Arama
Arama Sonuçları
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
Vali drone uçurdu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl 3. Fotoğrafçılar Maratonu’na katılan fotoğrafçıların drone’unu uçurdu. Vali Usta, “Ben de bu vesile ile kısa bir drone uçurma heyecanı yaşadım” dedi.
827 kişi 9 işçiyi arıyor
Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan büyük toprak kaymasının ardından 827 personel, toprak altındaki 9 işçiyi arıyor. Heyelana ilişkin adli soruşturma başlatılırken, toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemler alındı.
Göçmen kaçakçılığı yüzde 95 azaldı
Edirne Valisi Yunus Sezer valilik toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek 2023 yılını değerlendirdi. Vali Sezer, göçmen kaçakçılığında yüzde 95’lik azalma olduğunu açıkladı.
“Yılbaşında silah sıkmaya hayır”
Şanlıurfa Siverek’te yılbaşında silah sıkılmaması için seferberlik başlatıldı. Kaymakam Musa Aydemir öncülüğünde başlatılan çağrı büyük destek görürken, silah sıkacakların tespiti için geceleri drone ile tatbikatlar yapıldı.
“Üretmezsek bir şekilde satın alacağız”
Çankırı Tarımsal Makine Parkuru Projesi kapsamında alınan makinelerin tanıtım programına katılan Vali Abdullah Ayaz, tarımın gelecek için önemini vurgulayarak, “Üretmezsek bir şekilde satın alacağız” uyarısında bulundu.
Kemer sahilleri dronlarla artık daha güvenli
Antalya Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel ve Sahil Güvenlik Komutanı Alper Aydın ile birlikte KETOB (Kemer Turistik Otelciler Birliği) tarafından hayata geçirilen, Türkiye’de ilk kez Kemer Kiriş Sahillerinde boğulma vakalarına karşı görev alacak olan CANKUŞ isimli Cankurtaran Dronların Uçuş, Temsili Kurtarma ve Güvenli Sahil Plakalarının Dağıtım etkinliğine katıldı.
Uçurtmalarla Türkiye haritası çizdiler
Trabzon Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce, Sultanmurat Yaylası'nda Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi.
24 ilden 200 fotoğraf sanatçısı Kütahya’yı fotoğrafladı
Kütahya’dan Dumlupınar’a Fotoğrafçılar Maratonu sona erdi. Kütahya Valiliği himayesinde, Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen maratona 24 ilden 200 fotoğraf sanatçısı katıldı.
AFAD: Ormanlara girişler yasaklandı
İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, ilerleyen günlerde artacak sıcaklıklar nedeniyle 31 Ağustos’a kadar ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi.
Kayıp kepçe operatörü 5 gündür aranıyor
Düzce Valisi Cevdet Atay, şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen selde sulara kapılarak kaybolan kepçe operatörünün aranması için yapılan çalışmaları yerinde denetledi. 5 gündür aranan Okan Bayrak'ın bulunması için yapılan arama çalışmalarına her gün katılan Vali, tüm birimlerle koordineli bir şekilde titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Öğrencinin tasarladığı aracı kaymakam sürerek test etti
Sivas Akıncılar Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, meslek lisesi 11. sınıf öğrencisi Erkan Eser’in kendi imkanlarıyla tasarladığı Genç Ay isimli aracı kullandı. Aracı güneş enerjisiyle çalışır hale getirmek isteyen Erkan, okulunda drone dahil çok sayıda projeye imza attı.