Arama
Arama Sonuçları
Parktaki kazıya düşüp ölen Edanur son yolculuğuna uğurlandı: Affet bizi güzel kızım, affet
Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen ve cuma günü hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer, Esenyurt Kıraç'taki cem evinden son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Edanur’un tabutunu taşıyan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirde, “Affet bizi güzel kızım / Suskun çığlıklarına çok uzak kaldık / Bir Allah’a bir de gözyaşına sığındık / Affet bizi güzel kızım / Affet” dedi.
İliç'te cansız bedenine ulaşılan maden işçisi, son yolculuğuna uğurlandı
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak altında kalan işçilerden Uğur Yıldız'ın (33) cenazesi toprağa verildi.
"Hızır, dayanışmanın simgesidir"
İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Birlik Cemevi’nin düzenlediği Hızır Orucu lokmasına katıldı. Kaymakam Karakaya, "Hızır, bolluğun ve bereketin timsali; insanlığın içindeki yardımlaşmanın ve dayanışmanın simgesidir" dedi.
"Kardeşliğimizi daha da perçinleyeceğiz"
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Kardeşliğimizi daha da perçinleyerek, hep beraber Erzincan'ımızı her alanda en iyi noktalara getirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.
Cemevinde kitap okudular
Cumhuriyet Mahallesi Cemevi'ni ziyaret eden Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Candır Kitap Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan" projesi kapsamında vatandaşlarla birlikte kitap okudu.
"Cami de bizim, cemevi de"
Kırıkkale'nin Delice ilçesi Çatallı köyünde yapımı tamamlanan Çatallı Köyü Ata Cemevi'nin açılışı yapıldı. Vali Mehmet Makas ve beraberindekilerin katıldığı açılışta Alevi Dedesi Kasım Güvercin tarafından 'Gülbengi' duası yapıldı daha sonra da kurban kesildi.
Yoncalı Barajı 17 bin hektarı sulayacak
Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Arguvan İlçesini ziyaret eden Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı Arguvan Kaymakamı Adem Karataş ve ilçe protokolü karşıladı.
Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Nurhak’a Cemevi yapacak
6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş Nurhak’ta ağır hasar alan Pınarbaşı ve Karaçar cemevlerinin yeniden inşa çalışmaları başlatıldı.
“Bir Olalım İri Olalım Diri Olalım”
Nevşehir Valisi Ali Fidan, Hacıbektaş Dedebağı Kamp Alanında başlayan “Bir Olalım İri Olalım Diri Olalım” Hacı Bektaş Veli Gençlik kampının açılışında gençlerle bir araya geldi.
Aşure lokması dağıttı
Erzurum Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, Hz. İmam Hüseyin Cemevi’nde vatandaşlara aşure lokması dağıttı.
Aşure sofralarına konuk oldu
Anadolu topraklarında yüzyıllardır süregelen, ana teması birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma olan Aşure Günü’nde kazanlarda el birliği ile hazırlanan yemekler ve aşure konuklara ikram edildi.
Muharrem ayını canlarla birlikte karşıladı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Muharrem ayı münasebetiyle Körfez Cemevi’nde düzenlenen iftar programında canlarla bir araya geldi.
Cemevlerinin ihtiyaçları karşılanıyor
Adıyaman Gölbaşı’nda depremin yaralarını sarmaya devam eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, deprem bölgesi Gölbaşı'nda cemevini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
“69 Cemevine ayrım yapmadan katkıda bulunuyoruz”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Korgan ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Hıdırellez Festivali ve Bahar Etkinliklerine katıldı.
Muharrem Eligül
Ayaş Kaymakamı
Erzincan Cem’de birlik oldu
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümü kapsamında Ulalar Cemevinde Hızır - Birlik Cemi düzenlendi.
“Yaralarımızı birlikte saracağız”
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, yaşanan deprem sonrasında çadırlarda, cami, cemevi ve yurt gibi konaklama yaptıkları alanlarda depremzedeleri ziyaret ederek, “Yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.
