ilin valisinin katıldığı Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Kimse vatanını isteyerek terk etmiyor” dedi. Ankara Valisi Vasip Şahin de, “En azından insani noktada elimizden geleni yapmak durumundayız” ifadesini kullandı.
Uluslararası Türk Dünyası Şöleni
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen “5. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni”ne katılarak, “Gönül coğrafyamızın hudutları, ufuk çizgisi kadar engin, kardeşlik bağlarımız çeliktendir” dedi.
Mustafa MASATLI
Hatay Valisi
Bayramı kendi topraklarında kutlayamayan soydaşlarla bayramlaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘kendi topraklarında bayramı kutlayamayan, bu bayramı hissedemeyen; Doğu Türkistan'dan Yemen'e, Arakan'dan Filistin'e, Iraklı Türkmenlerden Afganistan’daki Türkmenlere’ Türkiye’de yaşayan Türk soylular ve göçmenlerin bayramını kutladı.
Funda KOCABIYIK
Vali/Mülkiye Başmüfettişi