Arama
Arama Sonuçları
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Hakkari'nin muhteşem dağlarında kayak keyfi sürüyor
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkâri'nin muhteşem karlarla kaplı dağlarında mayıs ayında da kayak yapıldığını belirterek, "Hakkâri’de artık huzur ve sevgi var. Bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Anneler Günü'nde pedal çevirdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte pedal çevirdi. Vali Turan, "Sonsuz sevgi ve şefkatleri ile her zaman yanımızda olan, hayatımıza değer katan tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Devlet Mahallesi’nin ilk kurumu belli oldu
Batman Valisi Ekrem Canalp’in girişimleriyle hayata geçirilen Devlet Mahallesi projesinin ilk kamu kurumu olan Valilik binası, bu yıl İçişleri Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmasının ardından uygulama projesinin de ihalesi yapıldı.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
"Gözlerinizdeki ışıltı umut veriyor"
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Gözlerinizdeki ışıltı yarınlarımız için bize daha büyük umut veriyor. Tarımımız, hayvancılığımız, zirai teknoloji ve yenilikçilik anlamında gerçekten güzel işler yapacağınıza inanıyorum" dedi.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
Seben Kaymakamı ilçeye veda etti
İçişleri Bakanlığı'nın yurt dışı programı dahilinde Ankara’ya çağırılan Bolu Seben Kaymakamı Tuğçe Orhan, veda mesajı yayımlandı. Kaymakam Orhan, mesai arkadaşlarına ve Seben halkına teşekkür etti.
"Güzel şeyler çabuk bitermiş"
Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, 20 ay görev yaptığı Manisa'nın Selendi ilçesine, “Güzel şeyler çabuk bitermiş” diyerek veda etti.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
Kaymakam vekillerini ‘başarı belgesi ile uğurladı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ildeki görevlerini tamamlayan ve dil stajı nedeniyle Tokat’tan ayrılacak olan kaymakam vekillerini ‘başarı belgesi’ ile uğurladı.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Expo olimpiyat adaylarını ağırlayacak
Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası 21 Nisan 2024 Pazar günü Expo 2016 Antalya alanında gerçekleştirilecek. 52 ülkeden 431 sporcunun katılacağı şampiyonanın basın lansmanı gerçekleştirildi.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
Musabeyli Korusu örnek mesire alanı olacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, Musabeyli Korusu mesire alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
“Batman’da hedefimiz turizmi 12 aya yaymak”
Medeniyetler şehri Batman’ın turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla Valilik koordinesinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen 'Batman Turizm Master Planı Çalıştayı’nın açılış programı Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
“Şimdi Şanlıurfa zamanı”
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
İçişleri Bakanlığı, bin 608 personel alacak
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alacak.
"Milletimizin baş tacı yaptığı kahramanlar"
1. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki kahramanlarla iftar yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, "Milletimizin baş tacı yaptığı, yüreğinde büyüttüğü, gözünden esirgediği, dualarından eksik etmediği kahraman askerlerimizle birlikteyiz" dedi.
Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara seçim güvenliği çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Vali Şıldak, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.
Yolculuk süresini kısaltacak viyadük yakında açılıyor
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu. Viyadüğün önümüzdeki günlerde açılacağını ifade eden Vali Ünsal, "Yusufeli-Artvin karayolu 15,5 kilometre kısalacak ve yolculuk süresi 25 dakika azalacak" dedi.