Arama
Arama Sonuçları
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Kütahya'da trafik akışı daha güvenli hale getiriliyor
Ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın, "Kütahya-3'üncü Bölge Hududu Yolu Kütahya girişi köprü kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor. Projelerin tamamlanmasıyla trafik akışı daha güvenli olacak" dedi.
Hatay'da 2 ilçede okullar tatil edildi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanak nedeniyle Antakya ve Defne ilçelerinde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı.
Hacı adaylarını dualarla uğurladı
Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Elazığ’dan kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek üzere giden 358 hacı adayını dualarla uğurladı.
Motosiklet sürücülerine yelek hediye etti
Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, daha sonra motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere katıldı. Vali Sezer, motosiklet sürücülerine reflektör yelek hediye etti.
“Meslek liseleri Türkiye'nin geleceğinde önemli bir yere sahip”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması yapılmayacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını belirterek, "Taksim Meydanı, belirlenen kutlama yerleri ve güzergahları arasında değil" dedi.
Önce talepleri dinledi, sonra çocuklarla sohbet etti
Bingöl köyünü ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, önce vatandaşların taleplerini not aldı, ardından da çocuklarla sohbet etti.
Gökyüzünden denize pedal çevirdiler
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenen Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti yarışlarına katıldı.
Edirne’de tarihe nostaljik yolculuk
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarihi ve turistik noktalarını keşfetmek amacıyla hizmete alınan Turistik gezi trenine binerek ilk seferine katıldı.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
"Kahramanlar her zaman yanınızda"
Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 179'uncu yıl dönümü dolayısıyla video hazırladı.
Şehit polisler için mevlid
Burdur Valisi Türker Öksüz, Ulu Camide şehit polisler ve tüm şehitler için okutulan mevlide katılarak yapılan dualara eşlik etti.
'Daha nice 179 yıllara…'
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “08-10 Nisan Polis Haftası” etkinlikleri kapsamında şehit yakınları, gaziler, çalışan ve emekli personel ve yakınları ile iftar sofrasında bir araya geldi. Vali Hacıbektaşoğlu, polis teşkilatı mensuplarının Polis Haftasını kutladı.
"Devletimizin şefkat eli üzerinizde olacak"
Bilecik Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde öksüz ve yetim çocuklarla bir araya geldi. Kaymakam Tuncer, "Devletimizin şefkat eli daima emanetlerimizin üzerinde olacak" dedi.
"Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz"
Giresun'un Tirebolu ilçesinde uçurumdan düşerek mahsur kalan köpeği AFAD ekipleri kurtardı. Ekibe teşekkür eden Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Bu şehirdeki her canı önemsiyoruz" dedi.
Dünyanın en uzun adamını makamında ağırladı
Mardin'de yaşayan ve 2 metre 51 santimetrelik boyu ile "dünyanın en uzun adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, Vali Tuncay Akkoyun'u ziyaret etti.
Planlanan 163 işin 162’si tamamlandı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, İl Özel İdaresi 2023 Yılı Faaliyet Raporunun görüşüldüğü toplantıya katıldı.
"Vatan ve millet sevdasıyla dolu gençler yetişsin"
Gaziosmanpaşa Lisesi'ni ziyaret eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Köklü tarihi ile aydınlık yarınlarmıza vatan ve millet sevdasıyla dolu gençlerin yetişmesini dilerim" dedi.
İnsanlık görevini yerine getirdi
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, kan bağışında bulundu. 3 insana şifa olmak isteyen herkesi kan bağışına davet eden Kaymakam Okumuş, “Kan bağışı bir insanlık görevidir” dedi.
Kaymakam demir dövdü
Karabük'ün Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Demirciler Çarşısı'nı ziyaret etti. Kaymakam Yazıcı, ziyaret esnasında körük ve örsün başına geçerek sıcak demir dövdü.
Batman'da ulaşıma zam yok
Batman Belediyesi, enflasyon, asgari ücret ve yakıt zamlarına rağmen ulaşıma bu sene de zam yapmadı. Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Vekili Şükrü Alperen Göktaş, "Kim ne derse desin.. Yapmadık yapmıyoruz" dedi.
İstanbul Valiliği, 30 bin bebeğin ihtiyacını karşılayacak
İstanbul Valiliği, “GözBEBEĞİMİZ İstanbul” projesi ile ailelere destek olacak. Vali Davut Gül, projeyle İstanbul’da doğan 30 bin bebeğin, bebek bezi ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.
Yedikuyular Kayak Merkezi sezona hazır
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, bölgenin gözde kış turizm mekanlarından Yedikuyular Kayak Merkezi’ni ziyaret etti. Kaymakam Çelikkaya, beraberindeki heyetle sezon hazırlıkları konusunda istişarede bulundu.
"Kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmeyin"
Kütahya Valisi Musa Işın, Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi'ni ziyaret etti. Vali Işın, "Devletimiz sizler için var. Kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmeyin" dedi.
179 yeni muhtar evi yapılacak
51 valiliğe 179 muhtar evi için kaynak aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu evlerin 19 Ekim 2024'te açılışını yapacaklarını söyledi. İstanbul’da da Vilayetler Birliği’ne bağlı Muhtar Evi yapılacağını açıkladı.
Pansiyonda kalan öğrencilerle yemek
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, okul pansiyonunda kalan öğrencilerle yemek yedi.