Arama
Arama Sonuçları
Isparta'da kuraklık için alarm verildi
Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Su Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Baruş, "Isparta, yağış rejimi bakımından kurak bölgeler arasındadır. Elimizdeki tarımsal potansiyeli de düşündüğümüzde yeterli su miktarına sahip olabildiğimiz söylenemez. Bu nedenle sahip olduğumuz kaynakların verimli kullanımı son derece önemlidir" dedi.
"Bu gölü çok iyi korumamız gerekiyor"
Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir ilçesini ziyaret etti. Eğirdir Gölü’nde devam eden su sorunu hakkında konuşan Vali Baruş, "Eğirdir Gölü bizim için önemli bir kaynak. O açıdan bu gölü kesinlikle çok iyi korumamız gerekiyor. Sulama konusunda suyun israf edilmemesi gerekiyor" dedi.
Yamula’nın mavisinde bir orman yeşerecek
Kayseri’nin denizi olarak bilinen Kocasinan Kuşçu Marina bölgesinin yeşillendirilmesi adına geçen yıl başlatılan fidan dikim seferberliğini yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, 3 milyon ağacın 2 milyonunun dikildiğini söyledi.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
Damlaya damlaya çeltik oldu
Çanakkale Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, 'Damlaya Damlaya Çeltik Olur' Projesi kapsamında çeltik hasadına katılarak, biçerdöverle hasat yaptı.
Aşevinin sebzeleri kaymakamlığın oluşturduğu bahçeden karşılanıyor
Yozgat'ın Saraykent ilçesinde kaymakamlığın bir dekar alana kurduğu bahçede, ilçedeki yaşlı ve engellilerin yemeğini sağlayan aşevinin sebze ihtiyacı karşılanıyor.
Traktörle çeltik eken Kaymakam, damlamalı çeltik sulamayı başlattı
Tosya Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen traktöre binerek çeltik ekimi yaptı. Kaymakam Özen, Tosya’da ilk kez uygulanan damlama sulama yöntemi ile çeltik üretimini başlattı.