Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
Orakla çeltik hasadı yaptılar
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ çeltiği hasadına katılarak, orakla çeltik hasadı yaptı.
Yerli ve milli hibrit ayçiçeği bereketi
Edirne Valisi Yunus Sezer, "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerinin Arttırılması Projesi" kapsamında Değirmenyeni köyünde üreticiler tarafından ekilen ayçiçeğinin hasat etkinliğine katıldı.
Biçerdöverle pancar hasadı yaptı
Sivas Gemerek Kaymakamı Muhammed Taha Büyükserin, biçerdöverin direksiyonuna geçerek, ilçenin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarı ve mısır hasadı yaptı.
Yerli ve milli Hibrit Ayçiçeği hasadı yaptı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, çiftçilere dağıtılan yerli ve milli ayçiçeği tohumlarıyla yetiştirilen ürünü, biçerdövere binerek hasat etti.
“Biçerdövere binip ayçiçeği hasat ettik”
Ayçiçeği üreticileriyle bir araya gelerek hasat yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Edirne’den Kars’a her sofrada, keyifli her sohbette Aksaraylı çiftçilerimizin emeği ve alın teri var” dedi.
Biçerdöverle mısır hasadı yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Yeniköy Köyünde biçerdöverle mısır hasadı yaptı. Vali Yılmaz, üreticilere bol kazançlı bir dönem diledi.
Tritikale üretiminde rekor
Türkiye'nin tohumluk tritikale ihtiyacının yaklaşık yüzde 50'sini karşılayan Sivas Ulaş TİGEM’de hasat başladı. Tritikale üretiminde bu yıl rekor üretim bekleniyor.
Biçerdöverin direksiyonuna geçti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Artova'da biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasadı yaptı.
10 bin yıldır genetiği değişmeyen buğday
Kastamonu Valisi Avni Çakır, Merkez Karakuz Köyünde düzenlenen, 10 bin yıldır genetiği değişmeyen ve buğdayların atası olan, Siyez Buğdayı hasat programına katıldı.
Yüksek rekolte çiftçiyi memnun edecek
Kütahya Altıntaş Kaymakamı Hüseyin Bozoğlan, hububat hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti.
Biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Kırklareli Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Türkgeldi Çiftliğinde, buğday hasadına katıldı.
Biçerdöverin direksiyonuna geçti
Hatay Kumlu Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, buğday tarlalarında biçerdöverin direksiyonuna geçerek yılın ilk buğday hasadını gerçekleştirdi.
Arpa hasadı zamanı!
Binlerce yıldır insanların gözbebeği olan, bereketiyle geçmişten bugüne insanları ihya eden Şanlıurfa’nın topraklarında arpa hasadı zamanı geldi.
Biçerdöverle mısır hasadı yaptı
Kilis Elbeyli Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, ilgili kurum amirleriyle birlikte Aşağıbeylerbeyi Köyü’nü ziyaret ederek, mısır hasadına katıldı.
Hasat sevincine ortak oldu
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesine bağlı Heleke Mahallesinde pamuk hasadı gerçekleştirdi.
Vatandaş meraya arpa ekince hasadı kaymakamlık yaptı
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde devlete ait meraya arpa eken vatandaşı, amcaları Kaymakamlığa şikayet etti. Kan akmaması için devreye Kaymakam Coşkun Doğan girdi. Arpa kaymakamlık tarafından hasat edilerek emanete alındı. Gelirinin ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanıyor.
Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İpsala'da düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katılarak, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı.
Vali biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, protokol üyeleri ve çiftçilerle birlikte, Bafra’ya bağlı Karaburç Mahallesi'nde düzenlenen 8. Geleneksel Çeltik Hasat Etkinliğine katıldı.
Devlet desteğiyle ekilen ayçiçeğinde hasat zamanı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Simav Demirci’de devlet desteğiyle ekilen yağlık ayçiçeğinin hasadına katıldı. Biçerdöverle hasat yapan Çelik, “Ürünümüz bol, kazancımız bereketli olsun” dedi.
Biçerdöverle ay çekirdeği hasadı yaptı
Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, ay çekirdeği hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Kaymakam Bertan, biçerdöver kullanarak hasada katıldı.
Vali’den çiftçilere: Sürekli mısır yerine her yıl farklı ürün ekelim
Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nın işbirliğiyle Erköklü Mahallesi’nde düzenlenen mısır hasadı etkinliğine katıldı.
'Beyaz altın' hasadına katıldı
Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Hatay’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte, Amik Ovası’nın bereketli topraklarında yetiştirilen Beyaz Altın Pamuk hasadına katıldı.
Amasya'da ayçiçeği üretimi bu yıl 2 kat arttı
Türkiye'de geçen yıl yağışların azlığı nedeniyle en kurak kentler arasında olan Amasya'da valilik suya az ihtiyaç duyan ayçiçeği üretimini destekledi. Bu yılki yağışların da olumlu etkisiyle üretimin yaklaşık 2 kat artması bekleniyor.
Anız yakanlara en üst sınırdan ceza verilecek
Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla Batman ve Diyarbakır Bismil ve Silvan ilçelerinde anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Vali Canalp, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade etti.
Çörek otu ihracı Uşak'a 1 milyon dolar kazandırdı
Uşak'ın Sivaslı ilçesine Kökez köyünde çörek otu hasadını başlatan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak'ta çörek otu hasadının hızla yayıldığını belirterek, Devlet ve Uşak İl Özel İdaresi'nin desteğinin her zaman Uşak çiftçisi ile olduğunu söyledi.
Soğuk ve kuraklığa dayanıklı buğday ürettiler
Türk bilim insanlarının geliştirdiği süper buğday dünya için umut olacak. Soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli, ürün kalitesi yüksek süper buğdayda ilk hasat bugün gerçekleştirildi.
'Ekilmeyen bir metrekare yer bırakmayacağız'
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Kaymakamı Hatice Rüveyda Kahraman ve il protokolü ile birlikte Sarıoğlan ilçesinin Ilıca Mahallesinde gerçekleştirilen “Tarım Arazilerinin Etkin Kullanılması Projesi” kapsamında yazlık buğday hasat günü etkinliğine katıldı.
Vali Yılmaz biçerdöverle ayçiçeği hasadı yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Nohuttepe Köyünde ayçiçeği hasadı yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hasat programına Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ve üreticiler katıldı.
Biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Erzincan Tercan Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kargınlı çiftçi Naci Yılmaz’ın tarlasında buğday hasadına katıldı. Kaymakam Çelik, hasadın bol ve bereketli olmasını diledi.