Arama
Arama Sonuçları
Çölyak hastalarıyla birlikte glütensiz yemek yedi
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü'nde çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi.
Emine Erdoğan, vali eşleriyle iftarda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşleriyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftarda buluştu.
Sokak hayvanları için Batman modeli
Bölgenin en büyüğü olan Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
Ücret yok, randevu yok erken teşhis var
Batman Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp ile Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla törenle açıldı.
Şaziye teyzenin evine misafir oldu
Durağan ilçesine giden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yalnız yaşayan ve bakımını yapacak kimsesi olmayan Şaize teyzeyi ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şaziye teyzemiz gibi Sinop'umuzdaki 560 yaşlımız; SYDV görevli arkadaşlarımıza emanet" dedi.
133 yaşına giren koca çınar, yaşam sırrını anlattı
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, yıllara meydan okuyan Hacı Mehmet Reşit Ak amcanın 133. yaş gününü kutladı. Nükteli konuşmasıyla yüzlerde tebessüm oluşturan Mehmet amca, yaşam sırrını da anlattı.
Yaban hayvanlarına yem bıraktı
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için ormanlık alana yem bıraktı.
"Her mahallede bir spor okulu açacağız"
Kayseri Valiliği tarafından hayata geçirilen ERVA Projesi kapsamında 18. spor okulu açıldı. Açılışta konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Gençlerimizi sporla buluşturmaya ve her mahallemizde bir spor okulu açmaya devam ediyoruz" dedi.
Hedef sağlıklı beslenme ve kaliteli eğitim
Balıkesir Susurluk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen ve pansiyon yemekhanesinde öğrencilere eşlik eden Kaymakam Muammer Köken, “Öğrenci yurdu yemeklerimizin lezzetinde iddialıyız. Hedefimiz kaliteli ve sağlıklı beslenme ve eğitim başarısı” dedi.
“Paramız bereketlendi, harca harca bitmiyor”
1.5 yıldır Batman Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Vali Ekrem Canalp, “Batman Belediyesi olarak sosyal projelere öncelik veriyoruz ya vallahi paramız değerlendi, harca harca bitmiyor. Yani harcayacak yer arıyoruz” dedi. Vali Canalp, “Çünkü, biz halkımıza dağıttıkça, biz sosyal belediyeciliği uyguladıkça bizim paramız daha da artıyor. Bunun da tek bir izahı vardır; berekettir. Biz halkımıza dağıtacağız, dağıttıkça daha da çoğalacak” diye konuştu.
Adımlar sağlık için atıldı
Konya'nın Kulu ilçesinde obeziteye karşı "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe Kaymakam Ömer Faruk Canpolat da katıldı.
"Kar sürecini yüz akı ile atlatacağız"
İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, “Kış Tedbirleri Toplantısı” ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Gül, "İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. İnşallah kar sürecini yüz akı ile atlatacağız " dedi.
Toprağa sevgiyle dokunup hasat yaptılar
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede lise öğrencilerini Nev Bahçe’de bir araya getirerek, sebze yetiştiriciliği ve meyve ağaçları bakımı konusunda eğitim verdi.
Osmaniye’de 3875 kalıcı konut hızla yükseliyor
Osmaniye’de 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta ise ince imalatın devam ettiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, 1351 konutun Aralık ayında yapılacağını açıkladı.
Sahipsiz hayvanlar için sokağa mama bıraktı
Isparta Aksu Kaymakamı Mesut Akın, ilçe merkezindeki ve mahallesindeki park, meydan ve sokaklarda belirlenen yerlere, sahipsiz sokak hayvanları için kuru mama bıraktı.
“Sağlık için hareket et”
Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü’ne katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Sağlıklı yaşam için hareket lazım, yürümek lazım” dedi.
TİMBİR ve BHA’dan Kızılay’a ziyaret
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı (BHA) heyeti, Ankara'da Kızılay Toplum İlişkileri Genel Müdürü Halil İbrahim İzgi’yi ziyaret etti.
Miahaber’den Vali Makas’a 'hayırlı olsun' ziyareti
Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
Yavru deniz kaplumbağalarının ilk adımlarına şahitlik etti
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli İlçesi Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü sahilinde, yavru deniz kaplumbağalarının gece yarısı ay ışığında yumurtalarından çıkarak hayata ilk adımlarını atmalarına şahitlik etti.
Depremzede Çocukların Havuz Keyfi
Hatay’da bir taraftan deprem yaraları sarılırken bir taraftan da çocukların eğitimleri, boş zamanlarını değerlendirmeleri ve spor yapmaları için imkanlar seferber ediliyor. Hatay Merkez Spor Salonu yerleşkesinde oluşturulan yüzme havuzunda çocuklar antrenörler eşliğinde hem keyifli vakit geçiriyor hem de yüzme öğreniyor.
Sağlıklı yaşam için örnek oldu
Kütahya Valisi Ali Çelik, Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüşe katılarak vatandaşlara örnek oldu. Kütahya Kent Ormanı'nda yapılan yürüyüşte, sağlıklı yaşam için harekete geçmenin önemine dikkat çekildi.
Depremzedelere yemek ikram etti
Koordinatör Vali olarak bulunduğu Kahramanmaraş’ta Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) yemek dağıtım noktasını ziyaret eden Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, depremzede vatandaşlara sıcak yemek ikramında bulundu.
“Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz”
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak atandığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki 63 gün süren görevini tamamladı. Doğanşehirlilere bir veda mesajı yayınlayan Vali Şimşek, “Sivas olarak Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz ve her daim sizlerin yanında olacağız” dedi.
Depremzedelerin gönlüne taht kurdu
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yerle bir olan Hatay’da beslenme hizmetlerinden sorumlu koordinatör vali olarak 61 gün boyunca görev yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, depremzedelerin gönlüne taht kurarak Hatay’a veda etti.
“Kan bağışı, milli bir meseledir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay İskenderun'da kan bağışında bulunarak, vatandaşları kan stoku kritik seviyenin altına düşen Türk Kızılay’ına kan bağışı yapmaya davet etti.
Acıları paylaşarak azaltmaya devam
Asrın felaketi depremlerin ardından Hatay’da yaraları sarmak için büyük bir gayretle çalışan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Acıları paylaşarak azaltmaya, sırlı duayı aramaya devam ediyoruz” dedi.
Vali Ayhan aşevinde yemek dağıttı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İhtiyaç sahibi insanlara hizmet veren aşevini ziyaret etti. Gönüllü olarak yemek yapan aşevinde hayırseverler ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ayhan, ''İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olan derneklerimizi önemsiyoruz'' dedi.
Depremlerdeki can kaybı 47 bin 975'e yükseldi
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 34 gün geçti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, 11 ili vuran depremlerde hayatını kaybeden kişilerin sayısının 47 bin 975 olduğunu açıkladı.
Anaokulu öğrencilerine ücretsiz yemek
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çınarlı Anaokulu öğrencileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
Öğrencilerin ekmeğini öğrenciler üretecek
Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin uygulamaya yönelik üretim becerilerinin geliştirilmesi ve taşımalı eğitime tabi olan öğrencilerin, pansiyonda kalan öğrencilerin ve ana sınıfları ve ana okullarındaki öğrencilerin ücretsiz verilen yemeklerde gerekli olan ekmek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla uygulama atölyesine kurulan entegre fırın sistemi ekmek üretmeye başladı.