Arama
Arama Sonuçları
Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir" dedi.
"Bu tesisler kış turizmine önemli katkılar sağlıyor"
Kandilli Kayak Merkezi'nde inceleme yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tesislerin kış turizmine önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
90 bin kişi inci kefallerinin göçünü izledi
11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Van'ın Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, festivale 90 bin kişinin katılım sağladığını belirterek, "Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.
Deniz çiftliğinde midye hasadı başladı
Balıkesir'in Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, yaklaşık 2 bin ton kapasiteli midye üretim çiftliğindeki üretim hasadına katıldı. Midye toplayan Kaymakam Atasoy, "Sağlıklı, hijyenik şartlarda üretilmiş midyelerin denizlere katkı sağlaması önemli" dedi.
Edremit'te güvenli turizm için toplantı yapıldı
Yaklaşan turizm sezonu öncesi, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonunun geçirilmesi amacıyla Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında turizm sezonunda alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
"Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırmak"
"Engelliler Haftası" programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Her şeyden önemlisi; zihinlerdeki engelleri kaldırarak, toplum olarak engelli kardeşlerimizi kucaklamaktır" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
Vatandaşın derdini dinledi talimat verdi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Halk Günü” toplantılarında vatandaşları dinlemeye devam ediyor. Vatandaşın derdini dinleyen Vali Aslan, çözüm için de ilgili birimlere talimat verdi.
Bağımlılığa karşı "Bağımsızlık Türküsü" söyleyecekler
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, 'bedensel, ruhsal ve zihinsel' olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız" dedi.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"
II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
"Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek çok önemli"
Öğretmenler Arası Matematik Dersi Özgün Oyun ve Etkinlik Geliştirme Materyal Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek ve onların bu alandaki gelişimlerini sağlamak büyük bir önem taşıyor" dedi.
"Okullarımıza 75 halı saha yapıyoruz"
Van'da eğitim adına güzel işler yapıldığını ifade eden Vali Ozan Balcı, "Valilik olarak okullarımıza 75 halı saha yaptırıyoruz. Okullara 300 voleybol ve basketbol sahası yaptırdık. 23 tane spor salonunu bitirdik. 13 yüzme havuzu yaptık" dedi.
8. sınıf öğrencilerine moral verdi: “Başarılı olacağınıza inanıyorum”
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Liselere Geçiş Sistemi sınavı öncesinde, sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencileriyle kariyer ve motivasyon söyleşisinde bir araya gelerek tecrübelerini aktardı.
Osmaniye’de üreticilere plastik zeytin kasası desteği
Osmaniye’de üreticilere 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.
“Futbol hayalin gerçekleşiyor” projesi kapsamında çocuklarla maç yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporculara hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.
Van’da OSB içine anaokulu
Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 8 derslikli anaokulunun açılışını yaptı.
50 vatandaşın derdiyle dertlendi
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini doğrudan dinlemek amacıyla düzenlediği "Halk Günü" toplantılarını devam ettiriyor.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.