Aziz Rüzgar Dede’ye sağlık afiyet diledi
Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, hasta yatağında Aziz Rüzgar Dede’yi ziyaret ederek, sağlık afiyet diledi. Vali Özkan, Akdemir Köyü cemevinde düzenlenen ‘Hızır Lokması’na katıldı.
Sporda tanıştığı Zeynep’i makamında ağırladı
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, pazar sporunda tanıştığı Zeynep Farah ve ailesini makamında ağırladı. Vali Atik, “En Büyük servetimiz evlatlarımız” dedi.
“Derdine derman ya da ortak olurum”
Amasya Hamamözü Kaymakamı Abdullah Emre Özefe, köy ziyaretleri kapsamında Yemişen ve Tekçam köylerine misafir oldu. Köy halkının sorunlarını dinleyen Kaymakam Özefe, oğlu uzakta çalışmaya giden yaşlı teyzeye, “Ben de senin oğlun sayılırım. İstediğin zaman yanına gelirim. Derdine derman ya da ortak olurum” dedi.
Engelli üç kız kardeşin taleplerini yerine getirdi
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa’da çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunurken, Bağlarca mahallesinde ikamet eden engelli 3 kız kardeşe misafir oldu. 3 kız kardeşten biri olan Kezban Şahin’in katarakt tedavisi için gerekli işlemleri anında başlatan Sonel, diğer kız kardeşlerin genç odası başta olmak üzere tüm taleplerini yerine getirdi.
Malatya Cemevi’nin temeli dualarla atıldı
Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı (CEM) Malatya Şubesi tarafından Cemal Gürsel Mahallesinde yapılacak olan Malatya Cemevi ve Kültür Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Cemevi temel atma töreninde Vali’ye sevgi seli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferans yoluyla iştirak ettiği ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımı ile Koçarlı Atatürk Mahallesi Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temeli törenle atıldı.
Cemevinde dedeleri ve vatandaşları dinledi
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, köy ziyaretleri kapsamında Damal ilçesinde Burmadere, Dereköy ve Otağlı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.
Şehitler ‘Birlik Cemi’nde anıldı
Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Ulalar Cemevi’nde, Bedir’den Kerbela’ya, Sarıkamış’a Çanakkale’ye, Milli Mücadele'ye ve bugüne kadar tüm şehitler için Cem Vakfı tarafından düzenlenen ‘Birlik Cemine’ katıldı.
Emet’te Cemevi dualarla açıldı
Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Bahatlar köyünde yapımı tamamlanan Cemevi düzenlenen törenle ve dualarla hizmete girdi.
Erenler Cemevi’nin temeli atıldı
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi ilçesinde inşa edilecek olan Erenler Cemevi’nin Temel Atma Töreni’ne katıldı.
Tokat’ta 249 Cemevine 9.6 milyon lira yatırım
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta Cemevlerine 9 milyon 690 bin TL yatırım yapıldığını söyledi. Hatipoğlu, Alevi-Bektaşi geleneğinin sadece Tokat'ta değil Türkiye genelinde önemli inanç merkezlerinden Almus Hubyar Tekkesi ve Erbaa Keçeci Baba Türbesi'nin tarihi dokuya uygun olarak restore edileceğini belirtti.
Aşure etkinliğine katılan Vali Özkan: Toplumda kaynaşmayı sağlayan muhabbettir
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyşehir İlçesi Şamlar Mahallesi’nde düzenlenen bereket, birlik ve beraberliğin simgesi Aşure Etkinliğine katıldı. Vali Özkan, “Toplumda kaynaşmayı sağlayan muhabbettir. Muhabbet; bütün insanların kardeşçe yaşamasını sağlar” dedi.
Urfalılar Valisine sahip çıktı
Cumhuriyet Gazetesi’nin, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın 2 ay önceki kentin sevilen İslam alimleri ile buluşmasını eleştirerek ‘görevden el çektirilmesini’ istemesine Şanlıurfalılar sert tepki gösterdi. Vali Ayhan’a destek mesajı yağdıran Urfalılar, “Valimiz camiyi de cemevini, şeyhi de alevi dedesini de ziyaret eder. Valimizin toplumun tüm taraflarını kucaklaması eleştirilecek değil takdir edilecek bir durum” dedi.