Arama
Arama Sonuçları
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
5 bin öğrenci ailelerine mektup yazdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin tütün ve teknoloji bağımlısı ebeveynlerine mektupla seslendikleri "Beni dinler misiniz?" projesinin kapanış programın katıldı. 5 bin 300 öğrencinin mektup yazdığını belirten Vali Baruş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
Şehit Polis Yonuz Turan son yolculuğuna uğurlandı
Görevi başındayken araç çarpması sonucu şehit düşen Isparta Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Yonuz Turan, memleketi Sandıklı ilçesi Alacami köyünde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
Kar Ragbi Şampiyonası kıran kırana geçti
Türkiye'de ilk defa düzenlenen 2024 yılı Türkiye Ragbi Federasyonu Kar Ragbi Şampiyonası Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde oynanan maçlarla tamamlandı. Kıran kırana geçen maçlarda dereceye giren takımlara ödülleri Isparta Valisi Aydın Baruş verdi.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
30 öğrenciye dalış eğitimi verilecek
Isparta Valisi Aydın Baruş, Spor Lisesi'nde eğitim gören 30 öğrenciye donanımlı dalış eğitimi verilmesi için protokol imzaladı. Eğitimler 22 Ocak'ta başlayacak.
"Bağımlılıklar aile yapımızı tehdit ediyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş'un başkanlığında 2024 Yılının 1. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Özellikle madde bağımlılığı bunun yanında alkol, sigara, teknoloji ve kumar bağımlılığı, hem toplumsal yapımızı hem de aile yapımızı tehdit ediyor" dedi.
Hayvan yetiştiricilerine ‘buzağı kulübesi’ desteği
Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yüzde 70 hibeli “Buzağı Kulübesi Projesi” kapsamında Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerinde 89’ar adet olmak üzere toplamda 100 yetiştiriciye 178 adet buzağı kulübesi dağıtımı gerçekleştirildi.
Güller Ekspresi İzmir’e uğurlandı
Güller diyarı Isparta’dan İzmir’e gidecek olan Güller Ekspresi ilk seferine Isparta Garı’nda düzenlenen törenle uğurlandı.
Meslek lisesine kimya ve motorlu araçlar atölyesi
Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan törenle modern Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi atölyelerine kavuştu.
"Bu gölü çok iyi korumamız gerekiyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir ilçesini ziyaret etti. Eğirdir Gölü’nde devam eden su sorunu hakkında konuşan Vali Baruş, "Eğirdir Gölü bizim için önemli bir kaynak. O açıdan bu gölü kesinlikle çok iyi korumamız gerekiyor. Sulama konusunda suyun israf edilmemesi gerekiyor" dedi.
Elmacılığın geleceği çalıştayda konuşuluyor
Dünya elma üretiminde lider ülkelerden olan Türkiye’deki üretimin yaklaşık yüzde 26’sını yapan Isparta’da, 2. Ulusal Elma Çalıştayı bugün başladı.
Senirkent’te doğalgaz sevinci
Senirkent ilçesinin doğalgaza kavuşması dolayısıyla düzenlenen törende arz meşalesini yakan Isparta Valisi Aydın Baruş, “Bizim bugün yaşadığımız heyecan 1940’lardaki dedelerimizin elektrik geldiği zaman yaşadığı heyecana benziyor” dedi.
Valiler düzensiz göçü konuştu
Düzensiz göçle daha etkin ve verimli bir mücadele yürütebilmek amacıyla Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, göçle mücadelede gelinen nokta masaya yatırıldı.
100. yıl fidanları toprakla buluştu
Atabey ilçesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğe katılan Isparta Valisi Aydın Baruş öğrencilerle birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu.
2 bin rakımlı dağa Cumhuriyet yürüyüşü
Isparta Valisi Aydın Baruş, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen zirve yürüyüşüne katıldı. 2 bin 635 metre rakımlı Davraz Dağı'na çıkan Vali Baruş, etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirtti.
Vali Baruş, yıkılacak 2 okulu inceledi
Isparta Valisi Aydın Baruş, yıkılarak modern şekilde yeniden inşa edilecek Ülkü Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Öğrencilerle bir araya gelen Baruş, okulların depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.
Halk oyunları şampiyonlarına pasta kesti
Isparta Valisi Aydın Baruş, halkoyunları yarışmasında Isparta’yı temsil eden ve Akdeniz Bölge Şampiyonu olan ekibe madalya takarak, yaş pasta kesti.
Hayırsever iş insanından örnek bağış
Bağışlarıyla ön plana çıkan Şençopur ailesi örnek bir bağışta daha bulundu. Bugüne kadar yaptıkları bağışlarla devlet millet iş birliğine önemli katkılarda bulunan aile, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi inşa ettirecek.
Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde ilk ders
Isparta Valisi Aydın Baruş, yaklaşık 800 yıl önce astronomi eğitimi de verilen Türkiye’nin en karanlık noktalarında biri olan Melikler Yaylası’ndaki Ertokuş Medresesi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin ilk dersine katıldı.
Bolluk ve bereketin simgesi aşure karıştırdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, bolluk ve bereket simgesi, kokusunda kardeşlik, tadında paylaşma olan aşurenin kaynadığı kazanı karıştırdı.
Aşure sofralarına konuk oldu
Anadolu topraklarında yüzyıllardır süregelen, ana teması birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma olan Aşure Günü’nde kazanlarda el birliği ile hazırlanan yemekler ve aşure konuklara ikram edildi.
Valiler düzensiz göçü konuştu
Burdur Valisi Ali Arslantaş’ın ev sahipliğinde MAKÜ Lavanta Tepesi Hotel'de gerçekleşen 8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Yörük göçü yürüyüşüne katıldı
Isparta Valisi Aydın Baruş ve Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, 800 yıllık tarihi Pınar Pazarı’nda kurulan yörük çadırlarını ziyaret ederek, mehteran ve develerle gerçekleşen temsili yörük göçü yürüyüşüne katıldı.
Isparta’nın Gururları Vali Baruş İle Buluştu
4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavında 500 tam puan alarak isimlerini birinciler arasında yazdıran öğrenciler Vali Aydın Baruş ile Isparta Valiliği'nde bir araya geldi. Vali Baruş öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
Depremzede esnafa moral
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde koordinatör Vali olarak çalışmalarına aralıksız devam eden Isparta Valisi Aydın Baruş, bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu.
“El ele Afşin’i eski günlerine döndüreceğiz”
Kahramanmaraş Afşin’e Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Isparta Valisi Aydın Baruş, ilçeye gider gitmez yürütülen çalışmalara nezaret ederek, çadır ve konteynır alanlarında incelemelerde bulundu.