Arama
Arama Sonuçları
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Suyun geleceği için toplantı yapıldı
Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
"Sosyal medyanın esiri olmayın"
"Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" adlı tiyatro gösterisini izleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "Teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak çok önemli" dedi.
"4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan iliz"
Kitap dağıtım törenine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap adına çok güzel işler yaptık, biz 4 milyon kitapla Türkiye’de en çok kitaba sahip olan il olduk" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek çok önemli"
Öğretmenler Arası Matematik Dersi Özgün Oyun ve Etkinlik Geliştirme Materyal Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek ve onların bu alandaki gelişimlerini sağlamak büyük bir önem taşıyor" dedi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması yapılmayacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını belirterek, "Taksim Meydanı, belirlenen kutlama yerleri ve güzergahları arasında değil" dedi.
Gazi Kars'ın tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdiler
Kars Valisi Ziya Polat, Sayıştay Başkanı Metin Yener ve beraberindeki heyet ile birlikte Kars'ın tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdi.
Yeşil vatanın kahraman bekçileri göreve hazır!
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yaz sezonu öncesi teorik ve pratik eğitimlerle, olası herhangi bir orman yangınına karşı bütün hazırlıklarını tamamlayan Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Müdahale Ekiplerini ziyaret etti.
"Ziyaretçilerimizin neler çektiğini yaşayarak gözlemledim"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, doğa harikası Çır Şelales'ni ziyaret etti. Alanı gezen ve eksiklikleri gözlemleyen Vali Usta, "Düşe kalka patika yoldan aşağıya indim. Ziyaretçilerimizin neler çektiğini ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizzat yaşayarak gözlemledim" dedi.
Vali Özarslan'dan Eren'e org sözü
Öğrencilere "melodika" hediye eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, melodika ile 'Ali Cabbar' şarkısını çalan Eren'e org sözü verdi.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Seçimi kazanan rakibini tebrik etti
Dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Vali Abdullah Erin, seçimi kazanan rakibi DEM Parti adayı Ahmet Türk’ü tebrik etti.
"Seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) kabul alan İrem Gülce Yazgan'ı tebrik etti. Vali Aslan, "Çok güzel bir okula eğitim için gidiyorsun, hayatın başarılarla dolu olsun ama seni bu ülkenin yetiştirdiğini asla unutma" dedi.
Mülki idare amirleri sandık başında
Türkiye, bugün yerel seçimler için sandık başında.... Mülki idare amirleri de oy kullanacakları okullara gidip, tercihlerini yaptı. Valiler, oy kullanma işlemi sonrası vatandaşlarla ve görevlilerle sohbet etti.
Geleceğin bilim insanlarının fuarını gezdi
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, ilkokul öğrencilerini hazırladığı bilim fuarını ziyaret etti.
Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara seçim güvenliği çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Vali Şıldak, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.
"Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aralarındaki husumeti sonlandıran Atabakar ve Kaymaz ailelerinin barış törenine katıldı. Vali Usta, "Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi. Bu durumdaki diğer ailelere de örnek olması temennisiyle barışları kalıcı olsun inşallah" dedi.
“Toyumuzu coşkuyla kutladık”
Baharın müjdecisi olarak nitelendirilen 'Nevruz Bayramı', tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara Çankaya’da da çeşitli ekinliklerle kutlandı.
Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların refahını artırmak ve verimlerini yükselmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında Çorum İskilip Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi.
Aladağlar’da kar altında kalan dağcı hayatını kaybetti
Niğde’de 6 kişilik Alman turist gruba rehberlik etmek için Aladağlar’a çıkan dağcı, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti. Ölen dağcının cansız bedenini kurtarma çalışmalarına çiğ riski nedeniyle yarın başlanacak.
Hakkari’de depreme hazırlık tatbikatı
Hakkari Valisi/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber ve il protokolünün katılımıyla 1-7 Mart Deprem Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında İl Özel İdare Eski Lojmanlarında gerçekleştirilen deprem tatbikatına katıldı.
Köprübaşılı Kıbrıs gazileri uğruna savaştıkları toprakları yeniden gördü
Manisa Köprübaşı Kaymakamı Görkem Nalçacı’nın girişimiyle, Kıbrıs gazileri Musa Baykut ve Ertuğrul Turan, canları pahasına Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlar için mücadele ettikleri toprakları tekrar görme fırsatı buldu.
Tahtada öğrencilerle soru çözdü
Kars Digor Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Sorguçkavak Köyü İlkokulu öğrencilerinin dersine katıldı.