Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam, herkesi Gençlik Merkezi'ne davet etti
Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Van Çaldıran Kaymakamı Süleyman Bakan, merkezden birden fazla etkinlik yapıldığını belirterek, "Tüm hemşehrilerimizi Gençlik Merkezimize bekliyoruz" dedi.
"Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı"
El emeği, göz nuru Taşpınar halılarını inceleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Milyonlarca ilmekle geleneksel Türk motiflerini çıkarıyorlar. Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı" dedi.
"Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara ışık tutacak"
Harput Kalesi’nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarını inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara da ışık tutacak" dedi.
Maden şehri Sivas'a madencilik lisesi kurulacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, maden ve enerji kenti Sivas'a "Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edileceğini ifade etti.
"Terör bittikçe dünya Mardin’in güzelliklerini keşfediyor"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’deki Dara Antik Kent ile ilgili bir video paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Dara Antik Kenti mistik havasıyla, taş evleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Terör bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örtüyordu. Ama hamd olsun, terör bittikçe dünya Mardin’i, ülkemizin saklı güzelliklerini keşfediyor" dedi.
Çiniciler Çarşısı'na cami yapılacak
Kütahya Valisi Musa Işın, hayırsever bir vatandaşın Çiniciler Çarşısı'na cami inşa etme isteği üzerine bölgede yer tespiti yaptı. Esnafla birlikte bölgeyi gezen Vali Işın, camii inşası için en uygun yerin belirleneceğini ifade etti.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
"Çocuklar ilim ve bilimle uğraşmalı"
Siirt Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, öğrencilerinin ‘Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Beceri Atölyesi Yıl Sonu Sergisi'ni gezdi. Çalışmaları inceleyen Kaymakam Gülderen, çocukların ilim ve bilimle uğraşmalarının önemine değindi.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"Ödülle döneceğinize inanıyorum"
Karabük Bilim Şenliği'ne katılan Vali Mustafa Yavuz, "Teknofest başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum" dedi.
Öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı
Özel Eğitim Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, işaret dili ile iletişim kurduğu öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynadı.
Denizcilik Lisesi yeni dönemde hazır
Yapımı devam eden Denizcilik Lisesi'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "24 derslikli lisemizi en kısa zamanda bitireceğiz. Eğitim öğretim döneminde gençlerin hizmetine hazır hale getirmiş olacağız" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Miniklerle ders yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Sınıfları gezen Kaymakam Koç, öğrencilerle ders yaptı.
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
Şanlıurfa’daki merkez, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezini ziyaret etti.
“Meslek liseleri Türkiye'nin geleceğinde önemli bir yere sahip”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Çocukların 23 Nisan mutluluğunu paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çankırı’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
"Ülkemize ve milletimize büyük katkı sağlayacaklar"
Sinop Deneyap Teknoloji Atölyesi İleri Robotik Proje Şenliği'ne katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Deneyap Projesi içerisinde yer alan öğrencilerimizin ülkemize ve milletimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Şanlıurfa’da parkta serin bir mola…
Eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.
İhtiyaç sahipleri için üretim yapacaklar
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Üreten Kadın Mutlu Çocuk Atölyesi Projesi kapsamında konteyner kentlerde yaşayan 15 depremzedeye kurs verilecek ve kurs sonunda üretilen kıyafetler, ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilecek.
“Bu tür merkezler ailelerimize nefes oluyor”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe katıldı. Gençlik Merkezinde yer alan atölyeleri inceleyen Vali Şahin, özel öğrencilerin aileleriyle tek tek sohbet etti.
Kaymakam Toğan, eğitim yatırımlarını denetledi
İstanbul Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, ilçede inşaatı devam eden ve geçici kabulü yapılan eğitim yatırımlarını yerinde inceledi. Okulların son durumunu kontrol eden Kaymakam Toğan, yeni eğitim yatırımlarının ilçe eğitimine katkı yapacağını belirtti.
"Camilerimiz gençlerimizle cıvıl cıvıl oluyor"
Çorum Oğuzlar Kaymakamı Muhammed Turan, Mama Camii’nde gerçekleştirilen ilimler atölyesi programına katıldı. Kaymakam Turan, "Bu kıymetli faaliyetle camilerimiz gençlerimizle cıvıl cıvıl oluyor" dedi.
Türkiye'nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezi’nde son rötuşlar
İnşaat çalışmaları tamamlanan Engelsiz Gençlik Merkezi’nde inceleme yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Burası Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Gün boyunca yaklaşık bine yakın engelli bireyimiz buradan faydalanabilecek" dedi.
Vali Çeber, kaynak makinesinin başına geçti
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, GESOB Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kaynak makinesinin başına geçen Vali Çeber espri yaparak, "Ben de kaynak işinde baya iyiyim bu arada" dedi.
Kaymakamdan Beethoven’ın 9. Senfonisi
Bolu Kıbrıscık Kaymakamı Ahmet Berkay Deniz, orgla Beethoven’ın 9. Senfonisi’nden mini bir kesit sundu. Ankara’da Mülkiye Oda Orkestrası’nda piyano eğitimi alan ancak eğitimi yarım kalan Kaymakam Deniz’in sunduğu kesit, müzik alanındaki kabiliyetini de gösterdi.
“Daha fazla insanımızı iş gücüne dahil edeceğiz”
İl İstihdam Kurulu’na başkanlık yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Şehrimizde istihdamı daha çok artırmak, daha fazla insanımızı iş gücüne katmak için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.