Arama
Arama Sonuçları
Nuh'un Gemisi konsept alınacak
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cehennem Deresi'ne yapılacak olan Cam Seyir Teras alanında inceleme yaptı. Vali Atay, projenin, Hz. Nuh Gemisi'nin konsept alınarak yapılacağını belirtti.
Kars, yeni bir turizm destinasyonu daha kazanacak
Bostanlar Deresi’nde yer alan kaya oyma yerleşim yerleri ile güvercinliklerde inceleme yapan Kars Valisi Ziya Polat, bu alanların tarih, kültür ve doğa turizmine kazandırılması için talimat verdi.
"Ardahan için UNESCO jeopark statüsü almak istiyoruz"
Ziyaret Deresi Kanyonu ile Kalecik Kalesi'ni gezen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan geneli için UNESCO jeopark statüsü almak istediklerini dile getirdi.
“Şehitlerimiz asla unutulmayacak”
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 15 Temmuz Şehidi Mustafa Yaman’ın Esentepe Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Şehit için dua eden Vali Arslan, “Şehitlerimiz asla unutulmayacak” dedi.
"Güzelliklerin saklı olduğu bir il"
Ayder Yaylası, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Kar Festivali ile misafirlerine ev sahipliği yaptı. Festival alanını gezen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Rize İyidere’den Fındıklı'ya kadar her köşesinde ayrı güzelliklerin saklı olduğu bir ildir" dedi.
Taşkın olan yerlerde inceleme
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, aşırı yağışlardan dolayı sel baskınının yaşandığı Lapseki İlçesi, Kalabaklı köyü ve Kepez çayında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
"İlçemizin prestij projesi için çalışıyoruz"
Mardin'in Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 99 bin metrekarelik alana yapılan Millet Bahçesi inşaat çalışmalarını inceledi. Kayabaşı, "İlçemizin prestij projelerinden Nusaybin Millet Bahçesi'nin biran önce tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Nusaybin Çağ Çağ Deresi üzerine yeni bir köprü inşa ediliyor
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Devrim Mahallesi ile Fırat Mahallesini birbirine bağlayacak Çağ Çağ Deresi üzerine yeni bir köprü inşaatına başlandı.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Kayak sezonu öncesi Sarıkamış'ta teftiş
Kış sezonu öncesinde Sarıkamış Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, telesiyej sistemleri ve kayak pistlerinde yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Turizm noktalarını gezdi
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, haftasonunda bölge turizmine önemli katkı sağlayan alanları ziyaret etti, incelemelerde bulundu.
Bir günde 4 mahallede inceleme yaptı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, bir günde 4 mahallede inceleme yaptı. Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Çelik, bazı sorunların çözümü için hemen talimat verdi. Çelik, yol ve doğalgaz sorunlarının da 2024 yılında giderileceğini vurguladı.
Pervari’nin dağ köylerini havadan ve karadan inceledi
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, ilçe ziyaretleri programı kapsamında, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde bulunan Doğan, Yapraktepe (Yapraktepe/Güzelbağ Mezrası) Düğüncüler, Söğütönü ve Gökbudak köylerini ziyaret etti.
5 ildeki 12 yer 'kesin korunacak hassas alan' olarak ilan edildi
Bolu, Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya'da doğal sit alanı kapsamına giren 12 yer "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.
Cehennem Deresi, turizmde adını daha fazla duyuracak
Dünyada sayılı kanyonlar arasında gösterilen ve Artvin’in Ardanuç ilçesinin önemli turizm değeri olan Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin ve Ardanuç’un turizmine daha fazla katkı sağlayacak.
Anadolu’nun yerli şehri Mabolla’da kazı çalışmaları sürüyor
Menteşe’nin ilk yerleşimi olan 2 bin 500 yıllık Mabolla Antik Kenti'nde kazı çalışmaları Muğla Valiliği destekleriyle devam ediyor.
Kore gazisini dualarla uğurladı
Vefat eden Kore Gazisi’nin cenazesinde saf tutan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, naaşın başında dua ederek son görevini yerine getirdi.
Yağış sonrası çalışmaları bizzat koordine etti
Mardin Nusaybin'de öğlen saatlerinde başlayan yağış sonrası ilçede bir çok bölgede su birikintileri oluştu. Sahadaki çalışmaları bizzat İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı koordine etti.
"2023 yılında yatırımlarımızı katlayacağız"
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 2022 yılının Nusaybin için yatırım yılı olduğunu, 2023 yılında ise yatırımların katlanacağını söyledi.
“Ülkemizin gelişmesinde Mülki İdare Amirlerimizin payı büyük”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk İdareciler Derneği tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "10 Ocak İdareciler Günü Kutlama Programı"na katılarak, mülki idare amirlerinin İdareciler Günü'nü kutladı.
Cudi Dağı'nda terörist kalmadı
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, hava destekli Eren Abluka Sonbahar-Kış-17 Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu ile Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde terörist kalmadığını söyledi.
Selde 12 bin 500 dönüm sera hasar gördü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde sel nedeniyle 100 konut, 920 iş yeri, 497 araç ve 12 bin 500 dönüm seranın hasar gördüğünü açıkladı.
Arhavi’de şiddetli yağmur su taşkınlarına neden oldu
Artvin’in Arhavi ilçesinde etkili olan sağanak yağış su taşkınlarına neden oldu. Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, taşkın yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu.
Köylülerin sorunlarını dinledi
Tokat Artova Kaymakamı Erkan Atam, köy ziyaretleri kapsamında gittiği köylerde vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Kaymakam Atam, köylerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Tarlalar ‘basınçlı’ sulanacak
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, merkez ilçeye bağlı Çatalçam ve Avşar köylerinde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak, çiftçilerin hizmetine sunulan Basınçlı Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.
Lisinia’da yılın ilk hasadı
AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Burdur Valisi Ali Arslantaş, Lisinia Doğa Projesi alanında yılın ilk lavanta hasadını başlattı.
Kayıp kepçe operatörü 5 gündür aranıyor
Düzce Valisi Cevdet Atay, şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen selde sulara kapılarak kaybolan kepçe operatörünün aranması için yapılan çalışmaları yerinde denetledi. 5 gündür aranan Okan Bayrak'ın bulunması için yapılan arama çalışmalarına her gün katılan Vali, tüm birimlerle koordineli bir şekilde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.