Arama
Arama Sonuçları
Kayseri Valisi Çiçek, yalan açıklamaya tepki gösterdi:
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir şahsın 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi nedeniyle olaylar çıktı, Vali Gökmen Çiçek de sahaya çıkarak, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Alanda açıklama yapan Vali Gökmen Çiçek'in söylemediği bir cümle söylemiş gibi yapılınca Vali Gökmen Çiçek duruma el attı. Paylaşım yapan sayfaya cevap veren Vali Çiçek, "Ben söylemişim gibi bir cümle uyduruyorsun. Sonra bekliyorsun ki tepkiler gelsin" dedi.
Vali Yılmaz, dalından bamya topladı
Bamya hasadına katılan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üreticilerle birlikte bamya topladı.
"Hudutta görev yapmanın manevi değeri çok büyük"
Van Valisi Ozan Balcı, üs bölgesi ve hudut karakolunda inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balcı, hudutta vatan görevi yapmanın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirtti.
Elbistan'a "Spor Vadisi" yapılacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, İlçe Stadyumu'nun yeni bir alana taşınacağını ve "Elbistan Spor Vadisi” Projesi için de hazırlıkların başladığını belirtti.
Kaymakamdan teşekkür plaketi
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, tayinleri çıkan görevlilere teşekkür ederek, plaket verdi.
"Tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda"
Akçamescit köyünde çıkan yangının ardından bölgede inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, "Çok şükür yangın kontrol altına alındı, soğutma işlemleri devam ediyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
"Bu proje ilçemizin kültürel hayatına katkı sunacak"
Malatya'nın Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Hulusi Efendi Müze ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine katıldı. Projenin ilçe için önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gülyer, "Bu proje ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacak" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Bakan Yerlikaya: 77 kaymakam adayımızı açıklıyoruz
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılı için alımı planlanan kaymakam adaylığı yazılı ve sözlü sınav süreçlerinin tamamlandığını açıklayarak, "Sınavlarda başarılı olan 77 Kaymakam adayımızı açıklıyoruz" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Malatya'daki hırsızlık olayları azaldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kent genelinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının 2022 yılına oranla yüzde 38 azaldığını belirtti.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Futbolculardan şampiyonluk sözü aldı
Iğdır Valisi Ercan Turan, Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü’nün antrenmanını ziyaret ederek, futbolculara ve teknik heyete tatlı ikramında bulundu, ardından da futbolculardan şampiyonluk sözü aldı.
"Ödülle döneceğinize inanıyorum"
Karabük Bilim Şenliği'ne katılan Vali Mustafa Yavuz, "Teknofest başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum" dedi.
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
Tokat'ta hükümet konakları yenileniyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus ilçesinde Hükümet Konağı'nın temel atma törenine katıldı. Vali Hatipoğlu, "Böylelikle Tokat'ta hükümet konaklarımızın ilçeler bazında büyük bir kısmını yenilemiş olacağız" dedi.
2 bin dönüme yapılan deprem konutları yükseliyor
İndere bölgesi afet konutları şantiye alanını gezen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutlarımız; 826 blok, 16 bin 433 daire, her bir dairemiz 105 metre² brüt, net ise 85 metre² alandan oluşmaktadır" dedi.
Edremit'te güvenli turizm için toplantı yapıldı
Yaklaşan turizm sezonu öncesi, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonunun geçirilmesi amacıyla Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında turizm sezonunda alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Karabük Bilim Şenliğine hazır
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 30 Mayıs'ta ilk kez düzenlenecek olan "Karabük Bilim Şenliği" için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Önemli bir hazırlık süreci geçirdik" dedi.
"1800 aileye 178 bin koyun verdik"
Koyunculuk projesinin devam ettiğini ifade eden Van Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1800 ailemize 178 bin koyun verdik" dedi.