Arama
Arama Sonuçları
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
"Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı"
El emeği, göz nuru Taşpınar halılarını inceleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Milyonlarca ilmekle geleneksel Türk motiflerini çıkarıyorlar. Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı" dedi.
Daha yeşil bir Van için 850 bin fidan dağıtıldı
Daha yeşil bir Van için 3 Milyon Fidan projesinin devam ettiğini ifade eden Vali Ozan Balcı, "Projemizde şimdiye kadar 850.000 fidanı çiftçilerimizle buluşturduk" dedi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
2 bin badem fidanı daha toprakla buluştu
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda Kaymakam Yunus Ataman, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi ağaçlandırma alanına 2000 adet badem fidanı dikimi gerçekleştirildi.
"Çiftçilerimizin gelirini artırmayı hedefliyoruz"
Ceviz ve dut fidanı dağıtım törenine katılan Bingöl Valisi Valisi Ahmet Hamdi Usta, "Toplam 1100 üreticiye dağıtım yapıldı. Çiftçilerimizin gelirini artırmayı ve tarım sektörünü güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Fidanlar Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valiliği koordinesinde yürütülen fidancılık projesi kapsamında, bugün vatandaşlara ücretsiz 49 bini kiraz, 6 bini vişne olmak üzere 55 bin meyve fidanı daha dağıtıldı.
Boş arazilere ceviz ve Siirt fıstığı dikilecek
Batman Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Batman İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılmak üzere verilen ağaç fidanlarını inceledi.
Her bir Vanlı için bir fidan dikilecek
Van Valisi Ozan Balcı, 2 milyon 700 bin fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşturmak için çalışan fidanlıkta inceleme yaptı. Vali Balcı, Vanlı her vatandaş için bir adet meyve fidanı dikileceğini söyledi.
Kaymakam cevizli sucuk yaptı
Gaziantep'in Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, Hacar Han Yöresel Cevizli Sucuk İmalathanesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Uçar, kaynar kazanların başına geçerek, şıra karıştırdı, ardından da cevizli sucuk yaptı.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
“Ulaşılabilir olacağız”
Gölpazarı’nda esnaf, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “En büyük hedefimiz Valilik Makamı da dâhil olmak üzere mülki idare amirleri ve kurum müdürlerinin ulaşılabilir olmasıdır” dedi.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı
Van’ın Başkale ilçesinde çiftçileri desteklemek için 10 bin adet badem ve ceviz fidan dağıtıldı.
Çocuklara çam ve ceviz fidesi dağıttı
Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, çocuklara çam ve ceviz fidesi dağıttı.
Yamula’nın mavisinde bir orman yeşerecek
Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına geçen yıl başlatılan fidan dikim seferberliğini yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, 3 milyon ağacın 2 milyonunun dikildiğini söyledi.
Kitap fuarı tüm şehri buluşturdu
20 Ekim’de “Oku! Bu 100 Yıl Senin” mottosuyla kapılarını açan Batman 6. Kitap Fuarı, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim’de Türkiye Yüzyılına yakışır bir final yaptı. Kitapseverlerin akın ettiği fuarı 464 bin 930 kişi ziyaret etti ve bu katılım sayısı ile Batman, kırılması zor bir rekora imza attı.
Kömürçukuru’ndan Mehmetçiğe bağış
Hatay Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Mehmetçik için kendi aralarında 31 bin lira para toplayan Kömürçukuru köyü sakinlerini örnek davranışları nedeniyle tebrik etti.
Vali Usta, Bingöl halkının sağlık sırrını keşfetti
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, "Bingöl halkının uzun ömürlü ve sağlıklı olmasının sırrı bal olsa gerek... Geç de olsa bu sırra erdiğim için şanslıyım" dedi.
Bağ bozumu yaptılar
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Gercüş Bağbozumu ve Gastronomi Festivali’ne katılarak, bağ bozumu yaptı.
Taahhüt edilen sürede bitirilecek
Göksun, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerini ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremzedeler için yapılan kalıcı konutların taahhüt edilen sürede bitirileceğini söyledi.
“Van'ı meyve ağaçları ile süsleyeceğiz”
Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilen fidanları inceledi. Vali Balcı, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli’den bilgi alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.
150 bin ton karpuzun hasat zamanı
Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve özellikleriyle dünyaya nam salmış Diyarbakır karpuzunun ilk hasadı Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla yapıldı.
2.7 milyon meyve fidanı Van’ın bereketli topraklarıyla buluşuyor
Van Valisi Ozan Balcı, vişne, şeftali, nektarin, üzüm, badem, ceviz, erik, kayısı, dut, kiraz, elma ve armuttan oluşan 2 milyon 700 bin meyve fidanının Van’ın bereketli topraklarıyla buluşacağını söyledi.
Taptuk Emre’de dua
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Taptuk Emre Türbesini ziyaret ederek, dua etti. Vali Aydoğdu, “Değerlerimizi gelecek nesillere taşımak en büyük gayemizdir” dedi.
Amasya Cevizli Ballı Baklavası’na coğrafi işaret
Amasya Valiliği öncülüğünde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından coğrafi işareti tescil edilen Amasya’ya özgü Amasya Cevizli Ballı Baklavası’nın Coğrafi İşaret Tanıtım Programı gerçekleştirildi.
Derik’te yapılan çalışmaları yerinde incelediler
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İlçe Kaymakamı Evren Çakır ve ilgili kişiler ile birlikte Derik ilçesinde incelemelerde bulundu.
Bahçesaray'da ceviz üretimi üçte bir artacak
Coğrafi işaretli Van Bahçesaray Cevizi üretimini yaklaşık üçte bir artıracak yeni ceviz fidanları üreticilerle buluştu.
Mardin’de 1 milyon fidan dağıtımı başladı
Mardin Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Kapsamında Fidan Dağıtım Projesi’’ kapsamında birinci etap fidan dağıtımı başladı.