Arama Sonuçları
“Dostun evi gönüllerdir”
Doğankent’te bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, esnaf ve vatandaşlarla çay eşliğinde sohbet ederek, “Dostun evi gönüllerdir” dedi.
Katmer, bazlama, zeytinli börek…
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, ziyaret ettiği Doğanpınar Mahallesi'nde kadınlarla birlikte katmer, bazlama ve zeytinli börek yaparak, mahalle sakinlerine ikram etti.
Börek pişirip vatandaşlara ikram etti
Gaziantep Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, ziyaret ettiği hanelerde börek pişiren kadınlara yardım etti. Kaymakam Uçar, pişirdiği bazlama ve börekleri vatandaşlara ikram etti.
Suruç’ta çölyak hastaları için fırın yapılıyor
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz, diğer vatandaşlara ise ucuz ekmek üretecek fırının temeli atıldı. Her gün 5 bin ekmek üretebilecek fırında, çölyak hastaları için glütensiz ekmek pişirilecek.
Obruk Peyniri mağaradan gün yüzüne çıktı
Karaman’ın Ayrancı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Berendi-Divle Obruk Peyniri Festivali yoğun bir katılımla yapıldı.
'Amasya Yağlısı'na coğrafi işaret
Amasya'da sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan 'Amasya yağlısı' coğrafi işaretle tescillendi. Kadınların hamurunu oklavayla açıp sac üstünde pişirdikleri Amasya yağlısı, zengin mutfak kültürüne sahip şehzadeler şehrinin 11. coğrafi işaretli markası oldu.
Tekirdağ'da Altın Makas Bağ Budama yarışması
Tekirdağ’da ilk defa düzenlenen “Altın Makas Bağ Budama” yarışmasında 30 üretici dereceye girmek için yarıştı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada Tekirdağ için bağcılığın önemini vurguladı.