Arama
Arama Sonuçları
AFAD’a alınan yeni ekipmanları teslim etti
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Üniversitesi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün başlattığı “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katıldı. Vali Doruk, Valiliğin öncülüğünde, İl Özel İdaresinin temin ettiği teknik ekipmanları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim etti.
"Zor günde uzatılan eller unutulmaz"
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, 30 milyon TL değerindeki malzemelerin teslim edildiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Zor günde uzatılan eller unutulmaz. Biz de sizlerin işini kolaylaştırmak için arama-kurtarmada kullanılan malzemeler aldık" dedi.
"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi.
Polis helikopteri düştü: 2 pilot şehit oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterin, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğraması sonucu 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
“Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun!”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "7 yıla yakın İçişleri Bakanlığı görevi yapıyorum. Hayatımda bir gün bakanlığın konforunu yaşamış değilim. Yaşadıysam haram olsun" dedi.
Afet içinde afet!
Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Şanlıurfa ve Adıyaman'ı depremin ardından sel vurdu. Adıyaman'da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da ise sele kapılan 4 kişi yaşamını yitirdi.
Depremzedelere yemek ikram etti
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulunarak, birlikte yemek yedi.
Enkazlar numaralandırılacak dökülüyor
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, depremde ilçede toplam 155 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Enkaz çalışmalarında 38 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Geçen hafta da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Her enkaza bir numara veriliyor. Bütün enkazlar, numaralandırılarak dökülüyor” dedi.
Yardıma gittiği deprem bölgesinde kalp krizi geçirdi
Arama kurtarma çalışmaları için gittiği afet bölgesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Beşir Derneği Doğu Marmara Sorumlusu Metin Doruklu, son yolculuğuna uğurlandı.
Nurdağı yıkılıp yeniden inşa edilecek
Deprem sonrası Gaziantep'te görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, “Nurdağı ilçemizi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz. Tamamını yeniden inşa edeceğiz” dedi.
Deprem bölgesi için kuru gıda seferberliği
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen illerde depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için çalışmalar hızla sürdürülüyor.
Türkoğlu’nda hayat normale dönüyor
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaralar sarılıyor.
Ordu depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu halkı seferber oldu.
Şanlıurfa ve Kilis’te arama kurtarma çalışmaları tamamlandı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kilis ve Şanlıurfa'daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve ekiplerin depremden etkilenen diğer bölgelere sevk edildiğini bildirdi.
Giresun’dan deprem bölgesine yardım konvoyu
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Giresun’da da hissedilen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası afet bölgesine Giresun’dan bir yardım konvoyu daha yola çıktı.
10 ilde 3 aylık OHAL
Türkiye 9 saat arayla meydana gelen iki büyük depremle sarsıldı. 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 3 bin 549'a yükseldiğini ve 22 bin 168 yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan, 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiği duyurdu.
Erdoğan: Patlamanın sebebi ve sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'daki maden kazasında yürütülen çalışmaları yerinde incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu patlamanın nasıl yaşandığı varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkacaktır" dedi.
Köy halkının da katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı
Karaman'da 6 ayrı vaka üzerine yapılan ve 170 personel ile 41 aracın katıldığı yerel saha tatbikatı gerçeğini aratmadı. Köy halkının da katıldığı tatbikatı Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da izledi.