Arama
Arama Sonuçları
Çukurören köyünün yol sorunu için talimat verdi
Çukurören köyündeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılması için talimat verdi.
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
"Arıcılık ile Siirt'imiz bereketleniyor"
Arı kovanı dağıtım programına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Arıcılık ile Siirt'imiz bereketlenmeye devam ediyor. Hedefimiz; bal üretiminde Türkiye’de ilk 5, arı kovanı sayısında da ilk 10'a girmek" dedi.
Kütahya'ya 7 milyarlık yatırım bütçesi geldi
Kütahya Valisi Musa Işın, "Devletimiz büyük bir depreme rağmen ilimize bu yıl içerisinde 7 milyar 800 milyon TL yatırım meblağı ayırdı. Bunun içerisinde sosyal yardımlar yok" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Hayırsever şehri Alanya’dan Kahramanmaraş’a eğitim yuvası
Antalya Alanya Kaymakamlığı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile depremle sarsılan Kahramanmaraş iline Alanya adını taşıyan ilkokul yaptırılıyor.
Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.
Osmaniye’de üreticilere plastik zeytin kasası desteği
Osmaniye’de üreticilere 21.500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve zeytin üreticileri katıldı.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
2024'ün ilk üç ayında Antalya'ya 553 proje
2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı.
2 bin badem fidanı daha toprakla buluştu
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda Kaymakam Yunus Ataman, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi ağaçlandırma alanına 2000 adet badem fidanı dikimi gerçekleştirildi.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
626 yatırım projesi için 98 milyarlık bütçe
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Çiftçi, 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 TL tutarında bir bütçe ayrıldığını belirtti.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
İskilip’in projesine Japonya desteği
Çorum İskilip Kaymakamlığı Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.
‘Bakkal Kart’ projesi ihtiyaç sahiplerini de bakkalları da mutlu etti
Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde basına duyurulan "Bakkal Kart" uygulaması kapsamında hayırseverlerin desteği ile vatandaşlara ulaştırılan kartların dağıtımı devam ederken Vali Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan ve Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı ile birlikte şehirde projenin uygulandığı bakkalları ziyaret etti.
"Van'ı gelecek nesillere hazırlıyoruz"
Van Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Van'ın ihyası için çalıştıklarını belirten Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, "Şehri gelecek nesillere hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmeti için araç parkımızı güçlendiriyoruz" dedi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
20 engelli vatandaşın hayatını kolaylaştırdı
Van Erciş Belediyesi, düşük gelirli 20 engelli vatandaşın hayatlarını kolaylaştırmak için kendilerine tekerlekli sandalye hediye etti.
"Spora ve sporcuya desteğimiz sürecek"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, spor malzemesi dağıtım törenine katıldı. 73 okula spor malzemesi dağıtıldığını belirten Vali Aygöl, "Spora ve sporcuya olan desteğimiz sadece bununla kalmayacak" dedi.
Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların refahını artırmak ve verimlerini yükselmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında Çorum İskilip Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi.
İçişleri, iyiliği çoğaltacak güçlü fikirler bekliyor
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 2024 Yılı Proje Destek Dönemi başvuruları başladı.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
İşçilere yüzde 95 zam yapıldı
Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyi imzalayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, sözleşme ile işçilere ortalama yüzde 95 oranında zam yapıldığını belirtti.
Cizre Belediyesi GES projesiyle kendi elektriğini üretecek
Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile kendi elektriğini üretecek olan Cizre Belediyesi bu sayede içme suyu arıtma tesisi ve belediye hizmet binasının elektrik ihtiyacını neredeyse tamamını karşılayacak.
"İstanbul, ticaretin başkenti"
Mobilya Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını açtı. Açılışa katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul’da her hafta birden fazla fuar oluyor. İstanbul, ticaretin başkenti. Anadolu’da üretilen bütün ürünler buraya geliyor" dedi.
"Tekirdağ'a güzel hizmetler yapılmış"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Soytürk, "5 aydır buradayım ve şehrimizin ciddi bir potansiyeli var. Güzel hizmetler yapılmış ve yapılmaya devam ediyor" dedi.
Kütahya'ya 30 milyon TL'lik turizm yatırımı
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 30 milyon TL'lik turizm yatırım projesinin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali Musa Işın, "Devletimiz, yaşadığımız depreme rağmen hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Bizler sizlere hizmetkar olmaya geldik. Halkımızın emrine amadeyiz" dedi.