Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam, herkesi Gençlik Merkezi'ne davet etti
Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Van Çaldıran Kaymakamı Süleyman Bakan, merkezden birden fazla etkinlik yapıldığını belirterek, "Tüm hemşehrilerimizi Gençlik Merkezimize bekliyoruz" dedi.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Afyonkarahisar'dan, Hatay'a uzanan okul desteği
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Afyonkarahisar Valiliği ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Kadınana İlkokulu törenle açıldı. Açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı birlikte yaptı.
Mülki idare amirleri, öğrencileri yalnız bırakmadı
Uzun yaz tatilinin ardından ilk ders zili bugün çaldı. 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın öğrenci bugün ders başı yaptı. Mülki idare amirleri de öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
"Keşke Evliya Çelebi, bu mağarayı görseydi"
Ayancık İnaltı Mağarası'nı gezen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Evliya Çelebi, İnaltı Mağara'sını keşke görseydi, onun anlatımıyla mağaramızın tasvirini okumak isterdim. İnaltı Mağarası, mistik ve gizemli görüntüsü ile gelen ziyaretçilerini büyülüyor" dedi.
Maden şehri Sivas'a madencilik lisesi kurulacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, maden ve enerji kenti Sivas'a "Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edileceğini ifade etti.
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Özarslan: Asil kanımıza uyuşturucu karışmasına izin vermeyeceğiz
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, "Yüce Türk milletinin damarlarındaki akan asil kana uyuşturucu illetinin karışmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
Denizcilik Lisesi yeni dönemde hazır
Yapımı devam eden Denizcilik Lisesi'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "24 derslikli lisemizi en kısa zamanda bitireceğiz. Eğitim öğretim döneminde gençlerin hizmetine hazır hale getirmiş olacağız" dedi.
Miniklerle ders yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Sınıfları gezen Kaymakam Koç, öğrencilerle ders yaptı.
Elbistan'da her mahalleye bir kütüphane yapılacak
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, “Her Mahalleye Bir Kütüphane” projesi kapsamında Esentepe Mahalle Kütüphanesi'nin hizmet vermeye başladığını belirtti.
Genel Sekreter, mülki idare amiri Kutluca oldu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Mülki İdare Amiri Mithat Can Kutluca atandı.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Hayırsever şehri Alanya’dan Kahramanmaraş’a eğitim yuvası
Antalya Alanya Kaymakamlığı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile depremle sarsılan Kahramanmaraş iline Alanya adını taşıyan ilkokul yaptırılıyor.
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
"Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek çok önemli"
Öğretmenler Arası Matematik Dersi Özgün Oyun ve Etkinlik Geliştirme Materyal Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Matematik ve fen bilimlerini çocuklara sevdirmek ve onların bu alandaki gelişimlerini sağlamak büyük bir önem taşıyor" dedi.
8. sınıf öğrencisi Hümeyra’nın misafiri Kaymakam Ateş
Hakkari Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve öğretmenlerle beraber ‘’Misafirim Kaymakamım’’ projesi kapsamında 8. sınıf öğrencisi Hümeyra Yüce’nin ailesini ziyaret etti.
Bugün günlerden Kümbetli Köyü
Kars Valisi Ziya Polat, her hafta yaptığı köy ve okul ziyaretlerine devam ediyor.
“Futbol hayalin gerçekleşiyor” projesi kapsamında çocuklarla maç yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayesinde ve Yenişehir Kaymakamlığı, Yenişehir Belediyesi ve İnter Akademi iş birliği içerisinde genç sporculara hizmet veren Inter Futbol Okulu’nda, “Futbol Hayalin Gerçekleşiyor” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklarla futbol oynadı.
Van’da OSB içine anaokulu
Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 8 derslikli anaokulunun açılışını yaptı.
"Hayri hizmetlere kaynak aktarmanızı temenni ediyorum"
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Çayırova ilçesinde inşa edilecek olan eğitim kampüsüne ait protokolü imzaladı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Yavuz, "Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, ekonomik durumu müsait olan kardeşlerimizin şehrimizin eğitimine, sağlığına kısacası hayri hizmetlere kaynak aktarmasını temenni ediyorum” dedi.
“Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır”
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, ilçedeki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.
“Meslek liseleri Türkiye'nin geleceğinde önemli bir yere sahip”
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Öğrenciler için çorba molası
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Halk Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrencileri ziyaret ederek çorba ikram etti. Vali Hatipoğlu, kitapların arasında çorba molası ile soluklanıp enerjilerini toplayan öğrencilerle sohbet etti.
Dil kursuna katılacak kaymakama personelden veda yemeği
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu dil eğitimi kursu için Ankara’ya akabinde de İngiltere’ye gidecek olması sebebiyle 26 Nisan 2024 Cuma günü ilçedeki görevinden ayrılacak. Bu sebeple kaymakamlık personeli tarafından Kaymakam Okumuş onuruna bir veda yemeği düzenlendi.
Siirt’te 23 Nisan'da 'Emine Erdoğan Anaokulu' sevinci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın isminin verildiği Emine Erdoğan Anaokulu, Bahçelievler Mahallesi’ndeki yeni binasında eğitim ve öğretime Vali Dr. Kemal Kızılkaya, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerin katılımı ile törenle açıldı.
Şanlıurfa’da 23 Nisan coşkusu
Şanlıurfa Vali Hasan Şıldak, 23 Nisan kutlamalarına katıldı. Gün içerisinde temsili olarak makamını 4’üncü sınıf öğrencisi Muhammed Ali Denek’e devreden Vali Şıldak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.