Arama
Arama Sonuçları
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
"Çocuklar ilim ve bilimle uğraşmalı"
Siirt Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, öğrencilerinin ‘Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Beceri Atölyesi Yıl Sonu Sergisi'ni gezdi. Çalışmaları inceleyen Kaymakam Gülderen, çocukların ilim ve bilimle uğraşmalarının önemine değindi.
Selahattin Hıdır
Aydıncık Kaymakamı
"Hepsi çakı gibi asker oldular"
Engelli gençlerin temsili yemin törenine katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Birliklerine teslim olup tıraş oldular, bot bağladılar. Hepsi çakı gibi asker, Kahraman Mehmetçik oldular, tekmil verdiler" dedi.
Ömer Sirkeci
Arsin Kaymakamı
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Mücahit ZIVLAK
Hekimhan Kaymakamı
Mehmet Miraç Demir
Tokat Pazar Kaymakamı
Batuhan KALKAN
Altınyayla Kaymakamı
"Ülkemize ve milletimize büyük katkı sağlayacaklar"
Sinop Deneyap Teknoloji Atölyesi İleri Robotik Proje Şenliği'ne katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Deneyap Projesi içerisinde yer alan öğrencilerimizin ülkemize ve milletimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Muhammet Ali BATUR
Akçakent Kaymakamı
“Batman’da hedefimiz turizmi 12 aya yaymak”
Medeniyetler şehri Batman’ın turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla Valilik koordinesinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen 'Batman Turizm Master Planı Çalıştayı’nın açılış programı Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Saliha Karataş
Akseki Kaymakamı
Geleceğin bilim insanlarının fuarını gezdi
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, ilkokul öğrencilerini hazırladığı bilim fuarını ziyaret etti.
Gençlere verdiği gezi sözünü tuttu
Siirt Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Eruh Meslek Yüksekokulu ziyaretinde öğrencilere verdiği Cizre kültür gezisi sözünü yerine getirdi.
Göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 21 ölü
Çanakkale'de göçmenleri taşıyan lastik bot battı. İlk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.
Geleceğin mucitlerini tebrik etti
2024 Yılı FIRST LEGO CHALLENGE LEGUE Robotik Kodlama Yarışması'nda ilk üç sırada yer almayı başararak Türkiye finallerine gitmeye hak kazanan Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibi, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Yıldırım, 36 bin okul arasından turnuvaya katılım sağlamaya hak kazanan ekibi tebrik etti.
328 bin Euro’luk Roboto Projesi
Sivas Valiliği himayesinde, Sivas İl Özel İdaresi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğünün destekleri ve İŞGEM işbirliğinde Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Avrupa Birliği destekli Roboto Projesinin açılışı yapıldı.
Nautilus robot takımı Manisa’yı temsil edecek
Manisa Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot Takımı Nautilus İzmir'de yapılan First LEGO League Turnuvasında 36 takım arasında en iyi robot performansı ve proje açısından Turnuva 2.si olan ve Ulusal Turnuva'da Manisa'yı temsil edecek öğrenciler, Salihli Kaymakamı Mehmet Kâmil Sağlam’ı ziyaret etti.
"Bölgede boş can salı tespit edildi"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batan ve içerisinde 6 mürettebat bulunan ticari gemi hakkında açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Geminin battığı değerlendirilen bölgede 1 adet boş can salı tespit edildi" dedi.
Kemal Yıldız
Atakum Kaymakamı
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
Maden sahasında toprak kaydı: 9 kişi aranıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Karakol botuna şehit polisin ismi verildi
Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilen Karakol Botuna Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken şehit olan Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu’nun ismi törenle verildi.
Kaymakamlık mülakat tarihleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, bu yıl alacağı kaymakam adayları için mülakat tarihlerini açıkladı. Buna göre 3 Aralık 2023’teki kaymakamlık sınavında başarılı olan adaylar 19 Şubat ile 8 Mart 2024 tarihlerinde mülakata alınacak.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
Diyarbakır ulaşımı için 10 yeni otobüs
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada daha etkin, verimli ve konforlu bir ulaşım sunmak amacıyla 10 yeni otobüsü hizmete soktu. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, geçen yıldan bu yana 35 yeni otobüsü hizmete aldıklarını ve ulaşım filosunu 330'a çıkardıklarını söyledi.
“Küçük başla, büyük düşün”
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, "Küçük başla, büyük düşün" sloganıyla TÜGVA bünyesinde geleceğin mühendisleri ve yazılımcılarının yetiştiği İcathane Sınıfı’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.