Arama
Arama Sonuçları
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
89 yaşındaki Hatice teyzeyle görüntülü görüştü
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kendisiyle tanışmak isteyen, ancak valiliğe gelemeyen 89 yaşındaki Hatice teyzeyle görüntülü görüştü.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.
"Ara değil aranan eleman seviyesine getirmeliyiz"
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Vali Tanrısever, "Meslek lisesi mezunlarını ara eleman değil, aranan eleman seviyesine getirmeliyiz" dedi.
“Hakikati arayan gazetecilere ihtiyaç var”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi ortaklığında düzenlenen programda protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bingöl Valisi Usta, dolandırıcılara karşı uyardı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son günlerde artan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Vali Usta, "Lütfen son günlerde artış gösteren dolandırıcılarına karşı dikkatli ve uyanık olun. Birikimlerinizi, alın teri kazançlarınızı bu sahtekarlara, dolandırıcılara teslim etmeyin" dedi.
Bu fuarda iş var
Balıkesir’de iş veren ve iş arayanları bir araya getirerek kalifiye eleman istihdamını güçlendiren Balıkesir İstihdam Fuarı’nın 8’incisi Avlu Kongre Merkezinde kapılarını açtı.
İttihat ve Terakki’nin dış politika anlayışını yazdı
İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Burak Uz, Tarih Tetkikleri Dergisi’ne “İttihat ve Terakki Hükümetlerinin Dış Politika Anlayışı” hakkında bir makale kaleme aldı.
“Gereksiz ararsak vebale girmiş oluyoruz”
Vatandaşları 112 acil çağrı merkezini gereksiz durumlarda aramamalarını isteyen Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, “Çünkü acil bir durumda, asılsız bir çağrı gerçekleştirildiğinde vebale girmiş oluyoruz” dedi.
“Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz”
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak atandığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki 63 gün süren görevini tamamladı. Doğanşehirlilere bir veda mesajı yayınlayan Vali Şimşek, “Sivas olarak Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz ve her daim sizlerin yanında olacağız” dedi.
Valilikten ‘dolandırıcılık’ uyarısı
Şanlıurfa Valiliği, sabit telefonlardan vatandaşları arayarak kendilerini ‘vali’ ve ‘özel kalem müdürü’ olarak tanıtan kişilerin, vatandaşları dolandırmaya çalıştığına yönelik uyarıda bulundu.
“Yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz”
Hatay İskenderun’da emniyet ve jandarma depremden sonra yaşanan yağma ve hırsızlık olaylarına karşı teyakkuza geçerken, son iki günde 14 farklı adrese baskın yapıldı.
İşçi ve iş arayanı buluşturuyor
Mardin Midyat Kaymakamlığınca istihdamı arttırmak amacıyla başlatılan “İş Sen’de Midyat Projesi” sayesinde işçi arayan ile iş arayan buluşturuluyor.
Genç Drejanlılar dernek kurdu
Malatya Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışına katıldı. Malatya ve çevre illerde ciddi bir nüfusa sahip Drejan Aşireti gençleri tek çatı altında toplandı.
Kaymakam Ankara’dan çocukluk arkadaşına Urfa’dan kız istedi
Hayır hasenat işlerinde bir an olsun geride kalmayan Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, memleketi olan Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Şükriye Mahallesi'nden çocukluk arkadaşına kız istedi.
Kar yokken Hasan Dağı'nda kayak yarışması düzenlenecek
Dünya Yer Çekimi ve Kaykay Federasyonu (WGSF-World Gravity Sports Federation) tarafından düzenlenen Dünya Kaykay ve Hız Kızağı Şampiyonası, 30 ülkeden 130 sporcu katılımı ile Aksaray Hasan Dağı’nda gerçekleştirilecek.
Dolandırıcılar yanlış adama çattı
Ankara Valisi Vasip Şahin, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Vali Vasip Şahin'den para isteyen dolandırıcılar, istedikleri parayı alamamaları üzerine bu kez de Vali Şahin'i eşi ve çocuklarına zarar vermekle tehdit etti. Şahin'in ihbarıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Arıcılara 1.341 kovan dağıtıldı
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan ''Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında bin 341 adet kovan dağıtımı yapıldı.
Şanlıurfa'da ‘Göç Çalıştayı’
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa Kent Konseyi, Şanlıurfa Valiliği ve UNFPA’nın paydaşlığında ‘Yerelde Toplum Temelli ve Kapsayıcı Hizmetlerin Güçlendirilmesi Şanlıurfa Göç Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok da katıldı.
Antalya'da otellerde yer bulamayan Vali’den yardım istiyor
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin en yoğun talep gören ve bayram dönemi nüfusu 4- 4,5 milyonu bulması beklenen Antalya'da, beş yıldızlı otellerin birçoğu yüzde 100 doluluğa ulaştı. Vali Ersin Yazıcı, otellerde yer bulamayınca kendisini arayıp yardım isteyenlerin olduğunu söyledi.
'AFAD Acil' mobil uygulaması: Tek tuşla hayata dokun!
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, vatandaşların afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlayan "AFAD Acil" adlı mobil uygulaması büyük beğeni topladı.