Arama
Arama Sonuçları
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
Kahta'nın kahraman kaymakamı ilçeye veda etti
6 Şubat 2023 depremlerinde Adıyaman'ın Kahta Kaymakamı olarak görev yapan Selami Korkutata, deprem sırasında sahada fedakarca vatandaşın yardımına koştu. Kahta'nın kahraman kaymakamı, son yayımlanan kararname ile Antalya'nın Gazipaşa ilçesine atanınca ilçeye veda etti.
Helel Vadisi’nin zirvesinde su kaynaklarını inceledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, 2300 metre rakımdaki Helel Vadisi’nin zirvesinde su kaynaklarıyla ilgili inceleme yaptı. Vali Çelik, inceleme sonrası gerekli çalışmaların başlatılması için talimat verdi.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
"Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır"
Mâverâünnehir temasıyla düzenlenen VII. Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu'na katılan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Maveraünnehir ve Horasan ilim, kültür ve sanat havzasıdır" dedi.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
1. Uluslararası Kommagene fotoğraf zirvesi başlıyor
Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen zirvede Adıyaman’ın eşsiz güzellikleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçıların objektifleriyle buluşuyor.
Gökyüzünden denize pedal çevirdiler
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenen Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti yarışlarına katıldı.
Cennet ve Cehennem Vadisi'nde teftiş
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Cennet ve Cehennem Vadisi Bölgesi'nde yürütülen çalışmalarını inceledi.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
Kur’an kursları arası kardeşlik futbol turnuvası
Rize Müftülüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren 38 Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlaması, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarına vesile olması, dini ve ahlaki değerleri sporla bir araya getirerek çevresindeki gençlere örnek olması amacıyla Kur’an kursları arası futbol turnuvası düzenlenecek.
Esnafın iftar sofrasına misafir oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Vatan toprakları için bedenlerini katık edenlerin emanetleriyle iftarda buluştu
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve il protokolü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutsal vatan toprakları için bedenlerini katık eden kahraman şehitlerin kıymetli aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.
Aladağlar’da kar altında kalan dağcı hayatını kaybetti
Niğde’de 6 kişilik Alman turist gruba rehberlik etmek için Aladağlar’a çıkan dağcı, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti. Ölen dağcının cansız bedenini kurtarma çalışmalarına çiğ riski nedeniyle yarın başlanacak.
Kadın Emeği Zirvesi’nde başarı hikayelerini paylaştı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen ve Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
Şanlıurfa, pamuk üretiminde zirvede
Şanlıurfa'nın, pamuk üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını ifade eden Vali Hasan Şıldak, "Şanlıurfa'da 242 bin hektar alanda yıllık 1 milyon 100 bin ton pamuk üretildi" dedi.
Ünlü sanatçılar Gazze'ye destek için Mardin'de buluştu
Mardin'de düzenlenen "Gazze İçin Ben de Oradayım" konserinde sanatçılar eserlerini Gazze'ye destek için söyledi.
Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi
Sakarya Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, 2006 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu.
3 değerli isim mesleklerini anlatacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve RTÜK eski Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Uslu, YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoy ile Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, "Mezunlarımızla Kariyer Zirvesi" programına katılacak. Alanında uzman isimler, meslek hayatlarını ve başarı merdivenlerini nasıl çıktıklarını anlatacaklar.
Koruma altındaki öğrencilerle kızak kaydı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, devlet koruması altındaki öğrencilerle kızak kaydı. Öğrencilerin neşesine ortak olan Vali Çifti, bu etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
"Mersin, yaş sebze ve meyve üretiminin başkenti"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Türkiye Yüzyılı’nda Üretim Zirvesi” programına katıldı. Vali Pehlivan, "Mersin, 8 ürün rekoltesinde ülke birincisi, narenciye başta olmak üzere yaş sebze ve meyve üretiminin ise başkentidir" dedi.
Bina yapmaya gelen Çin heyetinden anlamlı hediye
6 Şubat depremlerinden sonra bölgede depreme dayanıklı binalar yapmak için Türkiye'ye gelen Çinli iş insanları, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya'yı ziyaret etti. Çin heyeti, Kaymakam Çelikkaya’ya “Dürüst ve çalışkan insanlar başarının zirvesinde olacaktır“ yazılı yöresel bir hediye takdim etti.
Küçükbaş hayvancılıkta büyük adım
Erzincan Valiliği ile Ziraat Bankası arasında “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi protokolü imzalandı. Vali Hamza Aydoğdu, “Bu projeyle 595 bin olan küçükbaş hayvan varlığımızı daha yukarılara çıkararak, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin zirve şehirlerinden biri olacağız” dedi.
Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüdüler
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 109 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik için anma yürüyüşü düzenlendi. Dondurucu soğuğa rağmen binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı.