Arama
Arama Sonuçları
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Yerli ve milli hibrit ayçiçeği bereketi
Edirne Valisi Yunus Sezer, "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerinin Arttırılması Projesi" kapsamında Değirmenyeni köyünde üreticiler tarafından ekilen ayçiçeğinin hasat etkinliğine katıldı.
Yerli ve milli Hibrit Ayçiçeği hasadı yaptı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, çiftçilere dağıtılan yerli ve milli ayçiçeği tohumlarıyla yetiştirilen ürünü, biçerdövere binerek hasat etti.
“Biçerdövere binip ayçiçeği hasat ettik”
Ayçiçeği üreticileriyle bir araya gelerek hasat yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Edirne’den Kars’a her sofrada, keyifli her sohbette Aksaraylı çiftçilerimizin emeği ve alın teri var” dedi.
Vali ekti, kaymakam biçti
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın geçtiğimiz nisan ayında ekimine katıldığı ayçiçekler, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ın da katılımıyla bugün biçildi.
Ayçiçeği tarlalarını çekirge istila etti
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaklaşık 3 bin dekar ekili ayçiçeği tarlasını çekirgeler istila etti. Toplu ilaçlama çalışmaları yapılırken valilik, çekirge ile mücadelenin sürdüğünü açıkladı.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Depremin yaraları tarım sektöründe de sarılıyor
Deprem bölgesinde yetiştirilmesi zorlaşan ürünlerin bir kısmının, Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle Afyonkarahisarlı çiftçiler tarafından üretilmesi planlanıyor.
Çiftçilere 12 bin 500 kuşburnu fidanı dağıttı
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valiliğin koordinesinde İl Özel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Kuşburnu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ‘Kuşburnu Fidanı Teslim Törenine’ katıldı.
Üreticilere ‘buzağı kabini ve ekipmanları' desteği
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valilik öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ kapsamında; toplam maliyeti 867.300 TL olan 120’şer adet Buzağı Kabini, Buzağı Altlığı ve Buzağı Biberonu dağıtım törenine katıldı.
Devlet desteğiyle ekilen ayçiçeğinde hasat zamanı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Simav Demirci’de devlet desteğiyle ekilen yağlık ayçiçeğinin hasadına katıldı. Biçerdöverle hasat yapan Çelik, “Ürünümüz bol, kazancımız bereketli olsun” dedi.
Vali’den çiftçilere: Sürekli mısır yerine her yıl farklı ürün ekelim
Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nın işbirliğiyle Erköklü Mahallesi’nde düzenlenen mısır hasadı etkinliğine katıldı.
Yozgat Tarım Fuarı 12. kez kapılarını açıldı
12’nci Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Valimiz Ziya Polat, il protokolü, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile ziyarete açıldı. 183 firmanın ürünlerini tanıtacağı fuar, 11 Eylül'e kadar açık kalacak.
Amasya'da ayçiçeği üretimi bu yıl 2 kat arttı
Türkiye'de geçen yıl yağışların azlığı nedeniyle en kurak kentler arasında olan Amasya'da valilik suya az ihtiyaç duyan ayçiçeği üretimini destekledi. Bu yılki yağışların da olumlu etkisiyle üretimin yaklaşık 2 kat artması bekleniyor.
Süleymanpaşa’da Bağbozumu Şenliği
Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Bağbozumu Şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “O kadar güzel topraklarda yaşıyoruz ki ne kadar şükretsek az" dedi.
122 bin metrekarelik alanda Tarım Fuarı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 122.000 metrekarelik alan üzerine kurulu, 100’ün üzerinde firmanın yer aldığı, firmaların en yeni teknolojilerinin sergilendiği Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı'nın açılışına katıldı.
Ayçiçeği hasadında bereketli bir yıl bekleniyor
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, merkeze bağlı Küçükdöllük köyünde yapılan ayçiçeği hasadına katıldı. Vali Kırbıyık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile biçerdövere binerek ayçiçeği hasadı yaptı.
Ayçiçeği üretiminde rekor artış
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, ilde faaliyet gösteren mantar ve yumurta tesisi ile ayçiçeği tarlalarında incelemede bulundu. Vali Şimşek, “Özellikle ayçiçeğindeki üretim son 3 yılda büyük artış gösterdi. Yıllık 6 bin dekar üretimden 130 bin dekara çıktı" dedi.
1800 dönüm kurak araziyi ayçiçeği tarlasına çevirdi
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Kemah ilçesine bağlı Aksakal Köyünde 1800 dönümlük kurak araziyi ayçiçeği tarlasına çeviren Araştırma Görevlisi Erçin Özcan’ı ziyaret etti.
Vali Becel, ayçiçeği tarlalarını inceledi
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Hacıbektaş ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu. Vali Becel’e ziyaretlerinde Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay da eşlik etti.
Vali Yılmaz biçerdöverle ayçiçeği hasadı yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Nohuttepe Köyünde ayçiçeği hasadı yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hasat programına Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ve üreticiler katıldı.
Çayır tırtılına yangın arazözleriyle ilaç sıkılıyor
Bilecik’te 9 bin dekar alana yayılan çayır tırtılı zararlısı ile mücadele için ilaçlama yapılırken Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, "Çayır tırtılı zararlısı ilimizde merkez, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerimizde etkili oldu” dedi. Vali, Türkiye'de ilk kez Orman İşletme Şefliğine ait arazözlerin ilaçlamada kullanıldığını söyledi.
Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışmasında ‘Amasya’nın En İyi Kirazını’ yetiştiren üreticilere ödüllerini verdi.
Kalır dudaklarda şarkımız bizim!
Ayrılık zor, meslek hayatının büyük bir kısmı Sivas’ta geçen birinin ilden ayrılması daha da zor. Sivas hakkını helal etti, o da Sivas’a.. Şimdi hayatında yeni bir sayfa ve Şanlıurfa var.
Sivas'ta 8.6 milyonluk tohum ücretsiz dağıtıldı
Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından çiftçilerin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen proje ile 8.6 milyon değerindeki 677 ton tohum üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı.