Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam adayları belli oldu
Kaymakam adaylarının meraklar beklediği o gün geldi. Yazılı sınav sonucunun ardından mülakata katılan 77 kaymakam adayı belli oldu.
İçişleri Bakanlığı, bin 608 personel alacak
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alacak.
Depremde binası orta ve ağır hasarlı olanlar için yeni fırsat
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ın tüm aşamalarını birebir takip ettiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nin detayları belli oldu. Çalışmaya Şanlıurfa'dan çok sayıda başvurunun alındığı öğrenilirken, proje ile vatandaşa birçok destek ve imkân sunuluyor.
Kaymakamlık mülakat tarihleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, bu yıl alacağı kaymakam adayları için mülakat tarihlerini açıkladı. Buna göre 3 Aralık 2023’teki kaymakamlık sınavında başarılı olan adaylar 19 Şubat ile 8 Mart 2024 tarihlerinde mülakata alınacak.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
Kaymakamlık ek mülakat sonuçları açıklandı
İçişleri Bakanlığı, geçen sene yapılan kaymakam adaylığı sınavının ek mülakat sonuçlarını açıkladı.
Hamza Taşdelen
AFAD Başkan Yardımcısı
Hatay’ın ihyası için yeni bir dönem başlıyor
Deprem bölgesi olan Hatay’ın ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 17 Temmuz’da başlattığı ‘Yerinde dönüşüm’ projesiyle Hatay yeniden ayağa kaldırılıyor.
Depremzedeler, 18 Mart'a kadar seçim için adres beyanında bulunabilecek
Başka bir il veya ilçeye taşınan veya aynı il içerisinde prefabrik ev, yurt, konteyner ev gibi geçici yerlerde barınan depremzedeler, adres beyanlarını 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilecek.
Konteyner kentlerde yakınlarını kaybedenlere öncelik veriliyor
Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 129 bin haneye taşınma yardımı yapıldığını belirtti. Soylu konteyner kentlere yerleşim konusunda yakınını kaybedenlere öncelik verildiğini açıkladı.
Depremzedeler için adres değişikliği kolaylığı
Karavan, çadır, prefabrik evler, yurt ve huzurevleri de yerleşim yeri olarak gösterilebilecek.
98 bin depremzede ‘geçici kimlik belgesi’ aldı
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 97 bin 893 vatandaşa geçici kimlik belgesi düzenlendiğini, 4 bin 381 vatandaşın ise e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi aldığını açıkladı.
Deprem bölgesine 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacak
Deprem bölgelerindeki son durumu paylaşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, bölgede 200 binin üzerinde çadırın, 6 binden fazla konteynerin kurulduğunu belirterek, 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacağını söyledi.
Afetzedeler geçici kimlik belgelerini e-Devlet'ten alabilecek
Barkodlu geçici kimlik belgesi, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar üç ay geçerli olacak- Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, veli ya da vasisi oldukları kişilerin geçici kimlik belgesini de temin edebilecek.
AFAD ödemeleri TC Kimlik Numaralarına yapılmaya başlandı
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlanırken, ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmıyor.
Gerzeli üniversite öğrencilerine eğitim desteği
Sinop Gerze Kaymakamı Tekin Dündar, ilçede ikamet edip üniversite okuyan ihtiyaç sahibi tüm öğrencilere eğitim desteği verileceğini açıkladı. Gerzeli öğrencilerin üniversite eğitimlerinde yanlarında olduklarını belirten Kaymakam Dündar, “Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” dedi.
Hilvanlı üniversite öğrencileri bu yıl da unutulmadı
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2021 yılından itibaren düzenli olarak ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine biri güz, biri de bahar döneminde olmak üzere yılda iki defa nakdi yardım yapılıyor.
İçişleri Bakanlığı 300 uzman yardımcısı alacak
İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatındaki Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 300 il planlama uzman yardımcısı kadrosuna personel alacak.
Kurumsal sosyal medya hesapları nasıl kullanılmalı?
Miahaber Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak, kamunun sosyal medya kurallarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Kamu kurumlarının ve personelin sosyal medya kullanımına dair bir mevzuat yok. Hal böyle olunca kurum hesapları amirinin "keyfine" göre yönetiliyor. Kişisel hesapları ise kurum hesabı gibi oluyor. Çeki düzen gelmeli!” dedi.
Banka işlemlerinde eski kimlik kullanılamayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl Türkiye'deki nüfus idarelerinde 29 milyon 808 bin yüz yüze, e-Devletten ise yaklaşık 146 milyon işlemin yapıldığını açıkladı.
Yeni doğan bebeğin kimlik kartı ücretsiz eve geliyor
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, e-Doğum Projesinin tamamlandığını açıklayarak, “e-Devlet ile hızlı, güvenli ve kesintisiz hizmet sunuyoruz. Yeni doğan bebeklerinizin doğum bildirimi başvurusunu e-Devlet üzerinden yapmanız durumunda, bebeğinizin kimlik kartını adresinizde ücretsiz teslim alabilirsiniz” dedi.
Kaymakam adayları mülakatı 5 Aralık’ta başlayacak
İçişleri Bakanlığı’nın bu yıl alacağı 200 kaymakam adayı için 16 Ekim’de yapılan sınavda başarılı olan adayların mülakatı 5 Aralık ile 6 Ocak tarihleri arasında yapılacak.
Bir günde 751 bin vatandaşa hizmet vererek rekor kırdı
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bir günde 751 bin vatandaşa hizmet sunarak tüm zamanların günlük rekorunu kırdı.
“Daha fazla Kaman Cevizi üreteceğiz”
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 31. Kaman Ceviz Festivali’nin açılışını yaptı. Ceviz hasadı da yapan Vali Buhara, ceviz üretimini artıracaklarını söyledi.
Genel Müdür'den tepki: Bu kadar çarpıtmaya karşı kelime bulamıyorum
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, yıllardır uygulanan ad ve soyad değişikliğinin ‘Amaç Suriyelilerin isimlerini değiştirtmek’ şeklinde yansıtılmasına sert tepki gösterdi. Ad ve soyadı değişikliğinden sadece doğumla Türk vatandaşı olanların yararlanabileceğini vurgulayan Aygöl, “Vatandaşımızın hayatını bu kadar kolaylaştırma anlayışını bile çarpıtmaya karşı kelime bulmaya zorlanıyorum” dedi.
İlk kaydı Vali Kırbıyık yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde oluşturulan kayıt merkezini gezerek ilk öğrenci kaydını gerçekleştirdi.
298 bin kişi soyadını, 134 bin kişi adını değiştirdi
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurularında son tarihin 24 Aralık 2022 olduğunu duyurdu. Başvurular e-Devlet aracılığıyla da yapılabilecek. Bu kapsamda mahkeme kararına gerek kalmadan bugüne kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi ise adını değiştirdi.
Ünal Çakıcı
Çeşme Kaymakamı
İrfan DEMİRÖZ
Balıkesir Vali Yardımcısı