Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, buğday hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte buğday hasat eden Kaymakam Ergin, "Bereketli olsun" dedi.
Vali Yılmaz, dalından bamya topladı
Bamya hasadına katılan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üreticilerle birlikte bamya topladı.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
"Arıcılık ile Siirt'imiz bereketleniyor"
Arı kovanı dağıtım programına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Arıcılık ile Siirt'imiz bereketlenmeye devam ediyor. Hedefimiz; bal üretiminde Türkiye’de ilk 5, arı kovanı sayısında da ilk 10'a girmek" dedi.
Düzce fındığının korunması için Samuray arısı doğaya salındı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık zararlısı kahverengi kokarcanın doğal düşmanı Samuray arısının doğaya salınım programına katıldı. Vali Aslan, "Düzce’de 672 bin dekarda dikili, stratejik tarım ürünü olan fındığın korunması çok önemli" dedi.
"Türk somonu, Rusya ve Japonya'ya ihraç edilecek"
Giresun'da kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliği yapan tesiste Türk Somonunun ilk hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, "Türk somonu, Rusya ve Japonya'ya ihraç edilerek" dedi.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
"Bölgenin ekonomik dinamiklerini yakından tanıyoruz"
Hopa ilçesini ziyaret eden Artvin Valisi Cengiz Ünsal, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Ünsal, esnaf ve vatandaş ziyaretleri sayesinde bölgenin ekonomik dinamiklerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Vefakar çiftçilerimizin yaşam şartları yükseltilmeli"
Çiftçilerle bir araya gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Vefakar çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir" dedi.
"Iğdır, doğunun incisi haline gelecek"
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Iğdır Valisi Ercan Turan, "Iğdır, üretimde doğunun incisi haline gelecek" dedi.
"Yılda 1 milyon ton buğday üretiliyor"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, buğday üretiminde Şanlıurfa'nın ülke düzeyinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "Üretim alanı olarak Türkiye’de üçüncü, üretim miktarı olarak ise ikinci sırada bulunan ilimizde yıllık ortalama 1 milyon ton buğday üretilmektedir" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Sabah 5’te ildeki tüm yöneticilerle toplantı
Batman Valisi Ekrem Canalp, sabah saat 5’te ildeki tüm kamu kurumlarının yöneticileriyle toplantı yaptı.
Şanlıurfa mısır üretiminde 3. sırada
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin mısır üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını belirterek, mısır eken çiftçiye bereketli bir sezon diledi.
Ağrı çiftçisine 28 bin 800 meyve fidanı desteği
Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla, tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak, üretim yelpazesini ve meyveciliği yaygınlaştırmak için 240 çiftçiye 28 bin 800 adet meyve fidanı dağıtıldı.
“Sorunlarınızın çözümü için birebir takipteyim”
Şehrin yeniden ihya ve inşası için toplumun her kesimine ulaşmak, sorunların tespiti ve çözümü için hızlı bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremde büyük bölümü yıkılan Toptancılar Sitesi’ne ziyarette bulunarak esnafların sorunlarının yerinde tespiti ve çözümü için esnaflarla istişarelerde bulundu.
"Allah, gökten rahmetini eksik etmesin"
Yağmur duasına katılan Denizli Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, "Allah, gökten rahmetini eksik etmesin" dedi.
3 milyon fidan Van’ın bereketli topraklarıyla buluşacak
Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü içerisindeki fidanlıkta incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Balcı, Van’da fidancılık adına çok güzel işler yapıldığını ifade etti.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
Dünyaya nam salmış Kemalpaşa Kirazı'nı topladı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yetişen ve dünya çapında tanınan bir lezzet olan Kemalpaşa Kirazı'nda sezonun ilk hasadı yapıldı. Kiraz toplayan Vali Süleyman Elban, toplanan ilk kirazların Katar'a ihraç edileceğini belirtti.
Vali Aslan, çocuklarla birlikte sevgi kekleri yaptı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi. Vali Aslan, çocuklarla birlikte sevgi kekleri hazırladı, arından da kekleri birlikte süslediler.
Vali Sezer, yağmur duasına katıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde düzenlenen yağmur duasına katıldı.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
Mera ıslah projesine Ani’den start verdi
Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Yılın ilk narenciye balını hasat etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’Narenciye Balı Hasat Şenliği'ne katıldı. Arıcı maskesi giyerek kovanlarda sağım yapan Vali Pehlivan, kavanozlara bal doldurdu.
"Muş Ovası çok bereketli topraklara sahip"
Muş Valisi Avni Çakır, yüzde 75 hibeyle çiftçilere yönelik fasulye ve nohut tohumu dağıtım törenine katıldı. Vali Çakır, "Muş Ovası çok bereketli topraklara sahiptir. Bir ilin kalkınmasındaki en büyük etken üretimdir" dedi.