Arama
Arama Sonuçları
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Denizcilik Bakanlığı kurulmasını istedi
TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili inceleme çalışmasını Trabzon'da tamamladı. Komisyon üyeleriyle bir araya gelen Vali Aziz Yıldırım, "Bu çalışmalar inşallah problemlerin çözülmesine imkân sağlar. Vekillerimizin 'Denizcilik Bakanlığı' kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum" dedi.
Hataylı balıkçılar dualarla “vira bismillah” dedi
Hatay’da balık av sezonu açılışı, Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arsuz Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katıldığı törende bolluk ve bereket duaları ile ilk ağlar denizle buluştu.
Balıkçıları denize uğurladı
Denizlerde av yasağının dün gece yarısı sona ermesi dolayısıyla Ordu Fatsa’da balıkçıları denize uğurlama töreni gerçekleştirildi. Ordu Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalıköy Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, balıkçılar aileleriyle birlikte geldi.