Arama
Arama Sonuçları
"Madımak, Türkiye'nin acısıdır"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için Madımak Oteli'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Vali Şimşek, "Bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas'ın acısı, tüm Türkiye'nin ve ülkemizin acısıdır" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin"
İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin" dedi.
Şampiyonların dostluk maçını izledi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Muğla’da düzenlenen Türkiye Ragbi Şampiyonası'nda 1. olan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2. olan Arsin Anadolu Lisesi arasındaki dostluk maçını izledi.
"İyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin"
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konsere katıldı. Vali Çiftçi, "Büyük insanların arkasından ‘iyi ki doğdun, iyi ki dünyaya geldin, böyle bir iz bıraktın’ denir" dedi.
Vali Yardımcısı Topcu’nun baba acısı
Bartın Vali Yardımcısı Taşköprülü Zeynep Topcu'nun babası Musa Acar, son yolculuğuna uğurlandı.
Kars Kızılay’ına yeni merkez
Kızılay Kan Bağışı Merkezi ve Kızılay Kars Şube Başkanlığı yeni hizmet binalarının açılışı Vali Ziya Polat tarafından gerçekleştirildi.
Mevlana’nın 22'nci kuşaktan torununu karşıladı
Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü sonrası Vali Vahdettin Özkan ve il protokolünün katılımıyla temsili karşılama töreni gerçekleştirildi.
Engelli vatandaşlara misafir oldu, tekerlekli sandalye hediye etti
Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Berçelan Mahallesinde ikamet eden Yusuf Aşkan ile Keklikpınar Mahallesinde ikamet eden Aziz Daş ve ailelerini ziyaret etti.
Rize Ankara’ya taşındı, ilk çay hasadı Ankara’da yapıldı
53 etkinlik, 1 milyon bardak çay ile Başkent’in dört bir yanı buram buram Rize kokmaya başladı! Başkente iz, gönüllerde Rize bırakacak tanıtım günleri coşkuyla başladı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara'da yaşayan herkesi Rize günlerine davet etti.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Kaymakam, babası için dua istedi
Balıkesir Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, sağlık sorunları yaşayan babası için dua istedi.
Seben Kaymakamı ilçeye veda etti
İçişleri Bakanlığı'nın yurt dışı programı dahilinde Ankara’ya çağırılan Bolu Seben Kaymakamı Tuğçe Orhan, veda mesajı yayımlandı. Kaymakam Orhan, mesai arkadaşlarına ve Seben halkına teşekkür etti.
"Güzel şeyler çabuk bitermiş"
Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, 20 ay görev yaptığı Manisa'nın Selendi ilçesine, “Güzel şeyler çabuk bitermiş” diyerek veda etti.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
Bakan Yerlikaya: 75 kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin 530 kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Ramazan Bayramımız mübarek olsun!
Sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Muhtarlık yarışını kaybeden Kırşehirli çobandan şiirli sitem
Kırşehir'de seçimleri kaybeden muhtar adayı, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak akrabalarına ve yakınlarına şiirle sitemde bulundu. Muhtar adayının yayınladığı gülümseten videoyu kendi sosyal medya hesabından paylaşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, “Anadolu irfanının en güzel örneklerinden. Samimi, içten, içimizden” dedi. Muhtara sahip çıkan Vali Buhara, “Çoban, bu muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz” denilen Aydın Battal hemşehrimize devletimizin kapıları her daim açık” mesajı gönderdi.
Çocuklara hayvan sevgisi aşıladı
Hakkâri Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, bir araya geldiği öğrencilere hayvan sevgisi aşıladı. Ateş, “Dünyamız onlarla çok daha güzel” dedi.
Seçimi kazanan rakibini tebrik etti
Dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Vali Abdullah Erin, seçimi kazanan rakibi DEM Parti adayı Ahmet Türk’ü tebrik etti.
‘Bu sene hiç kar yağmadı’ diyenlere selam gönderdi
Muş Valisi Avni Çakır, Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile birlikte, İl Özel İdare ekipleri tarafından 10 köy, 22 mezranın ulaşımının sağlandığı Üçevler alternatif grup köy yolunda sürdürülen yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.
Miniklere kütüphanede hikaye okudu
Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, ülkemizde her yıl mart ayının son haftası kutlanan “Kütüphane Haftası” münasebetiyle İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
"Ahirette misli misli karşınıza çıkacak"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa ilçesinde okul yaptıran ve okul yapılması için arsa temin ederek eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle birlikte iftar yaptı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Soytürk, "Bunun bir de ahiret kısmı var. Bir gün öbür tarafa gideceğiz ve bir hesap vereceğiz. İnanıyorum ki ahirette bunun misli misli karşınıza çıkacak" dedi.
33 engelliye akülü sandalye hediye etti
Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye teslim törenine katıldı.
"Barış ve dostluk bayramıdır"
Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz, barış ve dostluk bayramı olarak Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın her köşesinde asırlardır kutlanmaktadır" dedi.
Toroslar'ın yeni kaymakamı göreve başladı
27 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Mersin Toroslar Kaymakamlığına atanan Mehmet Soğukpınar, göreve başladı.