Arama
Arama Sonuçları
Husumetli akrabaları barıştırdı
Bingöl’ün Genç İlçesi Gözütok Köyünde ikamet eden ve akraba olan Davran ile Danış aileleri arasındaki husumet, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel’in girişimleri ile aile büyüklerinin bir araya gelmesi sonrası barış ile sonuçlandı.
"Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aralarındaki husumeti sonlandıran Atabakar ve Kaymaz ailelerinin barış törenine katıldı. Vali Usta, "Bingöl'de yaşadığım ilklerden biriydi. Bu durumdaki diğer ailelere de örnek olması temennisiyle barışları kalıcı olsun inşallah" dedi.
“Nusaybin'imizi oksijeni bol bir ilçe haline getiriyoruz”
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Nusaybin Belediyesi tarafından çeşitli programlar düzenlendi.
Husumetli aileleri barıştırdı
Kahramanmaraş Elbistan’da husumetli Özdemir ve Gül ailelerini barıştıran Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yıldız, “İki aile arasındaki ihtilaf ve dargınlığın son bularak, iki ailenin barışması bizleri ziyadesiyle mutlu ve memnun etmiştir. Deprem yaralarını sarma mücadelesinde olduğumuz şu günlerde, böylesine güzel gelişmeler Elbistan’a güç katıyor” dedi.
1 yıllık husumet barışla sonuçlandı
Iğdır’ın Aralık ilçesi Gödekli köyünde Aras ve Keşen aileleri arasında bir yıldır süren husumet, Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim’in katıldığı törenle barışla sona erdi.
“Nusaybin, eski Nusaybin değil”
Adı artık festival ve konserlerle anılan Mardin Nusaybin’de düzenlenen Nar Festivali’nde konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, “Nusaybin eski Nusaybin değil. Nusaybin dediğimizde artık aklımıza huzur, kardeşlik, barış ve güven geliyor elhamdülillah” dedi.
Kocaeli’de muhtarlar ‘Muhtarhane’de ağırlanacak
Muhtarların hem işlerini takip edebilmeleri hem de sosyal alan olarak kullanabilmeleri amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Muhtarhane’nin açılışı Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Husumetli taraflar ısrarla barışmayınca mahalle güvenliğe alındı
Şanlıurfa Valiliği, Haliliye ilçesine bağlı Eğerkıran Mahallesi'nde yıllardır arazi anlaşmazlığı nedeniyle devam eden kavga, silahlı çatışma, adam öldürme ve ev kundaklamaya varan olaylara el koydu. Tarafları barıştırmak için valilik, kanaat önderleri, milletvekilleri ve yetkililerin defalarca girişimde bulunmasına rağmen taraflar uzlaşmamakta ısrar edince devreye güvenlik tedbirleri girdi.