Arama
Arama Sonuçları
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Şanlıurfa turizmine ivme kazandıracak 2 proje
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda Vali Şıldak, gastronomi ve müzik alanında iki önemli proje ile Şanlıurfa turizminin gelişmesine ivme kazandıracaklarını söyledi.
4 ayda ilçenin tüm mahallelerini ziyaret etti
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, 4 buçuk ayda ilçeye bağlı tüm mahalleleri ziyaret etti. Sorun ve talepleri yerinde dinleyen Kaymakam Açar, "Bundan sonraki süreçte de yine hep bir araya geleceğiz" dedi.
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Ali ÇALGAN
Çorum Valisi
TİD Yönetiminden iki isim Vali oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Türk İdareciler Derneği'nde de (TİD) yönetim kurulunda olan 2 isme valilik verildi.
MİA Haber'in detaylarını yazdığı 'teğmen' haberi gündem oldu
Bazı yerel basın organlarında çarpıtılarak verilen Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit'in makam aracının kontrol edilmesi konusunu MİA Haber, tüm detaylarıyla ele alınca konu ulusal basının da gündemine girdi. Böylelikle Kaymakam Oğuz Yiğit'in haklılığı da anlaşıldı.
"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, soğan tarlasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı. Kaymakam Öztürk, "İlçemizde tarım faaliyetlerinin gelişmesi için her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı
Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
"Diyarbakır ve Şanlıurfa arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın başkanlığında Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Şıldak, iki il arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.
Nitelikli kamu hizmeti için iş birliği şart
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Çiftçi, "Vatandaşa nitelikli kamu hizmeti sunmak için tüm kurumların birbiriyle iş birliği halinde olması gerekiyor" dedi.
Sahipsiz hayvanlar için önemli kararlar alındı
Kütahya Valisi Musa Işın, Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantında sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılacak çalışmalar, yeni bakımevlerinin inşası ve yaşam alanlarının tahsisi konularında önemli kararlar alındı.
Şanlıurfa'nın huzuru için yasaklama kararı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki huzur ve esenliğin için bazı kararların alındığını belirterek, "Trafiğin tehlikeye sokulması ve tehlike oluşturacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır. Cadde, sokak, park, bahçe, konut, iş yeri ve araçlarda mevzuat ile belirlenen sınırların üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır" dedi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Balamir Gündoğdu'ya Bakan Yerlikaya'dan önemli görev
Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne atandı.
Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Demirtaş, Bursa'ya veda etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları ile Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, hem Bursalılara hem de mesai arkadaşlarına veda etti.
Abdullah Çiftçi, 6 yıldır görev yaptığı Diyarbakır'a veda etti
İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çiftçi, hem Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu ile hem de vatandaşlarla vedalaştı. Çiftçi, "Diyarbakır’ı, Diyarbakırlı güzel insanları çok sevdik. Artık bir yanımız Diyarbakır oldu. Hoşça kal Diyarbakır" dedi.
"Giresun Adası'nın çehresi değişiyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası'nın turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi ile adanın çehresi değişecek" dedi.
Murat Zorluoğlu
Diyarbakır Valisi
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
199 yıllık asırlık hamamın restorasyonu tamamlandı
Yozgat'ta 1825 yılında Çapanoğlu Süleyman Bey’in Başçavuşu Halil Ağa’nın oğlu Ahmet Ağa tarafından yaptırılan ve halk arasında "Yanan Hamam" olarak bilinen tarihi Başçavuş Çifte Hamamı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz"
Emekli Vali Orhan Öztürk, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz" dedi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Vali Çiçek, sporcularla bilek güreşi yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.