Arama
Arama Sonuçları
8. sınıf öğrencisi Hümeyra’nın misafiri Kaymakam Ateş
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve öğretmenlerle beraber ‘’Misafirim Kaymakamım’’ projesi kapsamında 8. sınıf öğrencisi Hümeyra Yüce’nin ailesini ziyaret etti.
“Suruç’ta da güvenlik ve huzurun sağlanması için çalışmaları yakından takip ediyoruz”
İlçe ziyaretlerini sürdüren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte Suruç'ta temaslarda bulundu.
8 bin öğrenciye yönelik sınav yapılacak
Kars Valisi Ziya Polat'ın öncülüğünde uygulamaya konulan ve öğrencilerin akademik başarılarını artırılmasına yönelik olarak hazırlanan KAFKAS Projesi kapsamında 8 bin 255 öğrenciye yönelik LGS ve TYT deneme sınavları yapılacak.
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
"Bu kovanlar Made in Batman"
Geleneksel Kara Kovan dağıtım törenine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Dağıtmış olduğumuz kovanlar özellikli kovanlardır. Çünkü kelimenin tam anlamıyla Made in Batman. Burada üretildi, burada tasarlandı" dedi.
Birecikli gençleri dinledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın dünkü adresi Birecik oldu. Esnaf gezisi ile Birecik temaslarına başlayan Vali Şıldak, ardından gençlerle buluşarak eğitim alanındaki çalışmaları anlattı ve gelen tüm soruları cevapladı.
Yaşayan insan hazinesi ile çömlek yaptı
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Pazaryeri ilçe ziyaretleri kapsamında Kınık Köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Aygöl, Kınık köyündeki çömlek atölyesini de ziyaret etti.
Birecik’te eğitimle dolu bir gün
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aylık olarak düzenlediği İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nı bu kez Birecik’te gerçekleştirdi. Eğitim alanındaki tüm konuların ele alındığı toplantıda Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın eğitim göstergelerinin yükseltilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlıyız” dedi.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Kapıkule Gümrük Kapısı’nda yaya geçişi başladı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında pandemi nedeniyle durdurulan yaya geçişlerinin bugün itibariyle başladığını duyurdu.
Okul bahçeleri renklendi
Afyonkarahisar’da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayata geçirdiği proje ile okul bahçelerinde oyun alanları yapılarak renklendirildi. Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çeken proje ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında düzenlenen "Sözlük Tasarım Yarışması" ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları içinde gerçekleştirilen "Yüz Yıldan Bin Yıla Cumhuriyet" temalı deneme yazma yarışmasında, başarılı olan öğrenci ve öğretmenlere ödüllerini, düzenlenen bir törenle takdim etti.
301 madencinin acısı ilk günkü gibi
13 Mayıs 2014'te Soma’da meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 maden işçisinin kabirlerini ziyaret eden Manisa Valisi Enver Ünlü, maden şehitlerinin kabirlerine karanfil bırakıp dua etti.
Sivas’ta balon turizmi başlıyor
Sivas’ın eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alan Hafik Gölü’nde, sıcak hava balonu uçuş testi yapıldı.
Şahika Ercümen yeni dünya rekorunu Hatay'da kırdı
Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen Hatay'da gerçekleştirdiği denemede, 105 metre dünya rekorunu 106 metre ile kırdı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ercümen'i tebrik etti.
Kara buğday üretiminde lider oldu
200 dekarda başladı, 4000 dekara ulaştı. Afyonkarahisar kara buğday üretiminde Türkiye'de lider oldu. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi desteğiyle Dinar ilçesinde ekimi yapılan kara buğday için Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla Tarla Günü etkinliği düzenlendi.
Nusaybin’deki yatırımları inceledi
Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, yatırımlar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda beraberindeki heyet ile birlikte Nusaybin ilçesini ziyaret ederek yapılan, yapılması planlanan ve devam eden projeleri/yatırımları yerinde inceleyip ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.
Bülent Turan
İçişleri Bakan Yardımcısı
Isparta’nın Gururları Vali Baruş İle Buluştu
4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirilen LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavında 500 tam puan alarak isimlerini birinciler arasında yazdıran öğrenciler Vali Aydın Baruş ile Isparta Valiliği'nde bir araya geldi. Vali Baruş öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Huzurevinde Anneler Günü
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Anneler Günü münasebetiyle Zübeyde Hanım Huzurevi’ni ziyaret etti.
HADA Projesi
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, kaymakamlığın finanse ettiği ve 3 bin öğrencinin katılacağı LGS, TYT ve AYT denemelerinin hazırlandığını belirterek, öğrencilere denemelerde başarılar diledi.
Kadın kaymakam sayısı 6,5 yılda 32'den 135'e çıktı
İstanbul'da kadın STK başkanlarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim kaymakam ve vali yardımcısı olmak üzere, 15 Temmuz'a kadar, bakanlığın toplam tarihi boyunca en yüksek kadın kaymakam sayısı 32 idi. Yaklaşık 6,5 yılda bu sayı 135 oldu." dedi.
Öğrencilerin yetiştirdiği marulları hasat etti
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, bünyesinde tarım alanı bulunan tek okul olan Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Mustafa Yiğit
Adana Vali Yardımcısı
Öğrencilerle tahtada problem çözdü
Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Çatak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınıflara girerek, öğrencilerle tahtada soru çözdü.
Öğrencilerle soru çözümü yaptı
Van Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Etüt Van Projesi kapsamında düzenlenen yetiştirme kurslarını ziyaret ederek, öğrencilerle soru çözümü yaptı.
Vali Salih Ayhan Öğrencilere Kitap Hediye Etti
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği müze programına katılarak öğrenciler ile bir araya geldi.
Öğrencileri sömestr tatiline motive ederek uğurladı
Ülke genelindeki öğrenciler gibi Şanlıurfa Hilvan'da bulunan yaklaşık 12.000 öğrenci de bugün karne coşkusu yaşadı.
Cizre’de çilek üretimi denemesi
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, ilçede ilki yapılan çilek bahçesinde ilk çilek fidelerini toprakla buluşturdu. Tepeönü köyünde oluşturulan 2 dönümlük bahçede ilk çilek yetiştiriciliği denemesi yapılacak.