Arama
Arama Sonuçları
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı.
"Bizlerin çabası eğitim kalitemizi belirleyecek"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında eğitim toplantısı yapıldı. Vali Özarslan, "Bizler, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Sizlere her yönden destek olacağız. Bizlerin gayreti ve çabası eğitim kalitemizi belirleyecek" dedi.
Okul bahçeleri renklendi
Afyonkarahisar’da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayata geçirdiği proje ile okul bahçelerinde oyun alanları yapılarak renklendirildi. Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çeken proje ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
“Aileye umut, topluma hayat”
Tokat Valiliği öncülüğünde kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik hayata geçirilen Beyaz Ev Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak” dedi.
“Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum”
Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın talimatıyla hazırlanan “Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı projeye yönelik toplantı, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) yapıldı.
55 yıl sonra bir ilk
Yaklaşık 55 yıl sonra ameliyathanesi yeniden faaliyete geçen Siirt Eruh Devlet Hastanesi’nde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya geldi. Aileyi tebrik eden Kaymakam İbrahim Engin Şenay, bebeğe de sağlıklı bir ömür diledi.
Öğretmenlere karanfil
İlçe ziyaretleri kapsamında Zara ilçesine misafir olan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Zara Fen Lisesi’nde öğretmenlere karanfil vererek, öğretmenler gününü kutladı.
“Gayret onlardan inâyet Allah'tan”
Susurluk İmam Hatip Ortaokulu’ndan 3 öğrencinin hafızlık sevincini paylaşan Kaymakam Muammer Köken, “Sırada 20 öğrencimiz var. Gayret onlardan inâyet Allah’tan” dedi.
Ders arasında öğrencilerle top oynadı
Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu'nu ziyaret eden Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ders arasında öğrencilerin oyununa eşlik etti.
Sinop'ta çok 'Özel' proje
Sinop Valiliği tarafından hazırlanan ve çeşitli kurumların desteğiyle uygulamaya konulan Sinop'ta Özelim projesi devam ediyor. Proje sayesinde özel gereksinimli bireyler, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılıyor.
Kara buğday üretiminde lider oldu
200 dekarda başladı, 4000 dekara ulaştı. Afyonkarahisar kara buğday üretiminde Türkiye'de lider oldu. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi desteğiyle Dinar ilçesinde ekimi yapılan kara buğday için Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla Tarla Günü etkinliği düzenlendi.
Kaymakam adayı Büşra Güllü’nün mutlu günü
111. dönem kaymakam adaylarından Büşra Güllü, Hasan Özpınar’la hayatını birleştirerek, dünya evine girdi. Çiftin nikah şahitliğini Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden yaptı.
“Hedefe ulaşmanın tek yolu düzenli çalışmak”
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Birecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle faaliyette bulunan Akademi Merkezi’ni ziyaret ederek, üniversite sınavlarına hazırlanan mezun öğrencilerden son 1 ayda çalışma ritimlerini arttırmalarını istedi.
“Yaralarımızı el birliği ile saracağız”
İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı görevini yürüten İskenderun eski kaymakamı İskender Yönden, AFAD koordinesinde konteyner kentler kuruyor. Yönden, depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını ve dertlerini dinliyor.
Erzurum'da 1001 hafız icazet aldı
Erzurum İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 1001 hafız için icazet töreni düzenlendi.
“En büyük engel empati yapmamak”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mevlâna Kültür Merkezi Sema Salonunda program düzenledi. Özel çocuklar ve gençler icra ettikleri marş ve ezgilerle salona gelen misafirleri karşıladı.
Kazazedelerin acılarına ortak oldu
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Tutak’ta meydana gelen otobüs kazası sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların aileleriyle hastanede bekleyerek acılarına ortak oldu.
Kaymakam Bağlı, 12. sınıflara kaynak kitap dağıttı
Siirt Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emin Bağlı, Baykan Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine sınava yönelik kitaplar dağıttı.
Konya’da iki yeni eğitim projesi hayata geçirildi
Konya Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüteceği Okul Merkezli Gelişim projesi “Bizim Okulumuz” ve kitap okuma projesi olan “Başarmaya Hazırım” projelerinin tanıtım toplantısı, Mevlâna Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi.
‘Yıldızlar Pusulamız Ufkumuz Aydınlık’
Sivas Akıncılar Kaymakamlığı, ‘Yıldızlar Pusulamız Ufkumuz Aydınlık’ adıyla örnek bir projeye imza attı. Türk ve İslam tarihinde iz bırakmış şahsiyetlerin hayatı, özel olarak seçilen 5’er dakikalık videolarla öğrencilere izletiliyor.
Batman’da öğrencilere yeni ders çalışma alanları oluşturulacak
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatı ile ‘öğrenciler için yeni çalışma alanları’ oluşturmak için harekete geçen Batman Valiliği ve Batman Belediyesi, yer inceleme tespit çalışmalarını tamamladı. İlk etapta farklı mahallelerde bulunan resmi alanlar içerisinde mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırılacak.
Vali Öner, rahvan at yarışlarını izledi
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, bu yıl 8’incisi düzenlenen Rahvan At Yarışları ve 6. Doğu Anadolu Şampiyonası etkinliğine katıldı. Vali Öner, etkinlik sonunda bindiği rahvan at ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vali, kaymakamlık yaptığı ilçe ile protokol imzaladı
Tokat Valiliği ile Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı arasında Beyaz Ev Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı. Yaklaşık 4 yıl kaymakamlık yaptığı Gaziosmanpaşa ile protokol imzalayan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, halef-selef olduğu Kaymakam İskender Yönden'i de kaymakamlıkta ziyaret etti.
Terörden arındırılan Beytüşşebap yaylasında Kuzu Kırpma Festivali
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerden arındırılan 2 bin 625 rakımlı Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda "kuzu kırpma şenliği" düzenlendi.
'Gelecek tarımda tarımın geleceği gençlerde'
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında tarımsal faaliyetlerin eğitim ve öğretim ile geliştirilmesini destekleyecek işbirliği protokolü hakkında bilgilendirmede bulundu. Hatipoğlu, Tarım Liselerinde ülke genelinde başlayan yeni dönemin gençlere yepyeni ufuklar açacağını söyledi.
Çiftçilere 3 bin 800 Sıvat dağıtan Vali: Hep sizin yanınızda olacağız
Erzurum Valisi Okay Memiş, çiftçilere meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan 3 bin 800 içme suyu teknesi (Sıvat) dağıtımına katıldı. Vali Memiş, "Helal kazanan çiftçilere hayranlık duyuyoruz" dedi.
2023 Şanlıurfa için özel bir yıl olacak
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti’nin Şanlıurfa olarak belirlenmesinin kent turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
‘Manevi Mirasımız’ projesiyle Taşköprü şehitleri tanıtılacak
‘Manevi Mirasımız’ projesi ile Kastamonu Taşköprü’de yaşayan 18 şehit ailesi ve 20 gaziye sosyal ve psikolojik destek verilecek. İlçede yaşayan öğrencilerin Taşköprü şehitlerini tanıyarak milli ve manevi duyguları geliştirilecek.
Halk Oyunları Şenliği'nde Vali öğrencilerle halay çekti!
Yozgat Valisi Ziya Polat, 48 grup ve 744 öğrencinin katıldığı Halk Oyunları Şenliği’nde öğrencilerle birlikte halay çekti.