Arama
Arama Sonuçları
Emekli Vali Ömer Türk hayatını kaybetti
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden emekli Vali Ömer Türk, İstanbul'da toprağa verildi.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
Vali Pehlivan yaralıları ziyaret etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yaralıları hastanede ziyaret etti.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Adana şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın yöresel kıyafetlerinden olan şalvarın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendiğini ifade etti.
Adana Şalvarı coğrafi işaretle tescillendi
Kendine has tarzıyla Adana ile sembol hale gelen Adana şalvarı, coğrafi işaretle tescillendi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Emekli vali ve eski bakan Bekir Aksoy vefat etti
Eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy, 74 yaşında hayatını kaybetti. Aksoy için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek.
"Bu çalıştay yol haritasını belirleyecek"
Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan yol haritasının belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Osmaniye'mizin girişine yakışır bir kavşak oldu"
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yapımı tamamlanan Osmaniye Batı Kavşağı (Sakızgediği Köyü) Otoyol Bağlantı Yolu’nda incelemelerde bulundu. Ziyarette İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Demir de yer aldı.
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Ağrılı çocuklar, Hatay'daki kardeşlerini unutmadı
Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.
Şafak Karaca, Feke Kaymakamlığına görevlendirildi
111. dönem kaymakam adaylarından Şafak Karaca, Adana Feke Kaymakamlığına görevlendirildi.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Bingöl Fotoğrafçılar Maratonu birincisi
Bingöl Valiliği koordinasyonunda Bingöl Belediyesi, Bingöl TSO, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Kulübü (BİFSAK) işbirliğiyle bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu sonuçları açıklandı.
“Yeni hükümet konağı ilçeye hayırlı olsun”
Yumurtalık ilçesine giden Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Yumurtalık Kaymakamlığı ile Yumurtalık Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
60 yıldır unutulmayan kahraman kaymakam
Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremlerde mülki idare amirlerinin gösterdiği fedakarlık, 1957 yılında Fethiye’nin yaşadığı büyük depremlerdeki kahramanlığı ile tanınan Kaymakam Kamil Nezih Okuş’u hatırlattı.
"Teknoloji üreten Türkiye hedefi"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, TEKNOFEST 2024'e katılacak öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyen Vali Şimşek, "Yüzüncü yılında teknoloji üreten Türkiye hedefiyle" vurgusu yaptı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
Deprem konutları şubat sonunda teslim edilecek
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 Şubat depremleri sonrası kentte TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarının bin 589’unun şubat ayı sonunda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Dondurucu soğuğa rağmen takıma destek oldu
Muş Valisi Avni Çakır, 1984 Muşspor ile Adana 1954'ün maçını dondurucu soğuğa rağmen tribünden izledi. Vali Çakır, karşılaşmayı kazanan Muşspor'u tebrik etti.
Ara mülki idare kararnamesi yayımlandı
Bugünkü Resmi Gazete’de ara mülki idare amirleri kararnamesi yayımlandı. Çoğunluğu görevlendirme ile vekaleten kaymakam ve vali yardımcısı olarak görev yapan 127 ilçenin kaymakamı ve 20 ilin vali yardımcısı asaleten atandı.
Can kurtarmak için kan verdi
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ni ziyaret ederek kan bağışında bulundu.
Kaymakamın makam şoförü kazada vefat etti
Osmaniye’de trafik kazası yapan Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı’nın makam şoförü Osman Tıraş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazeye katılan Kayabaşı, “Bahçe’mizin başı sağ olsun” dedi. Vali Erdinç Yılmaz da aileye taziye ziyaretinde bulunarak, “Ruhun şad olsun gülümseten güzel insan” ifadesini kullandı.
6 ilde Mercek-10 operasyonu yapıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde silah imalatı ve kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik düzenlenen Mercek-10 operasyonlarında 12 kişinin gözaltına alındığını, 93 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini açıkladı.
Şehit ve babası için dua
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Fırat Kalkanı Şehidi Uzman Çavuş Gökhan Kılıç’ın Hakk’a yürüyen babası Mehmet Kılıç için taziye ziyaretinde bulundu. Babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen kızı Zeynep Hüma Kılıç'ın ellerini avuçlarının içine alarak dua eden Vali Köşger, "Allah ikisini cennetinde kavuştursun" dedi.