Arama
Arama Sonuçları
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gönüllere Şifa” konserini izledi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı’nın solist olarak yer aldığı “Gönüllere Şifa” konserini izledi.
Öğrencilerin çay davetine icabet etti
Düzce Valisi Selçuk Aslan, üniversite öğrencilerinin çay davetini geri çevirmedi. Vali Aslan, iftar sonrası öğrencilerin evine konuk oldu.
Kaymakamdan Beethoven’ın 9. Senfonisi
Bolu Kıbrıscık Kaymakamı Ahmet Berkay Deniz, orgla Beethoven’ın 9. Senfonisi’nden mini bir kesit sundu. Ankara’da Mülkiye Oda Orkestrası’nda piyano eğitimi alan ancak eğitimi yarım kalan Kaymakam Deniz’in sunduğu kesit, müzik alanındaki kabiliyetini de gösterdi.
Kars’ta Âşık Veysel Senfonisi’ne yoğun ilgi
Kars Belediyesi’nin kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikleri kapsamında Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya tarafından düzenlenen “Âşık Veysel Özel Senfonisi” yoğun ilgi gördü.
Sivas'ta ilk kez film festivali düzenleniyor
Cumhuriyet Üniversitesi’nin 50. Yılı çerçevesinde Sivas Uluslararası Film Festivali’nin ilki gerçekleştirilecek. Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas’ta sinema alanında ilk kez bir festivalin düzenlenmesi şüphesiz sevindirici bir gelişme" dedi.
Millet Hanı ve Kurtuluş Müzesi’nde inceleme
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu temasları kapsamında Şanlıurfa tarihinin önemli adreslerinden Millet Hanı ile Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Genç kaymakam, ‘riskli yapı kavramı'nı yazdı
111. Dönem Kaymakam Adayı ve Kocaeli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emre Açar, yayınladığı 3 makalenin ardından bir yandan yüksek lisans eğitimine bir yandan deprem bölgesindeki görevine devam ederken edindiği izlenimler ile akademik araştırmaları sonucu yeni bir makale kaleme aldı. Birçok akademisyenin akademik çalışmalarının yer aldığı Adalet Akademisi Dergisi’nin 57. sayısında genç Mülki İdare Amirinin “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Kavramı” başlıklı makalesi yayımlandı.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
Gençleri Ihlara Vadisi’nde gezdirdi
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, KYK öğrencileriyle Ihlara Vadisi'nde Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlerin moral ve motivasyonunu artıran Kaymakam Taşavlı, bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini söyledi.
"Çocuklar burada özümüzü öğreniyor"
Gaziantep'te bulunan 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere kırtasiye, çanta ve kitap seti dağıtım protokolü imzalandı. Protokolü imzalayan Vali Kemal Çeber, "Çocuklar, burada iyiliği, değerleri, örfü, adeti aslında bizim özümüzü öğreniyorlar" dedi.
Selin vurduğu Söke'de inceleme yaptılar
Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak sele oldu. Sele kapılan 2 kişi öldü, kaybolduğu bildirilen 2 kişi için arama çalışması başlatıldı. Vali Yakup Canbolat ve Kuşadası Kaymakamı-Söke Kaymakam Vekili İbrahim Keklik de bölgede inceleme yaptı.
Ankara’da Kars, Ardahan Iğdır rüzgarı esiyor
Bu yıl “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” teması ile gerçekleştirilen Geleneksel Kars Ardahan Iğdır (KAI) Tanıtım Günleri Ankara Keçiören Kalaba meydanında başladı.
Aktaş Sınır Kapısının cazibesi artacak
Çıldır’da tamamlanmak üzere olan Aşıkşenlik Tüneli’ni gezen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Çıldır ile Aktaş Sınır Kapısı arasında ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale geleceğini söyledi.
İttihat ve Terakki’nin dış politika anlayışını yazdı
İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Burak Uz, Tarih Tetkikleri Dergisi’ne “İttihat ve Terakki Hükümetlerinin Dış Politika Anlayışı” hakkında bir makale kaleme aldı.
“Çankırı’ya bir vali, aynı zamanda bir evlat atanmıştır”
Çankırı Valiliği görevine başlayan Mustafa Fırat Taşolar, “Çankırı’ya bugün bir vali ama aynı zamanda bir evlat atanmıştır. Çünkü biz buraya, efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik” dedi.
Geleneksel Âşıklar Bayramı başlıyor
Sivas Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü koordinesinde, Sivas Belediyesi ve ildeki kurum ve kuruluşların katkılarıyla 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında Âşıklar Bayramı düzenlenecek.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
Cezmi Kandemir, Küre Kaymakamlığına atandı
Kastamonu Doğanyurt Kaymakamı Muhammed Cezmi Kandemir, Kastamonu Küre Kaymakamlığına görevlendirildi.
“Sofraya Bir Tabak Da Sen Koy”
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, valiliğin depremzedeler için düzenlediği ‘Sofraya Bir Tabak Da Sen Koy’ kampanyasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ‘Paletimdeki Düşler 2 Resim Sergisi’nin açılışını yaptı.
Çocuklar 23 Nisan’ı oyunlarla kutladı
Atatürk'ün Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü, Batman’da da kutlandı.
Ahmet Süheyl Üçer
İstanbul Vali Yardımcısı
Depremzedeler için konuk evi
Konya Karatay Belediyesi tarafından depremzedeler için Karaaslandede Mahallesi’nde yapımına başlanılan Karatay Konukevi’nde sona gelindi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca çalışmaları yerinde inceledi.
“‘Su yok’ iddialarına çok şaşırdık”
Hatay’da lojistikten sorumlu koordinatör vali olarak fedakarca görev yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Hatay’da su yok’ iddialarına çok şaşırdıklarını belirterek, “81 ilden en az bin tır su geliyor. En az bir ay yetecek rezerve sahip olacağız” dedi.
'Osmanlı’dan Günümüze Taşra Yönetimi' kitaplaştı
Balıkesir Valiliği Hukuk Müşaviri Dr. Mustafa İlhan, Osmanlı’dan Günümüze Taşra Yönetimi üzerine kitap yazdı. İlhan’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı kitap, ‘Dün Bugün Yarın Yayınları’ndan önceki gün çıktı.
Çocuklarla halı saha maçı yaptı
Yozgat Valisi Ziya Polat, Boğazlıyan’a bağlı Çakmak Köyünde çocuklarla halı saha maçı yaptı.
Meslek liseliler tuvalet kağıdı ve kağıt havlu üretiyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek üretim atölyelerinde incelemelerde bulundu.
Köylerde 'Bir Dem Bin Kelam' sohbeti
Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşık geleneğinin devamı, birlik beraberliğin pekiştirilmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşlarla ilişkileri canlı tutmak için Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan, 'Bir Dem Bin Kelam' projesinin ilki Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde başladı.
Yılın son 'Halk Günü'nde 386 vatandaşı mutlu etti
Ordu Valisi Tuncay Sonel, 2022 yılının son “Halk Günü” toplantısını gerçekleştirdi.
Tarihi Millet Hamamı müze olacak
Adapazarı’nın ayakta kalan nadir tarihi eserlerinden biri olan Tarihi Millet Hamamı, müze olarak şehre kazandırılacak.